Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Βουγιούκας, ο 14ος «150άρης» με τον Παναθηναϊκό

Παιχνίδι με ξεχωριστή σημασία ήταν αυτό κόντρα στη Λάρισα, για τον Ίαν Βουγιούκα, καθώς έφτασε τις 150 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με την πράσινη φανέλα, όντας ο 14ος παίκτης που πετυχαίνει κάτι αντίστοιχο.

Παιχνίδι με ξεχωριστή σημασία ήταν αυτό κόντρα στη Λάρισα, για τον Ίαν Βουγιούκα, καθώς έφτασε τις 150 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με την πράσινη φανέλα, όντας ο 14ος παίκτης που πετυχαίνει κάτι αντίστοιχο.

Όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ: Η πέμπτη εμφάνιση του στη φετινή Stoiximan Basket League έβαλε τον Ίαν Βουγιούκα σε μία ξεχωριστή λίστα παικτών του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Ο πολύπειρος σέντερ έγινε ο 14ος παίκτης των «πράσινων» στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) που έφτασε τις 150 συμμετοχές. Ο Βουγιούκας που διανύει την έκτη σεζόν του στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ έφτασε στη 13η θέση της σχετικής λίστας τον Μίκαελ Κοχ που είχε 150 εμφανίσεις Πρωταθλήματος από το 1996 ως το 2001.

Ακόμη…

*Ο Ντίνος Μήτογλου ξεπέρασε τους 700 πόντους σε 93 αγώνες στη Stoiximan Basket League. Ο διεθνής φόργουορντ μάλιστα, με τους 16 πόντους που είχε στο ματς της Λάρισας μπήκε στην πρώτη 30άδα των σκόρερ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έφτασε τους 708 και προσπέρασε τους Τζέιμς Φελντέιν και Ζέλικο Ρέμπρατσα που είχαν από 697.

*Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος και ο Ζακ Όγκαστ έφτασαν τα 100+ εύστοχα δίποντα στη Stoiximan Basket League έχοντας αμφότεροι 3/3 στο σημερινό παιχνίδι. Ο Κουβανός έχει 102/200 (51%) σε 57 αγώνες και ο Έλληνοαμερικανός 101/146 (69,17%) σε 38 αγώνες.

*Ο Λευτέρης Μποχωρίδης είχε 2/4 τρίποντα και με αυτά έγινε ο 40ός παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στη Stoiximan Basket League που έφτασε τα 50.

*Στην 50ή εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League ο Μπεν Μπέντιλ ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με τις τέσσερις ασίστ που μοίρασε. Στην ίδια επίδοση είχε φτάσει και στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ.

Σε ομαδικό επίπεδο…

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν εξαιρετικά παραγωγικός στο πρώτο ημίχρονο και ιδιαίτερα στη δεύτερη περίοδο στη διάρκεια της οποίας σημείωσε 33 πόντους ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ περιόδου αφού τόσους είχε το Λαύριο Megabolt απέναντι του στην τρίτη περίοδο του μεταξύ τους αγώνα της 10ης αγωνιστικής. Οι «πράσινοι» έκλεισαν το ημίχρονο με 56 πόντους, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 55 που είχε στο ίδιο γήπεδο ο Ιωνικός Hellenic Coin στην 7η αγωνιστική.

Με τη Λάρισα Bread Factory να φτάνει επίσης σε υψηλά επίπεδα παραγωγικότητας, το παιχνίδι έκλεισε συνολικά 187 πόντους, τους περισσότερους από κάθε άλλον ως τώρα στο φετινό Πρωτάθλημα. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν οι 184 πόντοι που σημείωσαν στον αγώνα ΠΑΟΚ – Λάρισα Bread Factory.

Ενδεικτικό της αποτελεσματικότητας των δύο ομάδων στην επίθεση, είναι και το γεγονός ότι αμφότερες ξεπέρασαν το, μέχρι σήμερα, ρεκόρ περισσότερων πόντων ανά κατοχή που είχε ο Κολοσσός H Hotels με 1,18 στο ματς της 11ης αγωνιστικής με τον Ιωνικό Hellenic Coin. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε 1,21 και η Λάρισα Bread Factory 1,19.

«Τρίποντος» και δημιουργός ο Ρας

Ο Μπράντον Ρας ήταν σε πολύ καλή μέρα και σημείωσε ατομικό ρεκόρ περιόδου με τους 23 πόντους του -είχε 20 απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Αμερικανός βρήκε πέντε φορές τον στόχο από την περίμετρο (5/7 τρίποντα) στην κορυφαία φετινή επίδοση του, όχι όμως και συνολικά στο ελληνικό Πρωτάθλημα καθώς πέρυσι σημείωσε δύο φορές από έξι τρίποντα. Είχε 6/10 στο Λαύριο και 6/12 στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ιωνικό Hellenic Coin.

Παράλληλα ο έμπειρος φόργουορντ ισοφάρισε σήμερα το ρεκόρ καριέρας του στη Stoiximan Basket League με τις τρεις ασίστ που μοίρασε. Στην ίδια επίδοση είχε φτάσει και στη 16η αγωνιστική του περσινού Πρωταθλήματος κόντρα στον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

*Λιγοστά ριμπάουντ καταγράφηκαν στη στατιστική της Λάρισας Bread Factory. Είχε 20 συνολικά ισοφαρίζοντας τη μικρότερη επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League αφού την ίδια είχε ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στην 3η αγωνιστική.

*Η θεσσαλική ομάδα έμεινε χωρίς τάπα για τέταρτη φορά μετά από τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ, Άρη και το Περιστέρι.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button