Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Νίκη για να ξεφύγει ο Άρης / Με την πλάτη στον τοίχο παίζει η ΑΕΚ!

Με το κομβικό ντέρμπι Άρης-ΑΕΚ ανοίγει η αυλαία της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, καθώς οι Θεσσαλονικείς θέλουν να ξεφύγουν και η «Ένωση» παίζει το τελευταίο της χαρτί για Ευρώπη.

Με το κομβικό ντέρμπι Άρης-ΑΕΚ ανοίγει η αυλαία της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, καθώς οι Θεσσαλονικείς θέλουν να ξεφύγουν και η «Ένωση» παίζει το τελευταίο της χαρτί για Ευρώπη.

Ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας είναι προγραμματισμένο στις 3 το μεσημέρι, αφού ο Άρης υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας (15:00, Novasports 1).

Οι Θεσσαλονικείς θέλουν τη νίκη με την οποία θα ξεφύγουν στο +9 από την «Ένωση», η οποία από τη μεριά της βρίσκεται σε δύσκολο φεγγάρι και αποτελεί μονόδρομο το «τρίποντο» με το οποίο θα εκμεταλλευτεί ενδεχόμενες απώλειες που θα έχουν στο Καραϊσκάκη ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη για να παραμείνει ζωντανή για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος.

Οι ενδεκάδες

Ο γηπεδούχος Άρης θα υποδεχθεί με 4-2-3-1 την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Την εστία των Θεσσαλονικέων θα υπερασπιστεί ο Κουέστα, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήση και Σάκιτς. Το δίδυμο στα χαφ θα αποτελέσουν οι Σάσα και Τζέγκο. Οι Σίλβα, Μπερτόγλιο και Γκάμα θα παίξουν πίσω από τον Μάνο.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Σιαμπάνης, Γκαρσία, Μπρούνο, Μαντσίνι, Ματίγια, Γκάνεα, Μήτρογλου, Μπαγκαλιάνης, Μπακούτσης και Μαρτίνης. Εκτός έμειναν οι Κάτσε, Μπεναλουάν και Ιωάννου.

Η φιλοξενούμενη ΑΕΚ θα παίξει στη Θεσσαλονίκη με 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Αθανασιάδης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Βασιλαντωνόπουλο, Νεντελτσιάρου, Σβάρνα και Μιτάι. Την τριάδα στα χαφ θα αποτελέσουν οι Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς και Γαλανόπουλος. Στην επίθεση θα παίξουν οι Γκαρσία και Μάνταλος στα άκρα, ενώ ο Ανσαριφάρντ θα είναι στην κορυφή.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Τσιντώτας, Χατζηεμμανουήλ, Λόπες, Αλμπάνης, Τάνκοβιτς, Ολιβέιρα και Κοσίδης. Εκτός είναι οι Νταντσένκο, Μαχαίρας, Χνιντ, Λάτσι, Μπακάκης, Ραντόνια και Χριστόπουλος, Σαρδέλης, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα, και οι Σάκχοφ, Σιμόες.

Η προϊστορία

Στα έξι τελευταία τους παιχνίδια για το πρωτάθλημα δεν έχει νίκη γηπεδούχος! Η ΑΕΚ έχει κερδίσει τα μισά ακριβώς παιχνίδια τους για το πρωτάθλημα, 58 από τα 116. Στη Θεσσαλονίκη η ΑΕΚ έχει τρεις νίκες, στην Αθήνα ο Άρης μια και δύο ισοπαλίες. Η νίκη του Άρη σταμάτησε ένα σερί επτά επίσημων αγώνων τους, που η ΑΕΚ ήταν αήττητη. Οι πέντε ήταν για το πρωτάθλημα.

Οι διαιτητές

Την αναμέτρηση στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ορίστηκε να διευθύνει ο Λευκορώσος Κουλμπάκοφ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ζουκ, Μεσλίνκα και τέταρτο τον κ. Διαμαντόπουλο. Στο VAR θα είναι οι κ.κ. Στούκαν (Κροατία) και Δημόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Back to top button