Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιροΤοπικό Ποδόσφαιρο

Σαν σήμερα φεύγει από τη ζωή ο Μίλτος Παπαποστόλου!

Ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές και προπονητές που ανέδειξε το Φθιωτικό ποδόσφαιρο, φεύγει σαν σήμερα από τη ζωή, έπειτα από «μάχη» με μακροχρόνια ασθένεια!

Ο λόγος για τον Μίλτο Παπαποστόλου, ο οποίος σαν σήμερα το 2017 φεύγει από τη ζωή έπειτα από μακροχρόνια ασθένεια! Τραγική σύμπτωση, την ίδια ημέρα σκοτώνεται ο συμπαίκτης του στην ΑΕΚ Γιώργος Πετρίδης!

Λίγα λόγια για τον σπουδαίο Μίλτο Παπαποστόλου:

Ο Μίλτος Παπαποστόλου, γεννημένος το 1935 στην Ομβριακή Φθιώτιδας, αγωνίστηκε με τη φανέλα της ομάδας της ΑΕΚ για έξι σεζόν (1959-65), υπήρξε μέλος της πρωταθλήτριας ομάδας της ΑΕΚ του 1963, ενώ διετέλεσε για ενάμισι χρόνο προπονητής της Ένωσης από τα μέσα της περιόδου 1979-80 μέχρι και την ολοκλήρωση της περιόδου 1980-81 σε συνολικά 43 αγώνες πρωταθλήματος.

Επίσης διετέλεσε προπονητής του Ολυμπιακού Π., Λεβαδειακου κ άλλων ομάδων της Α’Εθνικης. Διετέλεσε για τέσσερα χρόνια προπονητής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και επί σειρά ετών πρόεδρος του Συνδέσμου των Ελλήνων προπονητών ποδοσφαίρου.

Διαβάστε το σαν σήμερα της Α΄Εθνικής:

1992
Η ΑΕΚ έχει κλείσει τον πρώτο γύρο στην κορυφή και τρεις βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό. Το ντέρμπι στο «Νίκος Γκούμας» είναι κρίσιμο και όλα τα μάτια πέφτουν εκεί. Ο Γιώτης Τσαλουχίδης με κεφαλιά ανοίγει το σκορ στο 38’, αλλά στο 44’ ο Βασίλης Δημητριάδης με νέα κεφαλιά ισοφαρίζει στο τελικό 1-1. Η ΑΕΚ κρατάει τη διαφορά των τριών βαθμών, με την οποία και θα πάρει τελικά το πρωτάθλημα.

1997
Λίγοι φίλοι του Παναθηναϊκού πηγαίνουν στο «Σπύρος Λούης» να δουν την ομάδα τους να αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα, αν και λίγους μήνες πριν έχει κάνει τη μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία. Ο Απόλλων κάνει μια ακόμα “ζημιά”, αφού τον νικά με 2-0 (12’ σουτ, 48’ σουτ Ντικουμέ). Ο Παναθηναϊκός τελικά μετά από 20 και πλέον χρόνια δεν βγαίνει στην Ευρώπη.

2008
Το 2008 δεν έχει ξεκινήσει καλά για τον Ατρόμητο αφού έχει χάσει τέσσερα παιχνίδια. Ο αγώνας του στο Περιστέρι με την Ξάνθη δεν του επιφυλάσσει κάτι καλύτερο καθώς γνωρίζει την ήττα με 3-2 (68’ σουτ, 77’ σουτ Τσίγκας – 28’ κεφαλιά Λαμπριάκος, 45’ σουτ, 59’ φάουλ Γκρζέλακ). Στο παιχνίδι αυτό ο Γιώργος Ανατολάκης έφτασε τις 400 συμμετοχές στην Α’ Εθνική.

2017
Η μοίρα παίζει άσχημο παιχνίδι σε δύο πρώην συμπαίκτες στην ΑΕΚ και διεθνείς, καθώς φεύγουν από τη ζωή την ίδια μέρα. Ο Μίλτος Παπαποστόλου σε ηλικία 82 ετών, μετά από μακροχρόνια ασθένεια, και ο Γιώργος Πετρίδης σε ηλικία 79 ετών, όταν χτυπήθηκε από μηχανή στο δρόμο. Ο Παπαποστόλου έκανε και μεγάλη προπονητική καριέρα.

Διαβάστε επίσης

Back to top button