Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Το χρονικό της μεταφοράς του Τροπαίου στον Πρωταθλητή Stoiximan Super League 2024

Δείτε το βίντεο της SuperLeague 1...

Δείτε το βίντεο της SuperLeague 1…

Η απονομή του Τροπαίου του Πρωταθλητή Stoiximan Super League 2024 την Κυριακή 19 Μαΐου, το ίδιο βράδι, μετά την ολοκλήρωση της 10ης αγωνιστικής ημέρας των Playoffs ήταν ένα σύνθετο εγχείρημα, δεδομένου ότι για πρώτη φορά δύο ομάδες, από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, διεκδικούσαν μέχρι το τελευταίο λεπτό το Πρωτάθλημα Stoiximan Super League 2024.

Για το λόγο αυτό, η Super League εκπόνησε ένα λεπτομερές σχέδιο, το οποίο διασφάλιζε ότι ανεξάρτητα από ποια ομάδα θα κατακτούσε το Πρωτάθλημα Stoiximan Super League 2024, το Τρόπαιο του Πρωταθλητή θα βρισκόταν έγκαιρα για την Τελετή Απονομής στο γήπεδό της, το ίδιο βράδι, δηλαδή την Κυριακή.

Το σκεπτικό της Super League ήταν ότι η χιλιομετρική απόσταση δε θα έπρεπε να αποτελέσει εμπόδιο και αντιθέτως, θα έπρεπε να αποτελέσει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα στο σχεδιασμό της μεταφοράς του Τροπαίου από τα Κεντρικά της διοργανώτριας αρχής του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League, σε όποιο από τα δύο γήπεδα θα γινόταν τελικά η Τελετή Απονομής.

Δεδομένου ότι ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν εκτός έδρας, ενώ η ΑΕΚ έπαιζε εντός έδρας, η Super League έκανε έγκαιρα, τις ημέρες πριν τους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής, τα εξής:

Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ κατακτούσε το Πρωτάθλημα Stoiximan Super League 2024, θα χρειαζόταν ένα εύλογο χρονικό διάστημα -περίπου δύο ώρες- ώστε να μετακινηθεί η ομάδα στο Γήπεδο Τούμπας και να ετοιμαστεί η Τελετή Απονομής. Αυτό το χρονικό διάστημα των δύο ωρών από τη λήξη του αγώνα, μέχρι την επιστροφή της ομάδας στην Τούμπα, επέτρεπε την έγκαιρη μεταφορά του Τροπαίου αεροπορικώς από τα Κεντρικά της Super League προς τη Θεσσαλονίκη και τη διοργάνωση της τελετής Απονομής, μαζί με τους φιλάθλους της ομάδας.

Σε περίπτωση που η ΑΕΚ κατακτούσε το Πρωτάθλημα Stoiximan Super League και με δεδομένο ότι αγωνιζόταν ενώπιον των φιλάθλων της στην OPAP Arena, το Τρόπαιο θα μεταφερόταν με αυτοκίνητο στη Νέα Φιλαδέλφεια, χωρίς να υπάρξει καθυστέρηση στην τελετή Απονομής.

Αυτοί ήταν οι λόγοι για τους οποίους το Τρόπαιο του Πρωταθλητή  Stoiximan Super League 2024 βρισκόταν στα γραφεία της Super League και δεν είχε μεταφερθεί εκ των προτέρων σε κάποια από τις δύο έδρες.

Έτσι, την Κυριακή 19 Μαΐου, από νωρίς τα στελέχη της Super League, επιφορτισμένα με το θεσμικό καθήκον της μεταφοράς του Τροπαίου του Πρωταθλητή  Stoiximan Super League 2024 προς το γήπεδο της πρωταθλήτριας ομάδας που θα προέκυπτε μετά τη λήξη των αγώνων, βρίσκονταν στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής.

Μετά τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου των αγώνων της 10ης αγωνιστικής ημέρας των Stoiximan Super League Playoffs, το Τρόπαιο μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” της Αθήνας και εκεί, όλοι περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα στα γήπεδα, ώστε να τεθεί σε λειτουργία ο σχεδιασμός που είχε εκπονηθεί από τη Super League.

Μόλις επιβεβαιώθηκε η κατάκτηση του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 2024 από την ομάδα του ΠΑΟΚ, το Τρόπαιο πήρε αεροπορικώς το δρόμο του για τη Θεσσαλονίκη και έτσι έγκαιρα, έφτασε στον προορισμό του.

Δείτε το βίντεο από τη διαδικασία:

Διαβάστε επίσης

Back to top button