Γενικά

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Ξεσκονίζουν» 4 υπόπτους από την Greek Mafia

Παλιές δικογραφίες, συζητήσεις ή και αναφορές που έχουν γίνει μέσα στην φυλακή πριν ή και μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Παλιές δικογραφίες, συζητήσεις ή και αναφορές που έχουν γίνει μέσα στην φυλακή πριν ή και μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

«Ξεσκόνισμα» παλιών δικογραφιών πρωταγωνιστών του οργανωμένου εγκλήματος, εγκληματικών οργανώσεων και κυρίως κακοποιών με βαρύ ποινικό μητρώο που εμπεριέχονταν σε αυτές, έχουν κάνει τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, αναζητώντας ίχνη των ηθικών αυτουργών, των “εντολέων” της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις ποινικοί που έχουν συγκεντρώσει το αστυνομικό ενδιαφέρον, καθώς έχουν κατηγορηθεί για απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς, εκρήξεις, σωματικές βλάβες, οπλοφορία, οπλοχρησία και άλλα αδικήματα.

Με αυτές τις υποθέσεις και τα συγκεκριμένα πρόσωπα είχε ασχοληθεί ως αστυνομικός ρεπόρτερ και ο Γιώργος Καραϊβάζ, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν τα κείμενα του, σε μία προσπάθεια εντοπισμού σημείων που θα μπορούσαν να έχουν ενοχλήσει κάποιους, με την γνώση και τον βαθμό της πληροφόρησης που είχε ή νόμιζαν ότι είχε, για την παράνομη δράση τους.

Παράλληλα ερευνούν αν οι συγκεκριμένοι ύποπτοι είχαν επικοινωνίες με τον Γιώργο Καραϊβάζ, δημοσιογραφικού ή απειλητικού χαρακτήρα προς εκείνον.

Στο ίδιο πλαίσιο των ερευνών οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν βάλει στο “κάδρο”, τρεις ανεξιχνίαστες δολοφονίες που καταγράφηκαν το 2018 και 2019, σε Παλλήνη, Φάληρο και Χαϊδάρι, οι οποίες σχετίζονται με τον “ανοικτό πόλεμο” αλληλοεξόντωσης αντίπαλων συμμοριών της GREEK MAFIA.

Για αυτές υπήρχαν συγκεκριμένοι ύποπτοι που μπορεί να έδωσαν την “εντολή” για την διάπραξή τους, χωρίς προς το παρόν να έχει στοιχειοθετηθεί η εμπλοκή τους, αλλά ερευνώνται και πάλι ως ύποπτοι για την δολοφονία του δημοσιογράφου.

Οι φυσικοί αυτουργοί έχουν δείξει μεγάλη επιμέλεια στον σχεδιασμό της δολοφονίας

Όσο εξελίσσονται οι έρευνες, οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι οι φυσικοί αυτουργοί έχουν δείξει μεγάλη επιμέλεια στον σχεδιασμό της δολοφονίας, καθώς ακόμη δεν έχουν εντοπίσει το σκούτερ που χρησιμοποίησαν, όπως και “καθαρό” βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο να φαίνονται οι πινακίδες κυκλοφορίας του.

Χθες έγινε και η άρση απορρήτου των επικοινωνιών για την σάρωση των κινητών τηλεφώνων που εξέπεμπαν από το σημείο που έφυγε ο δημοσιογράφος, κατά την διαδρομή του και στο σημείο της δολοφονικής ενέδρας. Θα αναζητήσουν, αριθμούς κινητών τηλεφώνων και ύποπτες επικοινωνίες που μπορεί να σχετίζονται με τους δράστες ή τους συνεργούς τους.

Ο δολοφόνος ήταν δεινός σκοπευτής

Οι αστυνομικοί επιβεβαιώνουν επίσης, εξετάζοντας την φύση των τραυμάτων που προέκυψαν από την ιατροδικαστική έκθεση πως ο δολοφόνος ήταν δεινός σκοπευτής, με θανατηφόρες βολές, ενώ προχώρησε σε “διπλή” χαριστική βολή, καθώς τα δύο τραύματα στο κεφάλι του θύματος ήταν σε κοντινή απόσταση. Ο εκτελεστής πυροβόλησε 13 φορές, η μία κατέληξε στο αυτοκίνητο του Γιώργου Καραϊβάζ, και άλλες δέκα στο σώμα του, ενώ δύο ήταν άστοχες.

Χθες το πρωί, μετά από επικοινωνία ενοίκου πολυκατοικίας στον Άλιμο, τα στελέχη της αρμόδιας αστυνομικής υπηρεσίας, ερευνούσαν δύο οπές στο πρεβάζι ενός μπαλκονιού και στην τοιχοποιία πολυκατοικίας, που βρίσκεται σε απόσταση 50-60 μέτρα από το σημείο της δολοφονίας, προκειμένου να διαπιστώσουν αν προέρχονται από τις δύο “άστοχες” βολές του δολοφόνου, ωστόσο δεν εντοπίστηκαν βολίδες, αλλά οι οπές συνάδουν με ίχνη πρόσκρουσης.

Πηγή: thetoc.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button