Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

«Αφεντικό» της πόλης ο ΠΑΟΚ!

Με πέναλτι του Σβαμπ στο 69’ και γκολ του Ζιβκοβιτς στο 91’ ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-0, ντουμπλάροντας τις νίκες επί του Άρη στα play-offs και «σφράγισε» ουσιαστικά την δεύτερη θέση στη φετινή Super League.

Με πέναλτι του Σβαμπ στο 69’ και γκολ του Ζιβκοβιτς στο 91’ ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-0, ντουμπλάροντας τις νίκες επί του Άρη στα play-offs και «σφράγισε» ουσιαστικά την δεύτερη θέση στη φετινή Super League.

To… 2X2 έκανε στα play-offs της φετινής Super League απέναντι στον Άρη ο ΠΑΟΚ, μετά και το σημερινό 2-0 μέσα στην Τούμπα, για την 8η αγωνιστική της διοργάνωσης!

Σε ένα ντέρμπι με λίγες… συγκινήσεις και κλασικές ευκαιρίες, ο Σβαμπ άνοιξε τον δρόμο για την επικράτηση των γηπεδούχων με χτύπημα πέναλτι στο 69’, που κέρδισε ο Κρμέντσικ από τον Σάσα, με την χρήση VAR.

Για να έρθει ο Ζίβκοβιτς, μετά από ασίστ του Μιχάι -που επέστρεψε στο γήπεδο μετά από απουσία έξι μηνών- και με πλασέ να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων…

Ετσι, ο μεν ΠΑΟΚ παρέμεινε στην δεύτερη θέση, έχοντας πλέον 64 βαθμούς μετά από 34 παιχνίδια κι ο Άρης τρίτος με 59 πόντους και τα ίδια ματς.
Ουσιαστικά, ο «δικέφαλος του Βορρά» χρειάζεται έναν βαθμό για να «σφραγίσει» και… μαθηματικά την δεύτερη θέση, έχοντας ήδη «κλειδώσει» την Ευρώπη. Την ίδια ώρα οι φιλοξενούμενοι θέλουν έναν πόντο για να βγουν κι αυτοί Ευρώπη του χρόνου.

Στο… μυαλό των κόουτς:

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με δύο αλλαγές σε σχέση με το πρόσφατο ματς με την ΑΕΚ, έχοντας ως σχηματισμό το 3-4-3 και τον Πασχαλάκη κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Βιεϊρίνια, Βαρέλα, και Μιχαηλίδης ήταν η τριπλέτα στην άμυνα. Οι Ροντρίγκο, Ντάγκλας, Σβαμπ και Μπάμπα έπαιξαν στον άξονα, με τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Ουάρντα να… συνεπικουρούν τον μοναδικό προωθημένο Σβιντέρσκι.

Ο Άρης από την άλλη «κατέβηκε» για πρώτη φορά φέτος με σύστημα 3-4-3 κι αυτός, παίζοντας «καθρέπτη», με τον Κουέστα στην εστία και τους Ρόουζ, Μπεναλουάν και Ιωάννου στα μετόπισθεν. Σούντγκρεν, Σάσα, Ματίγια και Γκάνεα αποτέλεσαν την τετράδα στο κέντρο με τους Γκαρσία, Σάντε Σίλβα και Γκάμα να αγωνίζονται στην επίθεση.

Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά, με την επιθετική του τριπλέτα από την πρώτη κιόλας πάσα, δυσκολεύοντας την ανάπτυξη του αντιπάλου του από την πίσω ζώνη.

Τα κατάφερε θα έλεγε κανείς, ωστόσο, αφενός η πρώτη… υποψία φάσης καταγράφηκε από πλευράς ΠΑΟΚ, με το «χλιαρό» σουτ του Σβιντέρσκι στο 9’.

Αφετέρου ούτε κι ο ίδιος υπήρξε επικίνδυνος, παρότι κέρδισε διαδοχικά κόρνερ, με τους «ασπρόμαυρους» να παίρνουν σταδιακά την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, κυρίως από αριστερά με Μπάμπα και Ουάρντα.

Μάλιστα, ήταν ο δεύτερος εκείνος που πρωταγωνίστησε στην επόμενη φάση, όταν και στο 21ο λεπτό από πολύ ωραία πάσα του Ζίβκβιτς βγήκε απέναντι στον Κουέστα, αλλά άνοιξε πολύ την μπάλα και στην συνέχεια έπεσε από μαρκάρισμα του.

