Άλλα αθλήματα

Με +4 η ΑΕΚ στον δεύτερο τελικό

Προβάδισμα για την κατάκτηση του τροπαίου στο European Cup απέκτησε η ανδρική ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ, η οποία επιβλήθηκε απόψε 30-26 της Ίσταντς (ημίχρονο 16-12), στον α΄ τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στο κλειστό της Κανήθου, στη Χαλκίδα.

Προβάδισμα για την κατάκτηση του τροπαίου στο European Cup απέκτησε η ανδρική ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ, η οποία επιβλήθηκε απόψε 30-26 της Ίσταντς (ημίχρονο 16-12), στον α΄ τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στο κλειστό της Κανήθου, στη Χαλκίδα.

Η Ένωση καλείται να «προστατεύσει» το πλεονέκτημα των τεσσάρων γκολ στον αγώνα ρεβάνς που θα λάβει χώρα την Κυριακή (30/5, 21:00) στο ίδιο γήπεδο, προκειμένου να κατακτήσει το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Ιστορία της και δεύτερο για ελληνική ομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σαν σήμερα πριν από εννέα χρόνια, στις 28 Μαΐου 2012, ο Διομήδης Άργους κατέκτησε το Τσάλεντζ Καπ (σ.σ. από φέτος η διοργάνωση ονομάζεται European Cup), με προπονητή τον νυν τεχνικό της ΑΕΚ, Δημήτρη Δημητρούλια.

Μετά από ένα ισορροπημένο ξεκίνημα, το οποίο βρήκε τη σουηδική ομάδα μπροστά με 4-3, η ΑΕΚ πήρε τα «ηνία» του αγώνα και με πέντε «αναπάντητα» γκολ προηγήθηκε 8-4 στο 15΄, αναγκάζοντας τον Όσκαρ Καρλέν να ζητήσει τάιμ άουτ. Ο Παπαδιονυσίου έφερε την Ένωση στο +6 (11-5) στο 18΄, την ώρα που ο Μπάουερ είχε πραγματοποιήσει σωρεία επεμβάσεων, με τις οποίες «εξουδετέρωνε» τις απειλές των φιλοξενούμενων στην επίθεση. Στη συνέχεια, ωστόσο, η Ίσταντς κατάφερε να… φρενάρει την ΑΕΚ και να «ψαλιδίσει» την απόσταση που τη χώριζε από τους γηπεδούχους στο σκορ, μειώνοντας σε 15-12 στο 29΄. Ο Δημήτρης Δημητρούλιας κάλεσε τάιμ άουτ και ο Λέμος έστιλε την ΑΕΚ στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +4, καθώς «έγραψε» το 16-12 λίγο πριν τη λήξη του α΄ μέρους.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με την έναρξη του β΄ μέρους σε 16-13, αλλά δύο γκολ του Μυλωνά και ένα του Κεδέρη έφεραν εκ νέου την ΑΕΚ στο -6 (19-13). Η Ίσταντς μείωσε σε 21-17 και λίγο αργότερα σε 22-19, αλλά Τζηράς και Μυλωνάς έδωσαν εκ νέου «αέρα» πέντε γκολ (25-20) στον «Δικέφαλο» στο 44΄. Οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν… σκληρά καρύδια, καθώς πλησίασαν στο -2 (26-24) λίγο πριν το τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, ωστόσο, μετά το τάιμ άουτ που πήρε ο Δημήτρης Δημητρούλιας, η ΑΕΚ «απάντησε» με γκολ από Τζηρά, Αραμπατζή και Λέμος και απέκτησε ξανά προβάδισμα πέντε γκολ (29-24) στο 52΄, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη νίκη, αφού η καλή άμυνα της Ένωσης και οι επεμβάσεις του Μπάουερ δεν επέτρεψαν στην Ίσταντς να γίνει… απειλητική.

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο Δημήτρης Δημητρούλιας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η νίκη είναι σημαντική. Τέσσερα γκολ είναι τέσσερα γκολ, αλλά δεν είναι τίποτα, εάν δεν αποδώσουμε (στον β΄ τελικό). Είναι πολύ σημαντικό για το σύλλογό μας και για το ελληνικό χάντμπολ να φέρουμε σπίτι μας το European Cup».

Από την πλευρά του, ο Όσκαρ Καρλέν επισήμανε ότι έγινε ένα καλό παιχνίδι και εξέφρασε την άποψη ότι η ομάδα του έχει ακόμη ελπίδες για την κατάκτηση του τροπαίου, καθώς «βρήκε» κάποιες ευκαιρίες προς το τέλος του αγώνα. Επίσης, στάθηκε στο γεγονός ότι η Ίσταντς δεν είχε δώσει κάποιο παιχνίδι για 5-6 εβδομάδες, με αποτέλεσμα στο ξεκίνημα οι παίκτες του να είναι λίγο… σκουριασμένοι.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-4, 8-4, 12-8, 14-9, 16-12 (ημίχρονο), 19-13, 22-17, 25-21, 28-24, 29-25, 30-26.

Διαιτητές: Μπουνουαρά-Σαμί (Γαλλία). Δίλεπτα: 2/5. Πέναλτι: 4/4, 1/2

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Μπάουερ, Αραμπατζής 1, Χίκερουντ 1, Τζηράς 7, Δομπρής, Νικολαΐδης, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς 6, Πέντερσεν 3, Λέμος 5, Παπαδιονυσίου 1, Νούιτς 1, Αραπακόπουλος, Καλόμοιρος 2, Μπουνέτα 1, Κεδέρης 2.

ΙΣΤΑΝΤΣ (Όσκαρ Καρλέν): Κραφτ, Χάλμπεκ 6, Κρίστοφερ Σβένσον, Χούγκοσον, Νίγκρεν 5, Ερνστ, Χάμπους Άντερσον, Μπρόμαν, Μπάλσταντ 1, Πέτερσον, Νταλίν 3, Λάρσεν, Γένσεν, Τζιμ Άντερσον 5, Πάλμαρ, Γιόναταν Σβένσον 6.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button