Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Football League: Ματς εντός έδρας για τους πρωτοπόρους του Βορείου ομίλου

Στην έδρα τους παίζουν οι πρωτοπόροι του Βορείου ομίλου της Football League, με στόχο να κάνουν το τέσσερα στα τέσσερα. Πλέον οι ομάδες έχουν ολοκληρώσει ουσιαστικά την ενίσχυσή τους σε παίκτες και ελπίζουν να παρουσιάσουν καλύτερο πρόσωπο.

Στην έδρα τους παίζουν οι πρωτοπόροι του Βορείου ομίλου της Football League, με στόχο να κάνουν το τέσσερα στα τέσσερα. Πλέον οι ομάδες έχουν ολοκληρώσει ουσιαστικά την ενίσχυσή τους σε παίκτες και ελπίζουν να παρουσιάσουν καλύτερο πρόσωπο.

Καβάλα – Πιερικός

Το τηλεοπτικό παιχνίδι του Σαββάτου, πρώτο χρονικά βρίσκει την Καβάλα να έχει τρεις νίκες και να πηγαίνει για τέταρτη, κάτι που έχει να κάνει από το 2007, στην τότε Γ’ Εθνική.

Ο Πιερικός άλλαξε προπονητή, αφού τον Σάκη Παπαβασιλείου αντικατέστησε ο Νίκος Θεοδοσιάδης, που ανέλαβε την ομάδα για τρίτη φορά στην καριέρα του, ενώ έχει διατελέσει και βοηθός αρκετές φορές και υπηρεσιακός.

Αν και έχουν μεγάλη ιστορία σε όλες τις κατηγορίες, οι δύο ομάδες έχουν να συναντηθούν από το 2013-14. Στις 2 Φεβρουαρίου 2014 η Καβάλα είχε νικήσει με 2-0 (75′ σουτ Καπνίδης, 84′ κεφαλιά Πάλλας) σε ένα παιχνίδι που ο Πιερικός έπαιζε με 10 παίκτες από το 21′, όταν ο Λαζαρίδης είχε ανατρέψει τον Κουρέλα, Το πέναλτι του Καρλόπουλου απέκρουσε ο Παπατολίκας, αλλά ο Πιερικός άντεξε ως το 75′. Η Καβάλα υποβιβάστηκε εκείνη τη σεζόν.

Βέροια – Αλμωπός Αριδαίας

Η Βέροια ξεκίνησε εντυπωσιακά και αν οι δύο πρώτες νίκες στην έδρα της κρίνονται λογικές, το “διπλό” στο Βόλο ήταν πολύ καλό αποτέλεσμα. Τώρα υποδέχεται τον Αλμωπό με στόχο το τέσσερα στα τέσσερα, αλλά και γιατί όχι, να κρατήσει την εστία της ανέπαφη για μια ακόμα φορά.

Ο Αλμωπός μπήκε στο πρωτάθλημα με απειρία, έχει δύο βαθμούς και θα επιδιώξει ότι καλύτερο μπορεί στη Βέροια.

Είχαν πάρα πολλά χρόνια να βρεθούν αντίπαλοι, κάτι που συνέβη το 2018-19 στην Γ’ Εθνική. Στις 21 Οκτωβρίου 2018 Αλμωπός – Βέροια 1-1 (63′ πέναλτι Ξόμπλιος – 44′ σουτ Κυριακίδης) και στις 3 Φεβρουαρίου 2019 Βέροια – Αλμωπός 1-0 (31′ σουτ Σκαθαρούδης). Η Βέροια βγήκε πρώτη και ανέβηκε κατηγορία.

Ολυμπιακός Βόλου – Απόλλων Πόντου

Ένα από τα ιστορικότερα ζευγάρια στην κατηγορία είναι ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Απόλλων Πόντου. Το πιο πρόσφατο παιχνίδι τους είναι στις 9 Οκτωβρίου 2019 για το Κύπελλο Ολυμπιακός Βόλου – Απόλλων Καλαμαριάς 1-0 (57′ σουτ Ρόκας) στο Αλκαζάρ. Στο πρωτάθλημα έχουν να παίξουν από την περίοδο 2014-15, όπου το παιχνίδι του Βόλου ήταν συναρπαστικό και ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-2 (7′ κεφαλιά Κούτσι, 57′ σουτ Μακρυδημήτρης, 59′ σουτ Μπίτανγκ – 27′ σουτ Ευσταθίου, 56′ σουτ Τσούτσης).

Ο Απόλλων έχει να κάνει νίκη στο Βόλο εδώ και 31 χρόνια και πλέον. Ήταν για την Α’ Εθνική, όταν νικούσε με το ευρύ 3-0 (3′ σουτ Νόλης, 29′ σουτ Γιούριτσιτς, 57′ σουτ Γιούριτσιτς).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με δύο νίκες, αλλά έχασε το ντέρμπι με τη Βέροια στην έδρα του, κάτι που καλείται να ξεπεράσει το συντομότερο.

Ο Απόλλων Πόντου μετράει τρεις ήττες, όλες με 1-0 και αφού παλεύει τα παιχνίδια του. Είναι καινούρια και νεανική ομάδα με πολλές νέες προσθήκες.

ΑΕ Ποντίων ΠΕ Κοζάνης – Πανσερραϊκός

Ο Πανσερραϊκός παίζει το τρίτο παιχνίδι του εκτός έδρας, όπου δεν έχει ακόμα νίκη. Δοκιμάζεται στην Κοζάνη απέναντι σε μια νέα ομάδα, και θα στηριχτεί στην εμπειρία του.

Οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν τον πρώτο τους βαθμό σε επαγγελματική κατηγορία μέσα στην Αριδαία και στην απειρία τους αντιτάσσουν τον ενθουσιασμό.

Οι δύο ομάδες συναντιούνται για πρώτη φορά, ενώ ο Πανσερραϊκός έχει να επισκεφτεί την Κοζάνη από το Μάιο του 1996, όταν είχε φέρει 0-0 με την Κοζάνη για την Γ’ Εθνική τότε.

Θεσπρωτός – ΠΟ Τρίγλιας

Η περσινή επαγγελματική εμπειρία ήταν η πρώτη για τον Θεσπρωτό μετά από 20 χρόνια και η πρώτη στην ιστορία της Τρίγλιας. Αν και έμεινε στη μέση, πρόλαβαν να παίξουν και τα δύο παιχνίδια του. Ο Θεσπρωτός νίκησε δύο φορές, στις 27 Οκτωβρίου 2019 στην Ηγουμενίτσα 3-0 (45′ κεφαλιά Νόνης, 52′ σουτ Κολλάς, 73′ σουτ Ντάλα Κόστα) και την 1η Φεβρουαρίου 2020 στη Νέα Τρίγλια με 1-0 (83′ σουτ Καζβιρόπουλος).

Διαβάστε επίσης

Back to top button