Τοπικές Ειδήσεις

Ξεχάστε το Πάσχα στο χωριό – Η Πελώνη έκανε spoiler των ανακοινώσεων

H κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κλήθηκε να απαντήσει αν θα υπάρξει μετακίνηση προς τα χωριά το Πάσχα.

H κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κλήθηκε να απαντήσει αν θα υπάρξει μετακίνηση προς τα χωριά το Πάσχα.

H κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ αρχικά τόνισε για το ενδεχόμενο να πάει ο κόσμος στα χωριά του το Πάσχα: «Θα περιμένουμε σήμερα την εισήγηση της επιτροπές των λοιμωξιολόγων. Παρόλα αυτά εισήγηση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξει η δυνατότητα μετακίνησης προς τα χωριά το Πάσχα. Δεν πρέπει να ρισκάρουμε ενόψει του Πάσχα. Πρέπει να κοιτάμε και το μετά.

Καταλαβαίνω την επιθυμία όλων αλλά υπάρχει υψηλό υιικό φορτίο».

Αν θα υπάρξει… ελεύθερο καλοκαίρι τόνισε: «Σε αυτό προβλέπουμε ένα ελεύθερο καλοκαίρι με συνεχή αξιολόγηση των δεδομένων. Φυσικά άλλες οι δυνατότητες των νοσοκομείων στην Αττική και άλλη εκτός αυτής.

Έχουμε και το εργαλείο το self-test πλέον που προχωράει ομαλά. Δεν μπορώ να σας πω συγκεκριμένη περίοδο που θα δοθούν σε όλες τις ηλικίες. Προτεραιότητα μας είναι οι παραγωγικές ηλικίες. Θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς και για τους πολίτες 55-59 ετών».

Αν θα αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία μετά το Πάσχα: «Δεν είμαι ειδικός αν τα νοσοκομεία θα αποσυμφορηθούν μετά το Πάσχα. Μέσα Μάϊου θέλουμε να ανοίξουμε τον τουρισμό ανάλογα και με τα κρούσματα.

Θα δούμε αν θα ανοίξουμε τα γυμνάσια και τα δημοτικά, αφού συζητήσουμε και με τους ειδικούς, ρόλο θα παίξει και ο καιρός. Πάντως είναι προτεραιότητα μας με την βοήθεια και των self tests».

Ακόμη είπε πως σκοπός είναι να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και η πρόταση του Σύριζα να γινόταν αυτό είναι άτοπη.

Το Πάσχα θα γίνει σε εξωτερικούς χώρους και θα διεξαχθεί νωρίτερα η Ανάσταση όπως έχει γίνει ήδη γνωστό.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button