Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ο Ολυμπιακός κράτησε το σερί… του γηπέδου

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ με 3-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια και έγινε η πρώτη ομάδα που έσπασε το απόλυτο που είχε στην OPAP Arena. #stoiximan_slgr #olympiacosfc #aekfc #αντίπαλοςΠΑΣΛαμία #SportsNews #season2022_2023

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ με 3-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια και έγινε η πρώτη ομάδα που έσπασε το απόλυτο που είχε στην OPAP Arena.

Το σερί της ΑΕΚ σταμάτησε στους 14 αγώνες και αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός διατήρησε τη δική του επίδοση με το αήττητο νέου γηπέδου, αφού το 2004-05 που μπήκε στο νέο Καραϊσκάκης έκανε μια σειρά από νίκες για 15 αγώνες σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο Ελλάδος και Champions League.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν 9 νίκες σε πρωτάθλημα, 3 νίκες στο Κύπελλο Ελλάδος και 3 στο Champions League με συνολικό σκορ 32-4.

Οι Κιτρινόμαυροι είχαν 14 νίκες στους 14 πρώτους αγώνες τους στο νέο γήπεδο για όλες τις διοργανώσεις και μάλιστα με συντελεστή γκολ 35-2, αφού μόνο ο Ιωνικός και ο Παναιτωλικός είχαν καταφέρει να σκοράρουν.

Ο Ολυμπιακός το επισκέφθηκε για δεύτερη φορά, αφού λίγες εβδομάδες πριν είχε ηττηθεί με 3-1 για το Κύπελλο Ελλάδος εκεί και ήταν μια από τις 12 ομάδες που δεν είχαν καταφέρει να βρουν δίχτυα σε αυτό το γήπεδο.

ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια είχε χτίσει ένα αήττητο σερί απέναντι στην ΑΕΚ, αφού δεν είχε ηττηθεί εντός και εκτός έδρας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος από τις 7 Φεβρουαρίου 2018, όταν οι Κιτρινόμαυροι είχαν επικρατήσει με 2-1 για το Κύπελλο Ελλάδος στο ΟΑΚΑ για την προημιτελική φάση του θεσμού. Λίγες μέρες νωρίτερα (4 Φεβρουαρίου 2018) είχε επικρατήσει με 2-1 μέσα στο Καραϊσκάκης για το πρωτάθλημα.

Αυτή είναι και η τελευταία της νίκη για το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό και από τότε έχουν διεξαχθεί πλέον 16 αναμετρήσεις, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν 11 νίκες και 5 ισοπαλίες.

Μάλιστα έχουν πλέον οκτώ διαδοχικές επισκέψεις στην έδρα της ΑΕΚ, με αυτό να αποτελεί ισοφάριση της καλύτερης επίδοσης, η οποία ήταν τα οκτώ εκτός έδρας ματς, από τις 15 Νοεμβρίου 1999, έως και τις 30 Μαρτίου 2008, όταν επικράτησε με 4-0 η ΑΕΚ.

Τότε η συγκομιδή ήταν πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες, όπως και τώρα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που σημειώνει τέσσερις διαδοχικές εκτός έδρας νίκες επί της ΑΕΚ, αφού η προηγούμενη ήταν οι τρεις διαδοχικές από το 1999 έως το 2002.

Διαβάστε επίσης

Back to top button