ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Η άγνωστη ιστορία της Lamia United FC, οι Λαμιώτες της Αμερικής και ο αξέχαστος Ντεσιμόνε! (vids)

Μία ενδιαφέρουσα, πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή ήταν αυτή της Παρασκευής για το Τρίο Μπελκάντο του Ράδιο Λαμία.

Μία ενδιαφέρουσα, πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή ήταν αυτή της Παρασκευής για το Τρίο Μπελκάντο του Ράδιο Λαμία. Μια εκπομπή που κατά καιρούς σας έχει ταξιδέψει σε αρκετά μέρη του κόσμου μέσα από τις συνεντεύξεις της και σήμερα σας πήγε μέχρι το Τορόντο του Καναδά, ή καλύτερα, έφερε πίσω στην Λαμία, την πατρίδα, τον Δημήτρη Μαραδιανό, ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα.

Με ένα καπέλο της Λαμίας, αναμνηστικό από την τελευταία του επίσκεψη στην γενέτειρα, αφετηρία της συζήτησης των Πάνου Κατσώνη, Λάμπρου Αρναούτογλου και Νίκου Μώκου ήταν σαφώς το θέμα των τελευταίων ημερών που δεν είναι άλλο από την Lamia United Fc στοιχεία για την οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας ο φίλος της Λαμίας και του Τρίο Μπελκάντο Δημήτρης, μετά την εκπομπή της περασμένης Δευτέρας.

Μας μίλησε για την ιδέα της δημιουργίας της ομάδας με το όνομα της Λαμίας, η οποία συνελήφθη στην Βοστόνη από μια παρέα Φθιωτών που η ζωή έφερε εκεί, για τον εμπνευστή της σχεδίασης του σήματος, το γήπεδο το οποίο χρησιμοποίησε σαν έδρα η Lamia United Fc, τα πρωταθλήματα στα οποία συμμετείχε, τις διακρίσεις και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία γύρω από την ομάδα.

Lamia United FC: Όταν μια παρέα Λαμιωτών έπαιζε μπάλα στην Βοστόνη!


Οι διακρίσεις της Lamia United FC

Πρωταθλήτρια Ερασιτεχνικού Μασσαχουσέτης 1997-1998.
Κυπελλούχος Ανατολικής ΗΠΑ 1998- 1999.
Ημιτελικά Ερασιτεχνικού Κυπέλλου Αμερικής 1999-2000


Με σήμα τον Διάκο και παίκτες απ΄όλο τον κόσμο! Αυτή ήταν η Lamia United FC! (pics)

“Θέλαμε να μάθουμε σε όλο τον κόσμο την Λαμία, να νιώθουμε ότι έχουμε την ομάδα και την πατρίδα μας κοντά!”

 

Μίλησε για τους πρωταγωνιστές εκείνης της ομάδας, συγκινώντας με τα λόγια του για τον αείμνηστο Θανάση Ντεσιμόνε ο οποίος ήταν και μέλος της Lamia United FC από το πόστο του τεχνικού διευθυντή. “Θυμάμαι την πρώτη φορά που έκανε προπόνηση με τον Θανάση και ανταλλάζαμε πασούλες και είπα: Με ποιον ανταλλάσω πάσες. Τον είχα δει το ’71 από το κόρνερ στο ματς με την ΑΕΚ. Ήταν πολύ κρίμα που χάθηκε τόσο νέος ο Ντεσιμόνε. Εμείς τον ταξιδέψαμε από εδώ στην Λαμία και την τελευταία του κατοικία, με μία φανέλα της Lamia United.”

Στη συνέχεια η κουβέντα στράφηκε γύρω από την….original ομάδα της Λαμίας, την πορεία της οποίας ο Δημήτρης παρακολουθεί στενά μαζί με φίλους. Αξίζει να σημειωθεί πως στο Τορόντο όπου διαμένει, ζουν περίπου 10.000 Έλληνες όπως μας είπε εκ των οποίων αρκετοί είναι αυτοί που έλκουν την καταγωγή από τη Φθιώτιδα.

Μίλησε για την εξέλιξη της ομάδας από το 1964 μέχρι σήμερα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στον μεγαλομέτοχο της ομάδας Πανουργιά Παπαϊωάννου ο οποίος αποτελεί τον αναμορφωτή του Συλλόγου και πρέπει να στηριχθεί από όλους, ακόμη και από τον Δήμο, την Περιφέρεια και τους αρμόδιους φορείς. Εξέφρασε δε την επιτακτική όπως χαρακτήρισε ανάγκη η Λαμία να αφήσει το απαρχαιωμένο ΔΑΚ και να αποκτήσει ένα νέο, σύγχρονο γήπεδο στην περιοχή της Καμαρίτσας.

“Από το 1968 που πήγα πρώτη φορά στο ΔΑΚ μέχρι και σήμερα, το μόνο που έχει αλλάξει είναι το στέγαστρο. Είμαστε στο 2021 και είναι αστείο όταν ακούς ότι θα γίνουν παρεμβάσεις σε ένα γήπεδο που είναι του 1960! Πρέπει να βλέπουμε μπροστά και όχι πίσω… Ο Παπαϊωάννου έφερε την ομάδα στο κορυφαίο επίπεδο. Το μόνο που έχουν να κάνουν οι τοπικοί φορείς είναι να του χαρίσουν ένα νέο, σύγχρονο γήπεδο!” δήλωσε χαρακτηριστικά…

Στον επίλογο της κουβέντας μας στάθηκε στην αξία που έχει η Λαμία να αναδείξει ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα της, όπως έκανε και κατά το παρελθόν με μεγάλη επιτυχία. “Θα ήθελα πολύ να δω ξανά έναν Γιαννέλο, έναν Παπαγεωργίου που ήμασταν και συμμαθητές. Γνωρίζω ότι ο Νικολόπουλος είναι εγγονός του αείμνηστου Λεωνίδα Γιαννέλου και μακάρι να διακριθεί”

Απολαύστε τη

 

Δείτε εδώ ολόκληρη τη χθεσινή εκπομπή:

 

Διαβάστε επίσης

Back to top button