Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

”Ξεκόλλησε” από την επικίνδυνη ζώνη η Μπιλμπάο – Διπλό στο «Μπαλαΐδος»

LA LIGA – 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΘΕΛΤΑ – ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: 1-2

Γήπεδο: Μπαλαΐδος

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο ήταν καλύτερη από την Θέλτα σε ολόκληρη την διάρκεια του παιχνιδιού και δικαίως έφυγε με το διπλό από τον Βίγκο. Οι Μουνιαΐν και Ινιάκι δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων και παρ’ότι δέχθηκαν την ισοφάριση στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, πέτυχαν και δεύτερο τέρμα παίρνοντας μία τεράστια νίκη. Φανερό και τεράστιο πρόβλημα για τους «Κέλτες» η απουσία του Ιάγο Άσπας που θα λείψει για τουλάχιστον έναν μήνα.

Η Αθλέτικ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο 11′ με τον Μπλάνκο να αποκρούει σχεδόν εξ επαφής μια κεφαλιά του Νούνιεθ. Στο 14′ η Θέλτα απάντησε στην ευκαιρία των «Βάσκων» με δοκάρι μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκόμεζ.

Το σκορ άνοιξε στο 19′ για την Αθλέτικ ο Ίκερ Μουνιαΐν. Ο Ινιάκι έκανε εξαιρετική κούρσα και ενέργεια από δεξιά γυρνώντας την κατάλληλη στιγμή για τον επερχόμενο Μουνιαΐν που από κοντά έκανε το 0-1.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η Θέλτα έφερε το ματς στα ίσα με τον Μπέλτραν. Ο Ούγκο Μάγιο εκτελούσε ένα κόρνερ, ο Γκόμεζ γύρισε με κεφαλιά την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και ο Μπέλτραν από κοντά έγραψε το 1-1.

Ο ίδιος παίκτης απείλησε στο 48′ στην πρώτη ευκαιρία για το δεύτερο ημίχρονο αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην αγκαλιά του Ερρερίν. Στο 50′ η Θέλτα είχε κι άλλη ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Γκόμεζ να σουτάρει από πλάγια θέση αλλά ο Ερρερίν ήταν και πάλι εκεί.

Στο 54′ η Αθλέτικ πήρε και πάλι προβάδισμα με τον Ινιάκι. Ο τερματοφύλακας (!) των φιλοξενούμενων με μια μπαλιά 60 μέτρων έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Ισπανό φορ που με ωραίο πλασέ έκανε το 1-2.

Τρία λεπτά αργότερα μετά από ωραία ενέργεια του Ινιάκι, ο Μπλάνκο πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Μουνιαΐν πριν αυτός σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 77′ η Αθλέτικ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Αντούριθ να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Μπλάνκο να απομακρύνει εντυπωσιακά. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού οι «Κέλτες» έχασαν τεράστια ευκαιρία με την κεφαλιά του Γκόμεζ να περνά λίγο έξω.

ΘΕΛΤΑ: Μπλάνκο, Μάγιο, Καμπράλ, Αραούχο, Ουνκά, Μπέλτραν (Χιουλσάγκερ 80′), Γιοκουσλού, Λομπότκα (Σίστο 64′), Μέντεθ, Γκόμεζ, Μπουφάλ (Έκερτ 75′)

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ερρερίν, Κάπα, Νούνιεθ, Μαρτίνεθ, Μπερσίτσε, Μπενιάτ, Γκαρθία (Σαν Χοσέ 76′), Ντε Μάρκος, Μουνιαΐν, Κόρδοβα (Βαλενθιάγα 89′), Ινιάκι (Αντούριθ 67′)

Στην 14η θέση με 21 βαθμούς και ”συγκάτοικο” την Βαγιαδολίδ η Θέλτα, στην 17η με 19 βαθμούς μαζί με την Λεγκανές, η Μπιλμπάο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button