Άλλα αθλήματα

«Βόμβες» Κακλαμανάκη: «Καθεστώς “Βόρειας Κορέας” στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας»

Σε καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας, αλλά και για διασπάθιση δημοσίου χρήματος στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία προέβη με δηλώσεις του ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης.

Σε καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας, αλλά και για διασπάθιση δημοσίου χρήματος στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία προέβη με δηλώσεις του ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης.

Στον ΣΚΑΪ μίλησε ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης.

Ο χρυσός και αργυρός Ολυμπιονίκης έκανε λόγο σε δηλώσεις του για καθεστώς τύπου “Βόρειας Κορέας” στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, αλλά και για κατάχρηση εξουσίας και διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Παράληλα ανέφερε πως αυτός που απείλησε την ζωή του είναι άνθρωπος που βρίσκεται στον στενό κύκλο της ΕΙΟ και θα αποκαλυφθεί άμεσα.«Το ‘99 όταν απειλήθηκε η ζωή μου, είχα φθάσει πολύ κοντά με δηλώσεις μου για την κάθαρση του ελληνικού αθλητισμού και όταν μπήκα στο ‘ψητό’ να καταγγέλλω πράγματα με όνομα και στοιχεία, με πλησίασαν για να πνίξουν την αλήθεια μου απειλώντας τη ζωή μου, άνθρωπος στο στενό κύκλο της Ομοσπονδίας. Θα αποκαλυφθεί άμεσα, και δεν είναι η πρώτη φορά που έχει απειληθεί η ζωή μου έχει και πρόσφατα για θέματα που αφορούν την Ομοσπονδία, άλλου χαρακτήρα όχι οικονομικής φύσεως, και έγινε συγκεκριμένα το 4/8/2018» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Στην συνέχεια των λεγομένων του ανέφερε πως ο λόγος που κατέθεσε στη Βουλή πέρα των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση η διαχρονική ψυχική και συναισθηματική κακοποίηση, με τελεσίγραφα, καταστρατήγηση νομίμων δικαιωμάτων και με υπεύθυνες δηλώσεις που παραπέμπουν σε καθεστώς Βόρειας Κορέας. Ο ίδιος χαρακτήρισε τις υπεύθυνες δηλώσεις καθεστώς προληπτικής λογοκρισίας, με πειθαρχικά, στέρηση νομίμων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των αθλητών, όπως η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια και καθεστώς τρομοκρατίας.

«Ένα παιδί αυτό το οδηγεί σε αφανισμό, πρόκειται για καθεστώς τρομοκρατίας, σκίζει το όνειρό του το πετάει στα σκουπίδια… Η υπεύθυνη δήλωση ήταν προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στην εθνική ομάδα» κατήγγειλε ο Νίκος Κακλαμανάκης. Ο ίδιος μίλησε ακόμα για 30 κατάχρησης εξουσίας , διαφθορά και διασπάθιση δημοσίου χρήματος στην Ομοσπονδία που αντιμετώπισε.

«Η σεξουαλική κακοποίηση ήταν το αποτέλεσμα της εξουσιοκρατίας και των εξαρτητικών σχέσεων που υπήρχαν, και από πάνω και από μέσα στο χώρο της ιστιοπλοΐας, και διαιωνιστήκαν. Λυπάμαι που επέλεξε το ΔΣ τον οδό της αγωγής εναντίον μου αντί να με καλέσει να δει τι στοιχεία έχω, καλό είναι να οδηγήσει η επιθετικότητα σε κάθαρση» είπε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων εξήγησε πως δεν υπάρχει επαρκής έλεγχος για φαινόμενα δημοσίου χρήματος υπεξαιρέσεων, ενώ ανέφερε πως υπάρχει ασυμβίβαστο για μέλη του Δ.Σ., αλλά και ότι δεν υπάρχει βιβλίο απογραφής υλικού αλλά και ότι υπάρχουν παράνομες προσλήψεις στο δημόσιο, αλλά και πριμ προπονητή που δόθηκε σε τεχνικό σύμβουλο που δεν έχει την ιδιότητα του προπονητή.«Πρόκειται για κρυφά σημεία που έχω ζητήσει από εξώδικο για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και δεν τα δίνουν”. “Όταν απειλεί και τρομοκρατεί τους γύρω να μη μιλήσουν από Ομοσπονδία και κατάλαβα ότι είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα και πολύ μεγαλύτερο το θέμα απ’ ό,τι νόμιζα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμανάκης.

Πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button