ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Πήρε αυτό που ήθελε… αλλά έφυγε «λαβωμένος» ο ΠΑΣ Λαμία / Έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι ο Τζήλος!

Με τον Επασί να είναι το πρόσωπο του αγώνα ο ΠΑΣ Λαμία κατάφερε και έφυγε από το «Απόστολος Νικολαΐδης» με έναν σημαντικό βαθμό. Η αποτυχία σε όλο της το μεγαλείο. Δύο αναγκαστικές αλλαγές για τον Μιχάλη Γρηγορίου και το ματς «φωτιά» με την ΑΕΛ έρχεται. #slrg1 #ΠΑΣ_Λαμία #Παναθηναϊκός #PAOLAM

Με τον Επασί να είναι το πρόσωπο του αγώνα ο ΠΑΣ Λαμία κατάφερε και έφυγε από το «Απόστολος Νικολαΐδης» με έναν σημαντικό βαθμό. Η αποτυχία σε όλο της το μεγαλείο. Δύο αναγκαστικές αλλαγές για τον Μιχάλη Γρηγορίου και το ματς «φωτιά» με την ΑΕΛ έρχεται. #slrg1 #ΠΑΣ_Λαμία #Παναθηναϊκός #PAOLAM

Έναν πολύτιμο βαθμό πήρε από τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό πήρε ο ΠΑΣ Λαμία, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 με το σκορ να μένει στο 0-0.

Παρόλο αυτά η Λαμία έφυγε «λαβωμένη» από το γήπεδο της Λεωφόρου καθώς τόσο ο Μπατσάνα Αραμπούλι όσο και ο Γκουστάβο Ταϊρόν αποχώρησαν με προβλήματα τραυματισμού. Επίσης και ο Φάνης Τζανδάρης ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό του όμως δεν έγινε αλλαγή καθώς είχαν ολοκληρωθεί όλες οι κινήσεις από τον πάγκο.

Τώρα, πλέον το μυαλό των «κυανόλευκων» είναι στο ματς με την ΑΕΛ στο «Αθανάσιος Διάκος» όπου πρέπει πάση θυσία να έρθει το τρίποντο.

Εκπληκτικός σήμερα ο Ντέβις Επασί, ο οποίος κράτησε τη Λαμία στο ματς με τις αποκρούσεις του ενώ και ο Ντάνιελ Αντέτζο με τον Έλμαρ Μπιάναρσον πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις.

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε τον αγώνα για τη Λαμία με το γνωστό 4-3-2-1 αλλά με αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Ο Επασί ξεκίνησε στο τέρμα, δεξιά πήρε θέση ο Βλάχος μιας και λείπει ο Σκόνδρας, ενώ αριστερά τη θέση του Μαρτίνεθ πήρε ο Γιώργος Σαραμαντάς. Στο κέντρο της άμυνας, βρέθηκαν ο Τζανετόπουλος με τον Αντέτζο.

Στο κέντρο και δίπλα στον «αμετάθετο» Τζανδάρη βρέθηκε ο Μπιάναρσον ενώ στη θέση του Ταϊρόν, ο οποίος βρέθηκε στον πάγκο ξεκίνησε ο Θοδωρής Βασιλακάκης. Στην επίθεση, ο Καραμάνος έκατσε εκτός με τον Αραμπούλι να παίρνει θέση βασικού ενώ Ντέλετιτς και Ρόμανιτς ξεκίνησαν στα άκρα δεξιά και αριστερά αντίστοιχα.

Ο Λάζλο Μπόλονι, ξεκίνησε με τον Διούδη κάτω από τα γκολπόστ, δεξιά τον Μολό, αριστερά τον Χατζηθεοδωρίδη ενώ στο κέντρο της άμυνας βρέθηκαν οι Σχένκεφελντ και Πούγγουρας. Στο κέντρο Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες και Αλεξανδρόπουλος ενώ στην επίθεση, η τριάδα των Καμπετσή, Ιωαννίδη και Αϊτόρ.

Το ματς:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Λάζαρ Ρόμανιτς για πρώτη φορά στην καριέρα του στον ΠΑΣ να φορά το περιβραχιόνιο, μιας και λείπουν οι βασικοί αρχηγοί της ομάδας, Βύντρα, Σκόνδρας, Μπουλούλης και Καραμάνος.

Μόλις στο 4΄ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη ευκαιρία στο ματς με σουτ του Αϊτόρ από καλή θέση, όμως ο Επασί μπλόκαρε εύκολα.

Δυστυχώς, ένα λεπτό αργότερα, ο Αραμπούλι αποχώρησε από τον αγώνα με πρόβλημα στον προσαγωγό και στη θέση του πέρασε ο Τάσος Καραμάνος.

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά του αγώνα, αρκετοί κενή χώροι με τους παίκτες και των δύο ομάδων να προσπαθούν να κρατήσουν μπάλα έτσι ώστε να δημιουργήσουν παιχνίδι.

