ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Αυτός είναι ο Σωτήρης Αντωνίου!(pics)

Η ποδοσφαιρική του καριέρα, η προπονητική αλλά και τα συστήματα που προτιμάει! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για τον φερόμενο ως νέο προπονητή του ΠΑΣ Λαμία, Σωτήρη Αντωνίου.

Η ποδοσφαιρική του καριέρα, η προπονητική αλλά και τα συστήματα που προτιμάει! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για τον φερόμενο ως νέο προπονητή του ΠΑΣ Λαμία, Σωτήρη Αντωνίου.

Τα δημοσιεύματα το φέρνουν ένα βήμα από τον ΠΑΣ Λαμία… και εμείς στο «πιάτο» σας!

Όπως διαβάσατε στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του LamiaNow, πριν από λίγα λεπτά, ο Σωτήρης Αντωνίου θα είναι όπως όλα δείχνουν ο νέος προπονητής του ΠΑΣ Λαμία.

Ποιος είναι όμως ο 43χρονος τεχνικός;;;

Το LamiaSports έχει την απάντηση!

Ο Σωτήρης Αντωνίου γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου το 1975 στη Λάρισα και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του από τον Απόλλωνα Λάρισας, ενώ σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 2009 όταν έπαιζε για την ΑΕΛ Καλλονής.

Η θέση του ήταν αυτή στο κέντρο του γηπέδου. Αγωνίστηκε συνολικά σε 102 παιχνίδια της Α΄Εθνικής, 62 στη Β΄αλλά και 20 ματς στο Κύπελλο Ελλάδος.

Μετά τον Απόλλων Λάρισας, ήρθε ο ΑΟ Ξάνθης, με τον οποίο αγωνίστηκε σε 80 παιχνίδια έχοντας 1 γκολ, ενώ στον ΑΟΚ Κέρκυρας αγωνίστηκε σε 52 ματς, στον Απόλλωνα Πόντου 28 και στον Εθνικό Αστέρα έπαιξε σε 14 παιχνίδια και είχε και 2 γκολ.

Επίσης, πέρασε από τις ομάδες ΑΠΟ Φωστήρας (6 ματς), ΠΑΣ Γιάννινα (3 ματς) και Δόξα Δράμας (1 ματς).

Όλα αυτά σαν ποδοσφαιριστής, όμως ο Αντωνίου έχει και καριέρα ως προπονητής…

Ως προπονητής, έχει εργαστεί το 2008 στον πάγκο του Εορδαϊκού, ομάδα Γ΄ Εθνικής του Βορείου ομίλου, και ακολούθως συνέχισε στην Α.Ε.Λ. Καλλονής και αυτή ομάδα τότε Γ΄ Εθνικής του Βορείου ομίλου η οποία τερμάτισε 2η.

Την περίοδο 2009-10 με την ίδια ομάδα (Α.Ε.Λ. Καλλονής) πήρε την άνοδο από την Δ’ Εθνική στην Γ’ Εθνική.

Την περίοδο 2010-2011 εργάστηκε στον Πανηλειακό, τον οποίο οδήγησε ως τα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής, μετά έφυγε από τον Πύργο και πήγε τον Νοέμβριο του 2012 στην Κόρινθο, από την οποία απομακρύνθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου, για να πάει στην Παναχαϊκή.

Την περίοδο 2013-2014 στον Δωτιέα Αγιάς ενώ από τον Φεβρουάριο 2015 ήταν στον Παναργειακό με τον οποίο τερμάτισε στη 2η θέση του πρωταθλήματος.

Το 2015 ανέλαβε την Σπάρτη, για να ακολουθήσει τον Ιούλιο του 2017 η ομάδα των Τρίκαλων, στο πρωτάθλημα της Football League, όπου βρισκόταν μέχρι τον Ιανουάριο του 2018.

Ένα μήνα αργότερα κάθισε στον πάγκο της ΑΕΛ από όπου και παραιτήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Τον ΠΑΣ Λαμία ως αντίπαλος προπονητής τον έχει αντιμετωπίσει δύο φορές σε επίσημο αγώνα. Την πρώτη ήταν τη σεζόν 2016-2017, όταν ήταν προπονητής στην ΑΕ Σπάρτης και είχε γνωρίσει την ήττα από την «κυανόλευκη» ομάδα με σκορ 2-0 (σκόρερ οι: Σουλεϊμάν Όμο και Ανδρέας Βασιλόγιαννης).

Η δεύτερη φορά που συνάντησε στον δρόμο του τον ΠΑΣ, ήταν πέρυσι την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και το 1-1 με την ΑΕΛ. Τα γκολ τότε είχαν πετύχει ο Νίκος Τσούκαλος για τη Λαμία και ο Μίλος Ντέλετιτς για τη Λάρισα.

Το σύστημα που το αρέσει να παίζουν οι ομάδες του:

Ολοκληρώνουμε το αφιέρωμά μας στον Σωτήρη Αντωνίου, με μία μικρή αναφορά στο σύστημα που «δουλεύει» στις περισσότερες ομάδες που εργάζεται.

Την τελευταία του σεζόν ως προπονητής, ο Αντωνίου ήταν στον πάγκο της ΑΕΛ. Εκεί, έδωσε 10 παιχνίδια με τους «βυσσινί» στα οποία είχε πάνω κάτω την ίδια τακτική.

Το 3-5-2 είναι όπως φαίνεται το αγαπημένο του σύστημα, έχοντας ως εναλλακτικές το 3-4-2-1 αλλά και το 4-2-3-1. Επίσης, δύο ήταν οι φορές που παρέταξε την ομάδα της ΑΕΛ με 3-5-2 αλλά με επιθετικές προθέσεις.

Παρόλο αυτά, όταν εργαζόταν στον ΑΟ Τρικάλων, δεν επέλεγε να παίξει με τριάδα στην άμυνα, αλλά το κλασσικό 4-2-3-1, ενώ σπάνια είδαμε την ομάδα του να αγωνίζεται και με 4-3-3 ή 4-4-2.

Διαβάστε επίσης

Back to top button