Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Επιτέλους νίκη λένε στον Άρη!

Μετά από δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα ο Άρης πήρε τη νίκη κόντρα στη Λάρισα με 70-52, με όπλο την πολυφωνία στην επίθεση και την καλή άμυνα, παίρνοντας έτσι βαθμολογική ανάσα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Μετά από δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα ο Άρης πήρε τη νίκη κόντρα στη Λάρισα με 70-52, με όπλο την πολυφωνία στην επίθεση και την καλή άμυνα, παίρνοντας έτσι βαθμολογική ανάσα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η νίκη ήταν επιτακτική ανάγκη και για τις δύο ομάδες, ένεκα της θέσεως τους στο βαθμολογικό πίνακα, τελικός νικητής όμως αναδείχθηκε ο Άρης που κυριάρχησε στο παρκέ. Οι «κίτρινοι» ότι έχτισαν στο δεύτερο δεκάλεπτο το εκμεταλλεύτηκαν στη συνέχεια για να επιβάλλουν πλήρως το ρυθμό τους, ενώ η Λάρισα και υπό τη πίεση των «κίτρινων» ήταν σε πολύ κακό επιθετικά απόγευμα (μονοψήφιο επιμέρους σκορ σε δύο δεκάλεπτα).Κορυφαίοι για τον Άρη ήταν οι Ντραγκίσεβιτς (14π.), Κουζέλογλου (13π.) και Ντεκόζι (12π.), και από πλευράς φιλοξενούμενων οι Σμιθ (16π.)και Καμπερίδης (10π.).

Ο Άρης μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και πήρε προβάδισμα με 18-9, διαφορά όμως που μέσα σε λίγα λεπτά εξανεμίστηκε με τον Σμιθ να παίρνει από το χέρι τη Λάρισα και να μειώνει στο καλάθι (18-16), ενώ με δύο δικούς του πόντους οι Θεσσαλοί προσπέρασαν, για το 18-20, με ένα σερί 11-0. Με τον Τσάλμερς ο Άρης ισοφάρισε σε 22-22, που ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Άρης βελτιώθηκε αρκετά αμυντικά, με τη Λάρισα να πετυχαίνει μόλις επτά πόντους. Με ένα δικό του σερί ο Μιλόσεβιτς έκανε το 28-26 (24’) και με τρίποντο ο Σιδηροηλίας ανέβασε προσωρινά τη διαφορά στο +5 (31-26) για να απαντήσει άμεσα ο Σμιθ, από τα 6.75μ. (31-29). Ο Μάριο Λιτλ, κράτησε το προβάδισμα για τους «κίτρινους», στο +7 (36-29) και οι παίκτες του Σάββα Καμπερίδη εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των φιλοξενούμενων, πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Βγάζοντας καλές άμυνες κατάφεραν να κρατήσουν στο μηδέν (από το 15’ και μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου) το σύνολο του Νίκου Παπανικολόπουλου την ώρα που ο Άρης με το buzzer beater καλάθι του Φλιώνη, ανέβασε την υπέρ του διαφορά στο +11 (20’, 40-29).

Όσο κακό επιθετικά ήταν το δεύτερο δεκάλεπτο, το ίδιο ήταν και το τρίτο για τη Λάρισα, που σε επτά λεπτά σημείωσε μόλις 4 πόντους, με τον Άρη να είναι ασταμάτητος και να έχει πλουραλισμό επιθετικά, και από το 44-33, εκτόξευσε τη διαφορά στο +23, 56-33 (28’).

Σε διψήφιο αριθμό πόντων παρέμεινε η διαφορά και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τους παίκτες του Άρη να μη χαλαρώνουν (34’, 60-42), ενώ η Λάρισα παρέμενε μη παραγωγική επιθετικά. Ο Καμπερίδης έριξε τη διαφορά στο -16 (60-44), αλλά οι «κίτρινοι» έδιναν άμεσα απάντηση, χωρίς να απειληθούν (36’, 64-44) και τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους γηπεδούχους να φτάνουν άνετα στη νίκη, κάνοντας στο 2Χ2 κόντρα στη Λάρισα για φέτος.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button