Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Σπανός: «Θα μείνει εύκολα στη SuperLeague 1 ο Ιωνικός»

Ο προπονητής του Ιωνικού, Δημήτρης Σπανός προανήγγειλε αλλαγές στο ρόστερ και «έξυπνες» μεταγραφές Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Ο προπονητής του Ιωνικού, Δημήτρης Σπανός προανήγγειλε αλλαγές στο ρόστερ και «έξυπνες» μεταγραφές Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Τη γρήγορη παραμονή έθεσε στόχο του Ιωνικού στο πρωτάθλημα της Super League ο Δημήτρης Σπανός. Ο προπονητής των πρωταθλητών της Super League 2 μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 και αποκάλυψε ότι στους πανηγυρισμούς της ανόδου, είπε στους ιδιοκτήτες: «Για να μην αγχώνεστε, μπορώ να φύγω μόνος». Αναλυτικά:

Αν ήταν ποτέ προπονητής στο παρελθόν σε ομάδα της Super League 1:

«Όχι. Είναι η πρώτη φορά. Περίμενα αρκετά χρόνια βέβαια. Άλλοτε έφευγα, άλλοτε… με έφευγαν. Ήρθε η στιγμή να κοουτσάρω μια ομάδα της Super League 1».

Για το ότι κάποιοι προπονητές θεωρούνται προπονητές δεύτερης κατηγορίας:

«Το έχω ζήσει πολύ καλά. Κάποτε ήμουν προπονητής στην επαγγελματική τότε Γ’ Εθνική. Έλεγαν οι παράγοντες: «καλός προπονητής αλλά για εκεί». Μετά το ίδιο συνέβη και στη Β’ Εθνική. Ο προπονητής δεν έχει κατηγορία για εμένα. Αν ένας προπονητής είναι καλός μπορεί να σταθεί καλά και σε ανώτερη κατηγορία».

Για το ότι οι προπονητές κατηγοριοποιούνται βάσει του ονόματός τους:

«Το βλέπω γραμμένο στα ΜΜΕ. Δεν με πειράζει. Είναι σεβαστή η γνώμη του καθένα. Υπάρχουν 15-20 προπονητές που είναι γύρω από τη Super League 1. Κάποια στιγμή δεν θα βγουν νέα παιδιά να αναλάβουν; Θα πρέπει τότε να… ταριχευθούν; Τιμώ και σέβομαι όλους τους προπονητές. Ειδικά για έμπειρους και μεγάλους ανθρώπους. Δεν πρέπει να σκεφτούν κάποιοι παράγοντες πως υπάρχουν όμως κι άλλοι καλοί προπονητές;».

Για τον Άκη Μάντζιο και το έζησε κάτι αντίστοιχο στον Άρη:

«Τελικά πέτυχε και ξέρω ότι θα δουλέψει πολύ, θα είναι συγκεντρωμένος, θα δαπανήσει πολλές ώρες δουλειάς. Αυτός δεν είναι ένας σύγχρονος προπονητής;».

Για το ότι οι πρώτες ομάδες της Super League 1 θα έχουν και του χρόνου ξένους προπονητές, εκτός του Άρη και οι υπόλοιποι Έλληνες:

«Έτσι είναι. Δείχνει αυτό ότι οι παράγοντες των μεγάλων ομάδων δεν εμπιστεύονται τους Έλληνες προπονητές. Ο κάθε Έλληνας προπονητής ζητάει την ευκαιρία του. Πηγαίνουμε στα σεμινάρια γνωριζόμαστε με ξένους προπονητές, ο Έλληνας προπονητής δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ξένους προπονητές. Υπάρχουν φτασμένοι προπονητές χωρίς δίπλωμα. Δεν πρέπει να ζηλεύει ο Έλληνας προπονητής τον ξένο. Αφουγκραζόμαστε καταστάσεις, οι Έλληνες από πολλούς ξένους μπορεί να είναι καλύτεροι».

Αν είχε κατά νου ότι θα αποχωρήσει και από τον Ιωνικό στη συνάντηση με τη διοίκηση:

«Υπάρχει μια σχέση ιδιαίτερη με τους ανθρώπους που έχουν την ομάδα. Έπαιξα στον Ιωνικό, γνωριζόμαστε πάνω από 30 χρόνια. Τους είπα μετά τους πανηγυρισμούς: «Για να μην αγχώνεστε, μπορώ να φύγω μόνος». Οι άνθρωποι έδειξαν άλλη φιλοσοφία, άλλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και ούτε καν το συζήτησαν. Είναι τιμή για εμένα που θα είμαι προπονητής σ’ αυτή την ομάδα».

