Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Έχασε στην Άγκυρα η ΑΕΚ… και τα «έχασε» όλα!

Νίκη, ήττα ως 9 πόντους ή νίκη της Νίζνι ήθελε η ΑΕΚ και τελικά όλα πήγαν ανάποδα. Η Τουρκ Τέλεκομ νίκησε με 78-66 και η ελληνική ομάδα αποκλείστηκε μαθηματικά από το Final 8. Μοναδικός διασωθέντας ο Μόουζες με 18.

Νίκη, ήττα ως 9 πόντους ή νίκη της Νίζνι ήθελε η ΑΕΚ και τελικά όλα πήγαν ανάποδα. Η Τουρκ Τέλεκομ νίκησε με 78-66 και η ελληνική ομάδα αποκλείστηκε μαθηματικά από το Final 8. Μοναδικός διασωθέντας ο Μόουζες με 18.

Πριν από το τζάμπολ του αγώνα στην Ankara Arena η ΑΕΚ πήγαινε για δύο αποτελέσματα, νίκη ή ήττα έως και με 9 πόντους διαφορά. Παρά την προσπάθεια όμως η Τουρκ Τέλεκομ κατάφερε όχι μόνο να επικρατήσει, αλλά να πάρει και διαφορά της τάξεως των 12 πόντων και σε συνδυασμό με τη νίκη 97-87 της Στρασμπούρ απέναντι στη Νίζνι Νόβγκοροντ, το ταξίδι της Ένωσης στο BCL σταμάτησε στη φάση των 16.

Κι όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που η ΑΕΚ είδε τον Ματ Λοτζέσκι να «λαβώνεται» και να μένει εκτός για όλο το δεύτερο ημίχρονο με τραυματισμό στο πόδι. Από το παιχνίδι με την ομάδα της Άγκυρας ο παίκτης που ξεχώρισε ήταν ο Μόουζες Κίνγκσλεϊ που μέτρησε 18 πόντους, με τον Ντάριλ Μέικον να μετρά 12 πόντους, οι περισσότεροι εκ των οποίων στο τέταρτο δεκάλεπτο, ενώ 8 πόντους και 10 ριμπάουντ μέτρησε ο Γιόνας Ματσιούλις.

Από πλευράς Τουρκ Τέλεκομ, ο Κάιλ Ουίλτζερ έκανε μεγάλη ζημιά στην ΑΕΚ με 24 πόντους και 6 ριμπάουντ, με τον Νικ Τζόνσον να προσθέτει 10 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ καλά στην αναμέτρηση και χάρη στα τρίποντα του Ματσιούλις μπήκε σε θέση οδηγού (6-10, 3′). Η Τουρκ Τέλεκομ όμως αντέδρασε άμεσα. Δημιουργώντας φθορά στην Ένωση, μέσω των φάουλ και με τους Ο’Μπράιαντ-Φόστερ να φωνάζουν παρών στην επίθεση το προβάδισμα άλλαξε χέρια (14-12, 7′). Οι προσπάθειες του Μόουζες έβαλαν και πάλι την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ (14-17, 9′). Φόστερ και Γκεγίκ όμως έκλεισαν το δεκάλεπτο με την Τουρκ Τέλεκομ σε θέση οδηγού για το 18-17.

Η Τουρκ Τέλεκομ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, τιμωρώντας την αστοχία της ΑΕΚ. Τζόνσον και Ουίλτζερ ανέλαβαν δράση και η διαφορά έφτασε στους 9 πόντους (29-20, 13′). Η ΑΕΚ είχε υπομονή στο παιχνίδι της και κατάφερε να μειώσει με Χρυσικόπουλο και Λάνγκφορντ (33-29, 16′). Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον καλό ρυθμό τους και χάρη σε Ουίλτζερ και Τζόνσον ανέβασαν εκ νέου τη διαφορά (39-31, 18′). Η αντίδραση της ΑΕΚ όμως ήταν άμεση. Η άμυνα έκλεισε διαδρόμους και με τους Μόουζες και Μορέιρα να σκοράρουν κατάφερε να μειώσει στο τέλος του ημιχρόνου σε 39-36.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 39-36, 55-46, 78-66.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα.

πηγή: SDΝΑ

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button