Με την βοήθεια και του VAR, ωστόσο, ο διαιτητής Κουλμπάκοφ αποφάσισε να συνεχιστεί το παιχνίδι, θεωρώντας ότι ο Αιγύπτιος είχε ξεκινήσει να πέφτει πριν την επαφή του με τον Ισπανό γκολκίπερ των φιλοξενούμενων…

Ο ΠΑΟΚ ζήτησε ξανά πέναλτι, σε ανατροπή του Βαρέλα από τον Γκάνεα, ο Λευκορώσος ρέφερι έδειξε άμεσα να συνεχιστεί το ματς, για να έρθει η έξυπνη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια λίγο πριν το ημίωρο και να αναγκάσει τον Κουέστα να διώξει με πίσω βήματα σε κόρνερ, γλιτώνοντας το 1-0!

Ο Άρης… εμφανίστηκε ξανά στο τρίτο μισό του γηπέδου λίγα λεπτά αργότερα, με τον Ματίγια να τροφοδοτεί τον Γκαρσία και το… σόλο του να μετατρέπεται σε κόρνερ από την απόκρουση του Πασχαλάκη.

Ακολούθως, συνέχισε να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, παραμένοντας ψηλά, άλλη αξιόλογη φάση μέχρι την ανάπαυλα δεν υπήρξε κι έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως άρχισε και το πρώτο. Με τον Σβιντέρσκι, δηλαδή, να είναι εκείνος που είχε την πρώτη ευκαιρία με προβολή, αυτή την φορά σαφώς πιο γρήγορα, αλλά χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα ωστόσο…

Τα νεύρα κυριάρχησαν στη συνέχεια, με τον Άκη Μάντζιο να ρίχνει στην «μάχη» τους Μαντσίνι-Μάνο, σε μια προσπάθεια να «φρεσκάρει» την επίθεση του.

Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Πάμπλο Γκαρσία έκανε τριπλή αλλαγή, περνώντας τον Ροντρίγκο σε θέση δεξιού αμυντικού και γυρνώντας το σύστημα της ομάδας του σε 5-3-2.

Φάσεις δεν δημιουργήθηκαν, πάντως, από καμία ομάδα, μέχρι που φτάσαμε στο 68ο λεπτό. Εκεί όπου ο Σάσα πάτησε τον Κρμέντσικ εντός περιοχής, ο Κουλμπάκοφ δεν καταλόγισε την παράβαση, αλλά με την παρέμβαση του Εστέβες, υπέδειξε τελικά πέναλτι…

Ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση, σοτάροντας στο κέντρο της εστίας του Κουέστα, την ώρα που εκείνος έπεσε στην δεξιά πλευρά του, για να γίνει έτσι το 1-0 στο 69’!

Παράλληλα, οι «κίτρινοι» ήταν εκείνοι που… υποχρεώθηκαν να αλλάξουν τακτική και σχηματισμό, για να φτάσουν στην ισοφάριση, με την είσοδο των Μπερτόγλιο-Μπρούνο και το 4-2-3-1 που άρχισαν να παίζουν.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» τον… ακολούθησε, με το 5-4-1 να είναι το σύστημα του μετά την είσοδο του Μουργκ, για να ακολουθήσουν δύο καλές στιγμές από το… πουθενά.

Μια για κάθε ομάδα, με τον Πασχαλάκη να λέει «όχι» στο δυνατό διαγώνιο σουτ του Μάνου, στο 80ο λεπτό και τον Κουέστα να τον μιμείται, στην αμέσως επόμενη φάση, βγάζοντας με το πόδι το πλασέ του Κρμέντσικ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (62’ Λύρατζης), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο, Ντάγκλας, Σβαμπ (78’ Μουργκ), Μπάμπα (86’ Μιχάι), Α. Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι (62’ Κρμέντσικ), Ουάρντα (62’ Τσιγγάρας).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Ρόουζ, Μπεναλουάν, Ιωάννου (74’ Μπρούνο), Σούντγκρεν (73’ Μπερτόγλιο), Σάσα, Ματίγια (83’ Μήτρογλου), Γκάνεα, Γκαρσία (56’ Μαντσίνι), Σάντε Σίλβα (56’ Μάνος), Γκάμα.

Πηγή: bwinSport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button