ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Η προϊστορία στο πρώταθλημα είναι «κόκκινη» αλλά η Λαμία έχει την πρόκριση!(pics)

Το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής ανάμεσα στον ΠΑΣ Λαμία και τον Ολυμπιακό πλησιάζει και το LamiaSports σας βάζει στο κλίμα της αναμέτρησης.

Το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής ανάμεσα στον ΠΑΣ Λαμία και τον Ολυμπιακό πλησιάζει και το LamiaSports σας βάζει στο κλίμα της αναμέτρησης.

Ένα ακόμη πολύ δύσκολο παιχνίδι έχει να δώσει η ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου. Ο ΠΑΣ Λαμία θα παίξει το τρίτο του παιχνίδι κόντρα σε ομάδα του big-4 και αυτή τη φορά θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», το Σάββατο στις 19:30 με τον Ολυμπιακό να προέρχεται από ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ενώ η Λαμία με εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στον Πανιώνιο.

Το LamiaSports τώρα, σας βάζει το κλίμα της αναμέτρησης με pre game αφιερώματα. Για τον λόγο αυτό, σήμερα θα δούμε την πρόσφατη προϊστορία των δύο συλλόγων για το πρωτάθλημα της SuperLeague αλλά και τις αναμετρήσεις μπόνους για το Κύπελλο Ελλάδος.

Ας ξεκινήσουμε!

SuperLeague 2017-2018

ΠΑΣ ΛαμίαΟλυμπιακός 0-1

Το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στη SuperLeague έγινε δυστυχώς σε ουδέτερο γήπεδο, καθώς το ΔΑΚ Λαμίας που έπρεπε κανονικά να φιλοξενήσει την αναμέτρηση δεν ήταν έτοιμο…

Έτσι λοιπόν Λαμία και Ολυμπιακός συναντήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου στις 26 Αυγούστου του 2017.

Ένα εύστοχο πέναλτι του Κώστα Φορτούνη έκρινε την αναμέτρηση στο 29΄με τη Λαμία να «παλεύει» στα ίσια τον Ολυμπιακό και να αδικείται από το αποτέλεσμα.

SuperLeague 2017-2018

Ολυμπιακός ΠΑΣ Λαμία 2-0

Και η δεύτερη αναμέτρηση είχε νικητή τον Ολυμπιακό…

Στις 15 Ιανουαρίου το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» υποδέχθηκε τις δύο ομάδες με τον Ολυμπιακό να μπαίνει καλύτερα στον αγωνιστικό και μόλις στο 9΄να κάνει το 1-0 με γκολ του Μάρκο Μαρίν.

Η Λαμία δεν κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο να αντιδράσει και στο 37΄ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έκανε το 2-0 «κλειδώνοντας» τη νίκη για την ομάδα του.

 

SuperLeague 2018-2019

Ολυμπιακός ΠΑΣ Λαμία 3-0

Η τρίτη συνάντηση των δύο ομάδων, «βάφτηκε» και πάλι με κόκκινο χρώμα και μάλιστα αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός κέρδισε άνετα με 3-0 σκορ τον ΠΑΣ.

Η αρχή των γκολ έγινε στο 32΄όταν ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο έβαλε μπροστά την ομάδα του στο σκορ. Τα επόμενα δύο γκολ ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο…

Στο 46΄ο Γιάννης Φετφατζίδης έκανε το 2-0 ενώ ο Ομάρ Ελαμπντελαουί στο 51΄έγραψε το τελικό 3-0.

SuperLeague 2018-2019

ΠΑΣ ΛαμίαΟλυμπιακός 1-3

Η τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν στις 21 Απριλίου του 2019, όταν η Λαμία υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο ΔΑΚΛ για την 29η αγωνιστική της SuperLeague.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν το 1-3 με τον Μαντί Καμαρά να ανοίγει το σκορ στο 35΄ της αναμέτρησης, ενώ ο Ζαν Λυκ Ασούμπρε απάντησε για το 1-1 στο 65΄.

Δυστυχώς η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε άλλα δύο γκολ για τους «κυανόλευκους» με τον Κώστα Φορτούνη να κάνει το 1-2 στο 68΄με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ ενώ ο Αχμέντ Χασάν στο 85΄έγραψε το τελικό 1-3.

 

H μεγάλη πρόκριση του ΠΑΣ Λαμία!

Κύπελλο Ελλάδος – Προημιτελική φάση

Εκτός τώρα από τις αναμετρήσεις του πρωταθλήματος, το ζευγάρι ΠΑΣ Λαμία – Ολυμπιακός συναντήθηκε και στο Κύπελλο Ελλάδος… και μάλιστα έκρυβε μεγάλες συγκινήσεις.

1ος αγώνας:

ΠΑΣ ΛαμίαΟλυμπιακός 3-3

Με πρωταγωνιστές τους Νίκο Τσούκαλο (2 γκολ) και Σολδάνο (ένα γκολ, δύο ασίστ), Λαμία και Ολυμπιακός έφτασαν στο χορταστικό 3-3 υπό καταρρακτώδη βροχή, σε ένα πολύ βαρύ τερέν στις 6 Φεβρουαρίου του 2019, στο πλαίσιο του 1ου αγώνα των δύο ομάδων.

Σκόραραν επίσης και οι Ντίας, Χασάν για τον Ολυμπιακό ενώ το τρίτο γκολ για τον ΠΑΣ ήρθε από αυτογκόλ του Μπουχαλάκη.

2ο αγώνας:

ΟλυμπιακόςΠΑΣ Λαμία 0-1

Το δεύτερο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης ανάμεσα στις δύο ομάδες, έμελλε να μείνει αξέχαστο και στους μεν και στους δεν.

LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Ήταν η 28 Φεβρουαρίου, ήταν Τσικνοπέμπτη και στη Λαμία… τσίκνησαν «γαύρους»…

KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)

Ο Ολυμπιακός έχοντας 28 τελικές προσπάθειες με τις 18 να βρίσκουν στόχο δεν κατάφερε να κάνει αυτό που έκανε στο 52΄ο Χουάν Τόμας για τη Λαμία.

Ο Ισπανός έβαλε το σημαντικότερο γκολ της καριέρας του, καθώς έδωσε την πρώτη νίκη του ΠΑΣ Λαμία επί του Ολυμπιακού, ενώ παράλληλα έδωσε και την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της στην «κυανόλευκη» ομάδα.

Διαβάστε επίσης

Back to top button