Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Η Μαρία Πρεβολαράκη στο ΑΠΕ – ΜΠΕ: «Εύχομαι να κατακτήσω μετάλλιο στο Τόκιο»

Η Μαρία Πρεβολαράκη έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για το Τόκιο, ετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που θα αποτελέσει ένα τεστ, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια της πάλης, κατέκτησε ακόμη μια φορά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και μίλησε στην κάμερα του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου για τους στόχους της το 2020. Το μεγάλο όνειρο άλλωστε είναι το Ολυμπιακό μετάλλιο, το μοναδικό που της λείπει από την πλούσια συλλογή της.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Μαρίας Πρεβολαράκη στο ΑΠΕ – ΜΠΕ:

Μαρία, κατέκτησες ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Γυναικών. Έχοντας στη συλλογή σου, τρεις Ολυμπιακές προκρίσεις, μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τι σε κάνει και αγωνίζεσαι συνέχεια σ’ αυτή τη διοργάνωση;

«Είναι υποχρεωτικό βάση των κανονισμών να συμμετέχεις στα Πανελλήνια πρωταθλήματα, για να έχεις δικαίωμα να συμμετέχεις σε διοργανώσεις στο εξωτερικό. Πρώτος στόχος της χρονιάς είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και σίγουρα ο κύριος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που έχω πάρει την πρόκριση από νωρίς και δουλεύω γι αυτό τον στόχο».

Φέτος το Πανελλήνιο πρωτάθλημα έγινε πολύ νωρίς (4-5 Ιανουαρίου), καθώς το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στα μέσα Φεβρουαρίου. Να φανταστώ ότι τις γιορτές δεν τις απόλαυσες καθόλου;

«Προσωπικά σχεδόν ποτέ δεν απολαμβάνω τις γιορτές. Γιατί συνήθως ακολουθεί κάποιο τουρνουά ή Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Φέτος ήταν αρκετά πιο νωρίς το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, γιατί ακολουθούν και τα προολυμπιακά τουρνουά. Οπότε αναγκαστικά έγινε και το Ευρωπαϊκό πιο νωρίς. Είναι ένα μεγάλο τεστ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων».

Αν και είναι αδόκιμη αυτή η έκφραση, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι ένα μέρος της προετοιμασίας σου για το Τόκιο;

«Είναι σαν ένα τουρνουά, όπως θα ακολουθήσουν κι άλλα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων».
Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Θα είναι η τρίτη και… φαρμακερή συμμετοχή για εσένα;

«Εύχομαι να είναι η τρίτη και η τυχερή»!
Το Ολυμπιακό μετάλλιο είναι το μόνο που σου λείπει από τη συλλογή σου. Μετά τις εμπειρίες σε Ρίο και Λονδίνο θεωρείς ότι είσαι έτοιμη;

«Από την στιγμή που κατάφερα και πήρα την πρόκριση από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, σίγουρα θα έχω δουλέψει πολύ πιο σκληρά και το πλάνο μας είναι πιο καλά προγραμματισμένο. Σίγουρα είμαι και πιο έμπειρη από τους δύο προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες κι εύχομαι να βγει αυτό που θέλουμε».
Το 2016 λησουν η μοναδική εκπρόσωπος της ελληνικής πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πιστεύεις ότι στο Τόκιο, αυτό θα αλλάξει;

«Ελπίζω κι εύχομαι ότι θα έχουμε τουλάχιστον άλλη μία πρόκριση. Ευχόμαστε όλοι να πάρουμε περισσότερες».
Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα είχε 400 συμμετοχές. Σε χαροποιεί το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά η συμμετοχή ήταν μεγάλη;

«Είναι πολύ σημαντικό να έχει μεγάλη συμμετοχή το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Δείχνει και την ανταπόκριση που έχει το άθλημα. Εύχομαι του χρόνου να είναι ακόμη περισσότεροι».
Με βάση τις διακρίσεις σου, έχεις το προσωνύμιο η «κυρία της ελληνικής πάλης». Για ποιούς λόγους, θα πρότεινες σ΄ ένα νέο κορίτσι να ασχοληθεί με το άθλημα;

«Καταρχήν θα έλεγα σε όλα τα παιδιά να ασχοληθούν με κάποιο άθλημα. Την πάλη θα την πρότεινα γιατί είναι ένα άθλημα που γυμνάζει όλο το σώμα, αλλά και το μυαλό. Δεν είναι τόσο δυναμικό, όσο πιστεύουν, αρά και ανδροκρατούμενο. Η πάλη θέλει κυρίως τεχνική κι ευστροφία και πολύ εύκολα μπορούν να το κάνουν και οι γυναίκες».

Τέλος, για το 2020 τι εύχεσαι;
«Εύχομαι υγεία σε όλον τον κόσμο και να παλεύει για τα όνειρά του. Επειδή είναι Ολυμπιακή χρονιά εύχομαι να κατακτήσω ένα μετάλλιο».

Νίκος Λάκατας / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button