Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Α1 Γυναικών: Δεκτή η ένσταση του Παναθηναϊκού για τον πρώτο τελικό με τον Ολυμπιακό!

Το Μονομελής Πρωτοβάθμιο Όργανο της ΚΕΔ έκανε δεκτή την ένσταση του Παναθηναϊκού για την τελευταία επίθεση του πρώτου τελικού με τον Ολυμπιακό. Δικαίωμα ένστασης από τις ερυθρόλευκες.

Το Μονομελής Πρωτοβάθμιο Όργανο της ΚΕΔ έκανε δεκτή την ένσταση του Παναθηναϊκού για την τελευταία επίθεση του πρώτου τελικού με τον Ολυμπιακό. Δικαίωμα ένστασης από τις ερυθρόλευκες.

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της ΕΟΚ, έκανε δεκτή την ένσταση του Παναθηναϊκού, για την τελευταία φάση της αναμέτρησης του πρώτου τελικού της Α1 Γυναικών απέναντι στον Ολυμπιακό, την Πέμπτη στο βοηθητικό του ΣΕΦ.

Η ΚΕΔ είχε ορίσει από την Παρασκευή ένα μέλος της, τον Κώστα Κορομηλά, να κρίνει την υπόθεση. Ο καθηγητής ελληνικής διαιτησίας και καθηγητής της FIBA αποφάσισε πως η ένσταση των «πράσινων» γίνεται δεκτή, καθώς οι διαιτητές κατέφυγαν στην εξέταση του βίντεο από το κανάλι του YouTube για να δουν αν το καλάθι της Ριντ ήταν εμπρόθεσμο ή εκπρόθεσμο, παρότι αυτό δεν ήταν εγκεκριμένο για χρήση instant replay. Έτσι, από τη στιγμή που δεν υπάρχει 100% ξεκάθαρη εικόνα για το αν το καλάθι της ισοφάρισης ήταν εντός ή εκτός χρόνου, λαμβάνεται υπόψη η αρχική απόφαση του διαιτητή Καλδίρη, που το είχε κατακυρώσει προτού η τριάδα πάει στο replay του YouTube.

Η απόφαση αυτή σημαίνει πως πιθανότατα οι δύο ομάδες θα κληθούν να παίξουν… παράταση, αλλά δεν αποκλείεται και το να επαναληφθεί ολόκληρος ο αγώνας! Ο Ολυμπιακός, που είναι βέβαιο πως θα αντιδράσει, έχει δικαίωμα ένστασης εντός 48 ωρών, κάτι που θα οδηγήσει σε νέα διαδικασία, με τα μέλη της πενταμελούς ΚΕΔ να καλούνται να αποφασίσουν για την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, ο δεύτερος τελικός, που είναι προγραμματισμένος για σήμερα στις 14:30 στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, είναι στον αέρα. Η ΕΟΚ δεν έχει αναβάλει το παιχνίδι, ωστόσο από την ΚΕΔ δεν έχουν οριστεί διαιτητές ή κομισάριος. Κι αν δεν κριθεί οριστικά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, δεν θα διεξαχθεί ο δεύτερος. Η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ θα συνεδριάσει εκτάκτως για να αποφασίσει την τυπική αναβολή του δεύτερου αγώνα, αλλά και το αν ο πρώτος θα κριθεί σε παράταση ή θα επαναληφθεί από την αρχή.

Έτσι, όλα δείχνουν πως σε κάθε περίπτωση οι τελικοί θα καθυστερήσουν να ολοκληρωθούν, τη στιγμή που από αύριο αρχίζει η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών για το Ευρωμπάσκετ (17-27 Ιουνίου) και στην προεπιλογή βρίσκονται τέσσερις παίκτριες των «αιωνίων» (Νικολοπούλου, Σταμολάμπρου, Αλεξανδρή, Δίελλα).

πηγή: bwinSport-FM

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button