Ένα φάουλ για τη Λαμία στο 15΄ο Ρόμανιτς ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Σέρβο να γεμίζει στο δεύτερο δοκάρι, όχι σωστά όμως με τον Διούδη να βγαίνει και να μαζεύει τη μπάλα με σχετική ευκολία.

Σε «πράσινα» πόδια η κατοχή

Στα πρώτα 20 λεπτά ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα, με τους «πράσινους» να έχουν την κατοχή της μπάλας, να αλλάζουν αρκετές πάσες και κατά κύριο λόγο ξεκινούσαν τις επιθέσεις τους από τα δεξιά με τον Μολό και τον Αϊτόρ.

Πρώτη τελική για τη Λαμία στο 21΄όταν οι παίκτες της Λαμίας συνεργάστηκαν καταπληκτικά, ο Βασιλακάκης στην πάσα του Βλάχου άφησε την μπάλα στον Καραμάνο ο οποίος με πλάτη πάσαρε στον Ρόμανιτς, ο Σέρβος σούταρε η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε στα πόδια του Μπιάναρσον. Ο Ισλανδός ολομόναχος σούταρε αλλά η μπάλα βρήκε σε συμπαίκτη του και κατέληξε άουτ.

Σουτ του Αϊτόρ στο 24΄από πλάγια θέση αριστερά, ο Επασί έπεσε και μπλόκαρε τη μπάλα. Οι γηπεδούχοι απάντησαν και αυτοί με σουτ εκτός της περιοχής όμως, με τον Ντέλετιτς να σουτάρει αλλά η μπάλα πέρασε δυστυχώς αρκετά άουτ από τα δοκάρια του Διούδη.

Χαρακτηριστικά, όσο αφορά την κατοχή της μπάλας, ο Παναθηναϊκός είχε 70% έναντι 30% της Λαμίας. Αντιθέτως τα λάθη ήταν περισσότερα για τους παίκτες του Μπόλονι έχοντας 14 ενώ ο ΠΑΣ είχε 10.

Οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου, έχοντας λάβει σαφές εντολές από τον προπονητή τους, πραγματοποιούσαν μαζική άμυνα όταν ο Παναθηναϊκός είχε τη μπάλα στα πόδια, αλλάζοντας επί της ουσίας το σύστημα από 4-2-3-1 σε 4-4-2 με τον Βασιλακάκη να πηγαίνει στην πρώτη πάσα των αμυντικών των γηπεδούχων για να πιέσει.

Σωστό διάβασμα του αγώνα από Γρηγορίου

Ο Γρηγορίου έχοντας περάσει το πρώτο μισάωρο στον αγώνα ήταν ικανοποιημένος από τους ποδοσφαιριστές του, μιας και ακολουθούσαν πιστά τις οδηγίες του, με τον ίδιο να έχει διαβάσει τέλειο τον αγώνα. Λίγα λάθη στον αγώνα από τους παίκτες της Λαμίας, ενώ αυτά που είχαν γίνει ήταν από μεσοεπιθετικούς.

Μία σέντρα του Σαραμαντά στο 34΄αρκετά καλή για το κεφάλι του Ντέλετιτς, όμως ο Διούδης είχε καταλάβει τον σκεπτικό του αριστερού μπακ της Λαμίας και βγήκε σωστά για να μαζέψει τη μπάλα, προλαβαίνοντας τον Σέρβο εξτρέμ.

Μία ατομική ενέργεια του Βιγιαφάνιες στο 42΄ο Επασί σωστά βγήκε και μπλόκαρε τη μπάλα στα πόδια του Αργεντινού, ο οποίος έκανε το 1-2 με τον Καμπετσή, πέρασε Αντέτζο και Βασιλακάκη αλλά ευτυχώς δεν απείλησε.

Στα δύο λεπτά επιπλέον χρόνου που έδειξε ο τέταρτος διαιτητής του αγώνα δεν είχαμε κάποια αξιόλογη φάση και το 0-0 παρέμεινε έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το ταμείο του ημιχρόνου

Σε ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο όσο αφορά τις τελικές προσπάθειες των δύο ομάδων, ο ΠΑΣ Λαμία κατάφερε με σχετική ευκολία να κρατήσει στο 0 τον Παναθηναϊκό, κλείνοντας σωστά τους χώρους ενώ τα ελάχιστα λάθη κυρίως στην άμυνα, πρόσφεραν μία άψογη αμυντική λειτουργία από τους «κυανόλευκους».

Ο Παναθηναϊκός πίεσε αρκετά, πραγματοποίησε αρκετές τελικές προσπάθειες όμως καμία δεν ήταν ικανή για να απειλήσει ουσιαστικά τη Λαμία και να δυσκολέψουν τον Επασί.

