Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Έμεινε από δυνάμεις και αποκλείστηκε

Η Εθνική Ελλάδας δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ρωσία  και ηττήθηκε με 69-74 και αποκλείστηκε από το φετινό Ευρωμπάσκετ, μένοντας μακρυά από τη ζώνη των μεταλλίων. Κορυφαίος της Εθνικής ήταν ο Νίκ Καλάθης που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με25 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασσίστ .

Η εξέλιξη του παιχνιδιού:

 

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Νίκ Καλάθης έκανε πολύ καλό παιχνίδι και είχε 4 πόντους και 2 ασσίστ με την Ελλάδα να κάνει  το 17-15 3′ πριν τη λήξη της περιόδου. Για την Ρωσία σε εκείνο το χρονικό σημείο βρήκε εύκολα καλάθια από τον Μοζγκόφ που είχε 8 πόντους.  Η Εθνική πατούσε καλύτερα στο παρκέ και πήρε πόντους στον αιφνιδιασμό με κύριους εκφραστές τον Νίκ Καλάθη σε ρόλο πασσέρ (5 ασσίστ) και τον Πρίντεζη εκτελεστή   (8 πόντους).

Ο Νίκ Καλάθης με το ξεκίνημα τους δευτέρου, ευστοχούσε πίσω από το τρίποντο για το 29-22 όπως και για το 31-22, βάζοντας δύσκολα στους Ρώσους που δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό στην επίθεση.  Οι Έλληνες φίλαθλοι τραγουδούσαν όσο η Ελλάδα έκανε ότι ήθελε την άμυνα των Ρώσων που ήταν πίσω στο σκορ με 13 πόντους 5μιση λεπτά  πριν το ημίχρονο.  Η κόρνα του ημιχρόνου χτύπησε με το σκορ να διαμορφώνεται 37-31 υπέρ της “γαλανόλευκης”.

Ο Πρίντεζης σημείωνε 15 πόντους με τρίποντο συνεχίζοντας το σερί για τους Έλληνες. Ο Μοζγκόφ είχε 13 και μείωνε στους 4 πόντους (40-36). Η Ελλάδα με ένα σερί 7-0 με τελευταίο σκόρερ τον Σλούκα έδειχνε αποφασισμένη να πάρει την πρόκριση. Το μελανό σημείο της Ελλάδας βέβαια ήταν οι 3/10. Στη συνέχεια οι Ρώσοι μείωσαν στους 4 πόντους με τρίποντο του Βοροντσέβιτς 49-45 στο 27′. Ο Παπανικολάου κυνηγούσε όλες τι φάσεις δυσκολεύοντας το αμυντικό ριμπάουντ των Ρώσων, αλλά ο Σβέντ απαντούσε για το  51-49 και στη συνέχεια ισοφάρισε και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με καλάθι του Μπουρούση, βρίσκοντας την Ελλάδα στο +2.

Οι Ρώσοι πήραν κεφάλι στο σκορ με τρίποντο 56-58 αλλά ο Καλάθης με καλάθι και φάουλ  σημείωνε το 59-58 πετυχαίνοντας και τον 18ο του πόντο στο παιχνίδι.  Ο Σβέντ έφτασε στους 23 πόντους με βολές και οι Ρώσοι ήταν μπροστά με 4 πόντους . Το φινάλε φάνταζε δραματικό ωστόσο η Ελλάδ συμπλήρωνε από νωρίς τα 5 ομαδικά και ο Σβέντ δεν έχανε τις βολές. Αντίθετα ο Πρίντεζης μείωνε στους 5 πόντους βρίσκοντας το στόχο σε 1 από τις 2 βολές. στο 34′.  Το κρύο αίμα του Νίκ Καλάθη έδινε επιθετικές λύσεις για την “γαλανόλευκη” που μείωνε στους 4. Μετά από ώρα η εθνική έβαζε βολές με τον Μπορούση να μειώνει στους 2 66-68. Τα τελευταία λεπτά κύλησαν δραματικά με τον Βόστοχ να σκοράρει, δίνοντας αέρα 4 πόντων 44” πριν το τέλος του αγώνα.  Οι Ρώσοι με τον Φριτζόν  έδειχναν να τελειώνουν το ματς με το σκορ στο 66-72. Ο Καλάθης έβαλε κρίσιμο τρίποντο 69-72 αλλά ο Φριτζόν και πάλι με 2/2 βολές τελείωνε το παιχνίδι με το σκορ στο 69-74.

Τα δεκάλεπτα: 24-17,37-31,53-61, 69-74

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button