ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ντέλετιτς ο «εκτελεστής» και «τέζα το άλογο»

Σε ένα παιχνίδι όπου η εξέδρα παρουσίασε περισσότερο ενδιαφέρον, ο ΠΑΣ Λαμία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μίλος Ντέλετιτς κατάφερε στο 88΄ να πάρει τη νίκη με τελικό σκορ 2-1.

Σε ένα παιχνίδι όπου η εξέδρα παρουσίασε περισσότερο ενδιαφέρον, ο ΠΑΣ Λαμία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μίλος Ντέλετιτς κατάφερε στο 88΄ να πάρει τη νίκη με τελικό σκορ 2-1.

Στο πλαίσιο της εξ΄αναβολής αναμέτρησης της 21ης αγωνιστικής της SuperLeague 1, ο ΠΑΣ Λαμία υποδέχθηκε την ΑΕΛ στο «Αθανάσιος Διάκος» με τον ΠΑΣ Λαμία να «κλέβει» τη νίκη στο 88΄με γκολ του Μίλος Ντέλετιτς.

Τεράστια νίκη για τη Λαμία, η οποία προσπέρασε το εμπόδιο της ΑΕΛ και κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 2-1 σκορ.

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε να ξεκινήσει τον Επασί στο τέρμα, τον Σκόνδρα δεξιά, τον Μαρτίνεθ αριστερά και τους Αντέτζο και Τζανετόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Μπεχαράνο και Τζανδάρης ενώ στα άκρα ήτα οι Ρόμανιτς αριστερά και Ντέλετιτς δεξιά Στην κορυφή αγωνίστηκαν οι Καραμάνος και Αραμπούλι.

Ο Τζιανλούκα Φέστα αποφάσισε να παίξει με τον Νάγκι στο τέρμα, στην άμυνα του Γιακομόφσκι, Μαξιμένκο και Ζίζιτς. Οι υπόλοιποι είναι ο Στίφλερ, Ηλιάδης, ο Γκράουρ, ο Κολομπίνο, ο Ακούνια, ο Πινακάς και ο Ντουρμισάι.

Το ματς

Mόλις στο 1΄η Λαμια έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Αραμπούλι έστρωσε τη μπάλα με το στήθος στον Καραμάνο, ο οποίος αποδέχθηκε ωραία τη μπάλα με το στήθος και έκανε το απευθείας σουτ, αναγκάζοντας τον Νάγκι να πραγματοποιήσει εντυπωσιακή απόκρουση.

Πολύ δυνατά μπήκε στο ματς η γηπεδούχος ομάδα, παίζοντας αρκετά ψηλά, πιέζοντας με συνέπεια στα πρώτα λεπτά να έχει «κλείσει» στα καρέ της την ΑΕΛ.

Μετά το 5΄του αγώνα κατάφερε η Λάρισα να βγει από τα καρέ της και κυρίως με μεγάλες μπαλιές προσπάθησε να περάσε στην επίθεση. Πρώτο σουτ στο 9΄για την ΑΕΛ με τον Ακούνια να πιάνει ένα δυνατό έπειτα από κεφαλιά πάσα του Ντουρμισάι, η μπάλα όμως πέρασε άουτ.

Όχι μόνο βγήκε από την περιοχή η ΑΕΛ, αλλά είχε αρχίσει από το 7΄να πιέζει συνεχώς την άμυνα της Λαμίας, απειλώντας συνεχώς, χωρίς όμως τη μεγάλη ευκαιρία, όπως για παράδειγμα αυτή του Καραμάνου στο 1΄του ματς.

Η ομάδα του Γρηγορίου κρατούσε καλά τις γραμμές της, δεν έκανε λάθη και περίμενε στην πρώτη ευκαιρία να βγει στην κόντρα και να απειλήσει. Παρόλο αυτά η εικόνα αυτή να περιμένει στην άμυνα έναν αντίπαλο όπως η ΑΕΛ, ήταν αρκετά παράξενο για τη Λαμία που δεν μας είχε συνηθίσει σε κάτι τέτοιο.

