ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ιωνικός VS Λαμία: Ρομαό-Τσιγκρίνσκι κόντρα σε Παπαδόπουλο-Τζανετόπουλο

Ιωνικός και Λαμία παίζουν τη σωτηρία τους σε 90' και βασικός παράγοντας στον «τελικό» του Σαββάτου θα παίξουν οι άμυνες. #stoiximan_slgr #ionikosfc #lamiafc #Ρομαό #Τσιγκρίνσκι #Παπαδόπουλος #Τζανετόπουλος #playouts #SportsNews #season2022_2023

Ιωνικός και Λαμία παίζουν τη σωτηρία τους σε 90′ και βασικός παράγοντας στον «τελικό» του Σαββάτου θα παίξουν οι άμυνες. #stoiximan_slgr #ionikosfc #lamiafc #Ρομαό #Τσιγκρίνσκι #Παπαδόπουλος #Τζανετόπουλος #playouts #SportsNews #season2022_2023

Των Παναγιώτη Δαλαταριώφ, Νότη Χάλαρη

Η ώρα της αλήθειας έφτασε και το επόμενο Σάββατο (13/5) Ιωνικός και Λαμία θα παίξουν σε 90 (και κάτι λεπτά) τους κόπους όλης της σεζόν. Ο νικητής της μεταξύ τους αναμέτρησης θα βρίσκεται και την επόμενη σεζόν στη Stoiximan Super League, η ισοπαλία «κάνει» στους φιλοξενούμενους και σε αγώνες όπως ο συγκεκριμένος τα πάντα θα κριθούν στη μία φάση.

Μετά το Μασάς Vs Τόσιτς και το Φαντιγκά Vs Νούνιες, τώρα κάνουμε focus στα κεντρικά δίδυμα που έχουν… τραβήξει το κουπί για τους δύο μονομάχους.

Ρομαό και Τσιγκρίνσκι από τη μία, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Άνταμ Τζανετόπουλος από την άλλη. Κι οι τέσσερις παίκτες με τεράστια εμπειρία, με παραστάσεις από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και εξωτερικό (πλην του Τζανετόπουλου).

Αλεξί Ρομαό – Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι

Με τον Μιχάλη Γρηγορίου, οι γραμμές στον Ιωνικό έχουν έρθει πιο κοντά και υπάρχει πλέον μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ των στόπερ και των κεντρικών χαφ.

Η εμπειρία κι η οξυδέρκεια των Ρομαό-Τσιγκρίνσκι έχει οδηγήσει τους δύο αυτούς παίκτες να είναι σχεδόν μονίμως στους διακριθέντες. Στα 39 του χρόνια, ο Τογκολέζος, που τον μάθαμε στην Ελλάδα στον Ολυμπιακό ως χαφ, αποδεικνύει ότι κι ως στόπερ είναι εξαιρετικός. Και… βιονικός, αφού μετράει 30 ματς. Δεν χάνει λεπτό με συνεχόμενα 90λεπτα στα πόδια του.

Δεν είναι τυχαίο ότι αγωνίστηκε κατά τη φετινή σεζόν μόνο στα ματς με Ολυμπιακό και Παναιτωλικό λόγω τιμωρίας. Ο αρχηγός του Ιωνικού, με την ποιότητα και το μυαλό του θα έχει καθοριστικό ρόλο στον «τελικό» του Σαββάτου.

Στο πλευρό του ο Τσιγκίνσκι. Ο 36χρονος, έχει στα πόδια του 25 ματς, ενώ είναι εκείνος που στο 89′ με τον Λεβαδειακό σκόραρε το πρώτο του φετινό γκολ και έδωσε στην ομάδα του μια σπουδαία ισοπαλία.

Ο Ιωνικός βέβαια δεν παίζει πάντα με δυάδα στα στόπερ αλλά υπάρχουν και φορές που παίζουν με τρεις. Ο Σόουζα ήρθε να προστεθεί στο παζλ της ομάδας της Νίκαιας. Ωστόσο, ο Γρηγορίου στηρίζει πολλά στις παραστάσεις των Ρομαό – Τσιγκρίνσκι. Και είτε παίξει με δύο είτε με τρεις στο κέντρο της άμυνας, αυτοί οι δύο θα διαδραματίσουν το δικό τους, σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιου.

Κυριάκος Παπαδόπουλος – Άνταμ Τζανετόπουλος

Είναι οι δύο «πύργοι» που χάρισαν στον Λεωνίδα Βόκολο την σταθερότητα που θα ήθελε στην αμυντική γραμμή. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Άνταμ Τζανετόπουλος είναι δύο κεντρικοί αμυντικοί με πλούσια εμπειρία σε υψηλό επίπεδο και με παραστάσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, κάτι το οποίο έχει βοηθήσει τη Λαμία στο να μην δέχεται εύκολα γκολ, ειδικά στα κρίσιμα παιχνίδια.

Ο πρώτος βρίσκεται στο 31ο έτος της ηλικίας του και έχει αγωνιστεί μέχρι και στο Champions League με ομάδες υψηλού επιπέδου όπως η Σάλκε και η Λεβερκούζεν ενώ είναι γέννημα-θρέμμα του Ολυμπιακού. Από την άλλη ο 28χρονος αμυντικός έχει βγει επίσης από τα «φυτώρια» των Πειραιωτών, έπαιξε με επιτυχία στην ΑΕΚ, έχοντας συμμετοχές και στους ομίλους του Europa League ενώ από το χειμώνα του 2019 βρίσκεται στην ομάδα της Φθιώτιδας.

Αμφότεροι έχουν αγωνιστεί μαζί σε οκτώ παιχνίδια ως βασικοί και η επίδραση τους είναι εμφανή, αφού η Λαμία μετράει μόλις μία ήττα (4-1 από τον ΟΦΗ). Από εκεί και πέρα έχει τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες με τρία από αυτά τα παιχνίδια να έχουν λήξει με καθαρή την εστία της. Εκτός από το ματς με τους Κρητικούς, στα υπόλοιπα ο σύλλογος δέχθηκε μόλις ένα γκολ και για αυτό πλέον έχει την τύχη στα χέρια του κόντρα στον Ιωνικό.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button