Mπήκε φουριόζος στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός

Με το καλησπέρα του 2ου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός δημιούργησε τελική φτάνοντας κοντά στο γκολ. Ο Ιωαννίδης από σέντρα του Μολό πήρε την κεφαλιά, ο Βιγιαφάνιες του έδωσε πάλι την μπάλα, αλλά στο σουτ του νεαρού έβαλε την κόντρα ο Μπιάρνασον και απομακρύνθηκε η μπάλα.

Η Λαμία στην καλύτερη της φάση στο παιχνίδι στο 51′ άγγιξε το γκολ, όμως από την ωραία προσποίηση στον Σένκεφελντ και στη συνέχεια σέντρα του Ρόμανιτς, ο Βασιλακάκης δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα η οποία κόντραρε στον Χατζηθεοδωρίδη και κατέληξε κόρνερ. Έξι λεπτά αργότερα η Λαμία είχε νέα μεγάλη ευκαιρία να βρει το γκολ με τον Βασιλακάκη να πιέζει ψηλά και να κλέβει την μπάλα, άνοιξε για τον Ρόμανιτς ο οποίος δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου φρέσκαρε την επίθεσή του με τους Ταϊρόν και Προβυδάκη να αντικαθιστούν τους Βασιλακάκη και Ντέλετιτς οι οποίοι σε μία ώρα παιχνιδιού είχαν τρέξει πολλά χιλιόμετρα εμφανίζοντας σημάδια κόπωσης.

Σόλο Καρλίτος – Σοκ με Ταϊρόν

Στο 65΄ ο νεοεισελθόν Καρλίτος λίγο έλειψε να πετύχει το γκολ της αγωνιστικής, παίρνοντας την μπάλα από τα αριστερά έκανε μια…βόλτα στην μικρή περιοχή της Λαμίας χωρίς να βρει εμπόδιο, έκανε και το σουτ το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Επασί. Στην εξέλιξη του βέβαια, ο Χατζηγιοβάνης με ένα δυνατό σουτ από την γωνία της μεγάλης περιοχής απείλησε εκ νέου, όμως και πάλι ο Γάλλος κίπερ ήταν σε ετοιμότητα!

Τρία λεπτά αργότερα και πριν καν προλάβει να ακουμπήσει την μπάλα καλά καλά, ο Γκουστάβο Ταϊρόν αποτέλεσε την 2η αναγκαστική αλλαγή της Λαμίας με τον Ισπανό να αποχωρεί με φορείο! Την θέση του πήρε ο Γκούγκα με τον Γργορίου να κλείνει τις αλλαγές του αφού δεν είχε δικαίωμα να κάνει την 5 αλλαγή σε άλλη διακοπή.

Έβγαζε και τα άουτ ο Επασί – Δεν είδε πέναλτι του Σένκεφελντ ο Τζήλος!

Όσο περνούσαν τα λεπτά οι γηπεδούχοι ενέτειναν τις προσπάθειές τους να βρουν το γκολ της νίκης όμως ο εξαιρετικός σήμερα Επασί δεν το επέτρεψε. Σε μία από τις πολλές φάσεις του Παναθηναϊκού στο 76′ και μάλιστα διπλή, ο Γάλλος πραγματοποίησε σπουδαία διπλή επέμβαση. Ο Επασί αρχικά έβγαλε από το μισό μέτρο το σουτ του Αίτόρ και στη συνέχεια ο τερματοφύλακας έβγαλε εντυπωσιακά και την βολίδα του Μακέντα!

Το ανακάτεμα της τράπουλας από τον Μπόλονι έκανε σαφώς πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό όχι όμως και αποτελεσματικό με την τελική προσπάθεια να μην καταλήγει στο στόχο σε αρκετές περιπτώσεις. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν τις γραμμές τους, η Λαμία χτυπούσε στην κόντρα με το παιχνίδι να αποκτά έντονο ρυθμό στα τελευταία λεπτά. Μάλιστα στο 91′ η Λαμία διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Σενκεφελντ από σέντρα του Καραμάνου όμως ο Τζήλος που ήταν κοντά στην φάση δεν είδε κάποια παράβαση με το ριπλέι ωστόσο να μην τον δικαιώνει και τον VAR προφανώς να μην εξετάζει τη φάση για έναν ανεξήγητο λόγο.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης, Μολό , Σχένκεφελντ , Πούγγουρας , Μαουρίσιο, Βιγιαφάνες , Αλεξανδρόπουλος , Καμπετσής, Ιωαννίδης , Αιτόρ

Αναπληρωματικοί: Ξενόπουλος, Αγιούμπ, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Σάντσες, Εμμανουηλίδης, Μαυρομμάτης, Αθανασακόπουλος,

ΠΑΣ Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Βλάχος, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Τζανδάρης, Μπιάρνασον, Βασιλακάκης, Ρόμανιτς, Ντέλετιτς, Αραμπούλι

Αναπληρωματικοί: Θεοδωρόπουλος, Βύντρα, Προβυδάκης, Γκούγκα, Ταϊρόν, Μπουλούλης, Πίτι, Βλαχομήτρος, Καραμάνος

Διαβάστε επίσης

Back to top button