Για το πλάνο και τι μπορεί να πετύχει ο Ιωνικός τη νέα σεζόν:

«Το πλάνο είναι να έχει μια σοβαρή ομάδα που θα ξέρει που πατάει και που βρίσκεται. Θέλουμε να σωθούμε γρήγορα. Να έχουμε μια ομάδα με δυνατό DNA, με μέταλλο αγωνιστή και ό,τι ήθελε προκύψει. Έχει δυνατότητα ο Ιωνικός να σωθεί εύκολα».

Αν θα στηριχθεί στον φετινό κορμό αγωνιστικά:

«Θα υπάρξουν αλλαγές. Δεν θα είναι σαρωτικές, αλλά αυτές που πρέπει. Μια ομάδα της Super League 2 δεν μπορεί να σταθεί στη Super League 1. Έχουν αλλάξει οι εποχές από την προηγούμενη παρουσία του Ιωνικού στη μεγάλη κατηγορία. Θα ήθελα να δουλέψω πολύ με Έλληνες παίκτες. Υπάρχουν έξυπνες λύσεις Ελλήνων παικτών. Δεν είναι εύκολο. Ο στόχος μου είναι να έχω όσο το δυνατόν περισσότερο ελληνικό στοιχείο στην ομάδα».

Τι θα έλεγε σ’ έναν φίλο του Εργοτέλη που θα του έλεγε ότι ο Ιωνικός του πήρε τη θέση:

«Το καταλαβαίνω απόλυτα. Θα του έλεγα ότι θα πρέπει να κάτσει να δει ήρεμα από το 1’ ως το 95’ τον αγώνα. Αν θεωρεί ότι έχασε άδικα, να ζητήσω 1000 φορές συγγνώμη. Κρίνουν οι άνθρωποι του Εργοτέλη μια φάση σε έναν αγώνα που ο Ιωνικός ήταν κυρίαρχος από το 1’ ως το 95’. Η μόνη στιγμή που πέρασε τη σέντρα ο Εργοτέλης ήταν στο γκολ. Ήταν ένα μόνιμο μονότερμα. Θεωρώ ότι είμαι ρεαλιστής και λογικός στο ποδόσφαιρο. Το έχω δει πάρα πολλές φορές το παιχνίδι. Το είδα με νεύρα και ήρεμος. Τελικά πρέπει να βγουν και να πουν ότι ο Ιωνικός πέτυχε κι εμείς αποτύχαμε. Αν δεν το πουν δεν θα γίνουν ποτέ καλύτεροι».

Τι συνέβη και έγινε πιο δύσκολη η άνοδος για τον Ιωνικό:

«Μπήκαμε με +6 στα Play Off. Το δυσκολέψαμε γιατί φταίμε εμείς. Έχουμε ευθύνη. Φταίω κι εγώ. Θεωρήσαμε ότι τα πράγματα θα ήταν εύκολα. Είμασταν σοβαροί και χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Ο Πλατέλλας ήταν βαρόμετρο. Δυσκολευτήκαμε χωρίς εκείνον. Ήταν μια ομάδα με συγκεκριμένα γρανάζια στη μηχανή της».

Για τους ιδιοκτήτες του Ιωνικού:

«Η διοίκηση αποτελείται από μια οικογένεια, τα αδέλφια Τσιριγιώτη, είναι τα παιδιά που έχουν τα ηνία της ομάδας. Δεν είναι δισεκατομμυριούχοι. Είναι νοικοκύρηδες, οργανωμένοι, είναι οπαδοί και τρέχουν για την ομάδα, ζουν και αναπνέουν για τον Ιωνικό. Η ζωή τους είναι πώς θα ανέβει τα σκαλοπάτια ο Ιωνικός. Έχει δείξει κάτι διαφορετικό αυτή η διοίκηση. Δεν θα κάτσουν στο γραφείο κλεισμένοι. Είναι μαζί με τους παίκτες, είναι στην κερκίδα, είναι στις προπονήσεις, είναι άλλου είδους διοίκηση. Αγαπιούνται από προπονητές, παίκτες και κόσμο».

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button