Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΑΕΚ: Ψηλά στην ατζέντα οργάνωση και στελέχωση στον ποδοσφαιρικό σχεδιασμό

Η κουβέντα τις τελευταίες μέρες αφορά περισσότερο τις εξελίξεις στην εταιρεία, αλλά πολλά γίνονται και θα γίνουν και στην συνέχεια, σε σχέση και με την ομάδα.

Η κουβέντα τις τελευταίες μέρες αφορά περισσότερο τις εξελίξεις στην εταιρεία, αλλά πολλά γίνονται και θα γίνουν και στην συνέχεια, σε σχέση και με την ομάδα.

Μπορεί λόγω της αποχώρησης του Μηνά Λυσάνδρου, να έχει έρθει στο προσκήνιο δημόσια περισσότερο το θέμα των αλλαγών σε διοικητικό επίπεδο στην ΠΑΕ, αλλά το ίδιο απασχολεί εντός ΑΕΚ, αν όχι και περισσότερο, το ζήτημα της στελέχωσης στον σχεδιασμό. Είμαστε σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας από πλευράς προσωπικά του Δημήτρη Μελισσανίδη και πολλά ενδεχόμενα για πρόσωπα και διάρθρωση του οργανογράμματος, είναι ανοιχτά.

Είναι σαφές πως αυτή την περίοδο, στον τομέα της ποδοσφαιρικής διαχείρισης η ΑΕΚ έχει κενά.

Στην θέση του τεχνικού διευθυντή έχει κάνει ξεκίνημα ένα τελείως νέο στέλεχος, ο Παναγιώτης Κονέ, που ανεξάρτητα από την προοπτική του γενικώς και το πως θα πάνε τα πράγματα στην συνέχεια, στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, πρώτο μήνα για την ακρίβεια που δούλεψε ποτέ ως τεχνικός διευθυντής, τα πράγματα για την ΑΕΚ δεν πήγαν καλά και δεν είναι και περίεργο.

Τις επιπτώσεις τις ζει τώρα η ομάδα, με το μπέρδεμα που υπάρχει με τον Νταντσένκο, το οποίο έχει επίδραση «ντόμινο» σε όλη την σύνθεση της αμυντικής γραμμής της ΑΕΚ. Με χαρακτηριστικό παράδειγμα την μεταφορά του Σβάρνα στα δεξιά, σε μια περίοδο που απέδιδε καλά στην φυσική του θέση, μαζί με τον Λάτσι.

Ωστόσο ο Παναγιώτης Κονέ δεν έχει καμιά σχέση με τις γενικότερες σκέψεις και προφανώς θα ήταν κι άτοπο, αφού έχει δεν έχει δυο μήνες που ανέλαβε. Η θέση του είναι δεδομένη, οι προσδοκίες που γεννήθηκαν μέσα από τις επαφές μαζί του πριν πάρει την θέση είναι οι ίδιες και θα συνεχίσει να είναι σε κεντρικό ρόλο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SDNA, σαφή μηνύματα για την διάθεση του για αλλαγές στην στελέχωση γύρω από τον σχεδιασμό, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έδειξε και την προηγούμενη εβδομάδα, ειδικά κατά την παρουσία του στα γραφεία της εταιρείας. Από την άλλη πλευρά έχει ήδη κάνει και πρόκειται να κάνει και στην συνέχεια, επαφές γύρω από αυτό το ζήτημα.

Έχει ήδη δεχθεί εισηγήσεις, έχει μιλήσει και ο ίδιος, έχει ακούσει απόψεις και μπορεί και για ένα διάστημα ακόμη να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία, μέχρι να καταλήξει.

Εξετάζονται περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων κάποιες που έχουν δώσει διαπιστευτήρια με την ως τώρα πορεία τους στην ελληνική ποδοσφαιρική αγορά.

Περιπτώσεις, που όμως δεν «τρακάρουν» αναγκαστικά μεταξύ τους σε περίπτωση ακόμη που κάποιες από αυτές βρεθούν και μαζί στην ΑΕΚ. Καθώς μπορεί η κάθε μία από αυτές να αφορά διαφορετικό τομέα δράσης. Άλλο η οργάνωση του σκάουτινγκ για παράδειγμα, άλλο η λειτουργία των ακαδημιών και η σύνδεση τους με την πρώτη ομάδα. Άλλο επίσης ένας κεντρικός επιτελικός ρόλος που θα τα συνδέει όλα αυτά.

Βεβαίως, το αφεντικό της ΑΕΚ είναι πολύ προσεκτικός στο να μην πέσει επικοινωνιακά το βάρος σε μια διαδικασία, που φυσιολογικά συνδέεται περισσότερο με την επόμενη σεζόν.

Η ομάδα αυτή τη στιγμή, είναι εν μέσω προσπάθειας να πετύχει στόχους που αφορούν την φετινή σεζόν. Κι αυτή την προσπάθεια, οι όποιες αλλαγές δρομολογηθούν στον τρόπο λειτουργίας και στην στελέχωση γύρω από την ποδοσφαιρική ομάδα, άμεσα δεν την αφορούν και δεν πρόκειται να την επηρεάσουν.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button