Στο 20΄είχαμε μία σφοδρή σύγκρουση του Τζανδάρη με τον Ακούνια, όπου οι δύο ποδοσφαιριστές σε προσπαθειά τους να διεκδικήσουν τη μπάλα, χτύπησαν κεφάλι με κεφάλι. Αμέσως οι άνθρωποι και των δύο ομάδων μπήκαν στο γήπεδο για να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στους ποδοσφαιριστές. Ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά και για τους δύο οι οποίοι συνέχισαν κανονικά το ματς.

Αιφνιδίασε… και αιφνιδιάστηκε!

Η Λαμία μπήκε πιο δυατά στο ματς όπως άλλωστε και περιμέναμε και μόλις στο 1΄ο Καραμανος απείλησε. Για πέντε λεπτά η γηπεδούχος ομάδα έκανε ότι ήθελε, όμως μετά το 5΄η ΑΕΛ ανέβηκε, πίεση και πήρε την κατοχή της μπάλας και του αγώνα.

Οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου φάνηκαν να αιφνιδιάζονται από την μαχητικότητα των αντιπάλων και έμειναν αρκετά πίσω, περιμένοντας να βγουν στην αντεπίθεση.

Στο καλό της δεκάλεπτο η ΑΕΛ είχε μία ακόμη καλή ευκαιρία, στο 24΄με τον Κολομπίνο να πιάνει ένα σουτ από μακριά με τον Ουρουγουανό να προσπαθεί να αιφνιδιάσει τον Επασί αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Ο ΠΑΣ Λαμία προσπάθησε να απειλήσει στο 27΄όταν ο Ντάνι Μπεχαράνο εκτέλεσε ένα φάουλ κερδισμένα από τον Ρόμανιτς πλάγια αριστερά, με τον Καραμάνο να πιάνει την κεφαλιά αλλά η κατάληξη ήταν άουτ. Τεράστιο λάθος του Σκόνδρα, ο οποίος στην προσπάθειά του να γυρίσει τη μπάλα πίσω στον Επασί, έκανε τη μπαλιά πιο δυνατή απ΄όσο την περίμενε ο Γάλλος τερματοφύλακας με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να την διώξει κακήν κακώς λίγο πριν αυτή καταλήξη στο τέρμα του.

Από την κόλαση… στον παράδεισο!

Λίγα λεπτά μετά το τραγικό αλλά όχι μοιραίο ευτυχώς λάθος του Σκόνδρα και του Επασί, η Λαμία έφτασε στο γκολ… με τρόπο απολαυστικό. Ο Μπεχαράνο εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά με πάσα στον Ντέλετιτς, ο Σέρβος του ξαναγύρισε τη μπάλα και ο πρώτος έβγαλε τη σέντρα, ο Καραμάνος έγινε αποδέκτης προσπάθησε να σουτάρει και τελικά μετά από κόντρες ο Τζανετόπουλος κάνει το σουτ με τον Νάγκι να αποκρούει αρχικά αλλά ο Αντέτζο ήρθε σαν τρέιλερ και με προβολή έκανε το 1-0 κερδίζοντας εύκολα τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Η ομάδα του Φέστα, στο 40΄προσπάθησε να απειλήσει και να απαντήσει στο γκολ του Αντέτζο, με τον Ντουρμισάι να κάνει κεφαλιά πάσα στο Πινακά, ο οποίος σούταρε μέσα από τη μικρή περιοχή αλλά ευτυχώς η μπάλα πέρασε άουτ.

«Φωτιά» πήρε το ματς λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με την ΑΕΛ να φτάνει στην ισοφάριση με παράξενο τρόπο. Μέσα από μία αναμπουμπούλα στην μικρή περιοχή των γηπεδούχων ο Γιακιμόσφκι προσπαθεί να σουτάρει, ο Επασί μπερδεύεται και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα για το 1-1.

