Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Αντίθετος με την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στον Παρνασσό ο Διαγόρας

Η ομάδα από του Διαγόρα Πολυδρόσου, με ανακοίνωσή της δηλώνει αντίθετη στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις θέσεις «Μεγάλη Ράχη» και «Κορομηλιά» Παρνασσού.

Η ομάδα από του Διαγόρα Πολυδρόσου, με ανακοίνωσή της δηλώνει αντίθετη στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις θέσεις «Μεγάλη Ράχη» και «Κορομηλιά» Παρνασσού.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

▪️ΘΕΜΑ: Εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Παρνασσό….

1. Όπως πληροφορηθήκαμε πρόσφατα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας κατατέθηκε αίτηση από Γερμανική εταιρεία, προκειμένου να της δοθεί άδεια ώστε να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες στις θέσεις «Μεγάλη Ράχη» και «Κορομηλιά» Παρνασσού, που υπάγονται διοικητικά στην Τοπική Κοινότητα Πολυδρόσου του Δήμου Δελφών Νομού Φωκίδος.

2. Ο σύλλογός μας είναι αντίθετος προς την ενέργεια αυτή για τους κάτωθι λόγους:

α. Η εγκατάσταση των γιγάντιων μηχανημάτων θα βλάψει καίρια το φυσικό περιβάλλον της Κοινότητάς μας διότι θα απαιτηθούν διανοίξεις δρόμων και ισοπεδώσεις, μέσα στην καρδιά του Παρνασσού, καθότι οι ανωτέρω περιοχές υπάγονται στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού και είναι πυκνά δασωμένες.

β. Η αισθητική του φυσικού τοπίου θα καταστραφεί από την αποκρουστική θέαση των περιστρεφομένων ελίκων στον ορίζοντα και τουριστικά η περιοχή μας θα υποβαθμιστεί.

γ. Τα οφέλη που θα αποκομίσει η τοπική κοινωνία από την υπό αδειοδότηση επένδυση είναι μηδαμινά και δεν γεννούν ούτε θέσεις εργασίας ούτε συμβάλλουν στην ανύψωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων.

3. Δεν είμαστε αρνητικοί ως προς τις ιδιωτικές επενδύσεις στην περιοχή μας. Αντίθετα πιστεύουμε στην καλώς εννοούμενη ιδιωτική πρωτοβουλία, όταν αυτή συμβαδίζει με επενδύσεις ήπιας μορφής, καινοτομίας και σεβασμού στο φυσικό περιβάλλον και την ιστορία μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ Για την αντιγραφή:

ΤΟΥ Α.Σ. «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» Δημήτριος

Κατοίκος

ΠΕΥΘΥΝΟΣ

Δημ. Σχέσεων

Διαβάστε επίσης

Back to top button