Ένα παράξενο πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΛ να παίζει κατά κύριο λόγο καλύτερα από τη Λαμία και παρά το 1-0 του Αντέτζο, οι «βυσσινοί» δεν το παράτησαν και έφτασαν τελικά στην ισοφάριση ακόμη και με αυτόν τον παράξενο τρόπο.

Στην ανάπαυλα του αγώνα, δεν έλειψαν και οι φασαρίες στην κερκίδα με τον Αλέξη Κούγια να απευθύνεται τόσο στον 4ο διαιτητή τον Ζαχαριάδη αλλά και στον γενικό αρχηγό της Λαμίας τον Γιάννη Συρογιάννη.

Η επανάληψη

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με τη Λαμία να φτάνει σε μία τεράστια ευκαιρία όταν Ντέλετιτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Αντέτζο βρέθηκε σε φάση τετ α τετ με τον Νάγκι, έκανε την κεφαλιά από πολύ κοντινή απόσταση αλλά ο τερματοφύλακας της Λάρισας έδιωξε εντυπωσιακά κρατώντας το 1-1.

Η ΑΕΛ ανέβηκε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και έχασε δύο ευκαιρίες στο 57΄ και στο 58΄του αγώνα. Αρχικά ο Ντουρμισάι έκανε ένα σουτ το οποίο πέρασε άουτ, ενώ στη δεύτερη φάση ο Ζίζιτς δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση αλλά ο Επασί μπλόκαρε εύκολα.

Το χειρότερό του πρόσωπο μετά από αρκετό καιρό έδειξε σήμερα η ομάδα της Λαμίας. Δυστυχώς δεν υπήρχε φαντασία στο παιχνίδι, δεν είδαμε καμία σχεδόν συνεργασία μεταξύ των παικτών ενώ για αρκετή ώρα του αγώνα βλέπαμε την ομάδα να αναπτύσσεται κυρίως με μεγάλες μπαλιές τις γνωστές και ως «γιόμες».

Κάτι τα νεύρα, κάτι και οι φωνές απ΄έξω το παιχνίδι πήρε μία άγρια ομορφιά. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω μεν χωρίς ουσία δε αλλά τα σκληρά μαρκαρίσματα έγιναν συχνό φαινόμενο. Κάτι ιδιαίτερο από φάσεις από το 60΄έως το 72΄δεν είχαμε με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε άστοχα γεμίσματα.

Ο Γιακιμόσφκι στο 75΄προσπάθησε να απειλήσει από μακρινή απόσταση εκτελώνοντας ένα φάουλ απευθείας αλλά η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς και ο Σκόνδρας απομάκρυνε τον κίδνυνο. Στο 79΄ο Άνχελ Μαρτίνεθ δοκίμασε το πόδι του από μακριά και σε θέση πλάγια αριστερά αλλά δεν βρήκε στόχο.

ΤΕΕΕΕΕΖΑ ΤΟ ΑΛΟΓΟ

Η Λαμία στο 88′ και έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπεχαράνο έφτασε στο 2-1. Ο Ντέλετιτς έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή της ΑΕΛ, η αμυνα των φιλοξενούμενων αδράνησε χαρακτηριστικά και ο Σέρβος έκανε το 2-1 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΣ Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Ντέλετιτς, Ρόμανιτς, Καραμάνος, Αραμπούλι

Αναπληρωματικοί: Θεοδωρόπουλος, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Βλάχος, Βύντρα, Τζέιμς, Μπιάρνασον, Βασιλακάκης, Πίτι

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Ηλιάδης, Στίφλερ, Ντουρμισάι, Γιακιμόφσκι, Ζίζιτς, Πινακάς, Μαξιμένκο, Ακούνια, Κολομπίνο, Γκράουρ

Αναπληρωματικοί: Σουλούκος, Καρανίκας, Μουκαντζό, Γλύνος, Χαλατσης, Χουσίνο, Μαϊδάνος, Νούνιτς, Γκοτζαμανίδης

Διαβάστε επίσης

Back to top button