Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Δικηγόρος Μπουκουβάλα: «Άτακτες πληρωμές ο ΠΑΣ Γιάννινα»

Στην ΠΕΕΟΔ της ΕΠΟ συνεκδικάστηκαν η προσφυγή του Μιχάλη Μπουκουβάλα, ο οποίος δεν δέχτηκε μείωση αποδοχών λόγω πανδημίας και η αντίθετη αίτηση από της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

Στην ΠΕΕΟΔ της ΕΠΟ συνεκδικάστηκαν η προσφυγή του Μιχάλη Μπουκουβάλα, ο οποίος δεν δέχτηκε μείωση αποδοχών λόγω πανδημίας και η αντίθετη αίτηση από της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

Ένας από τους τρεις ποδοσφαιριστές του περσινού ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα που δεν δέχτηκαν μείωση αποδοχών λόγω πανδημίας ήταν ο Μιχάλης Μπουκουβάλας. Ο πρώην μπακ των Κυανόλευκων έχει καταθέσει προσφυγή, η οποία συνεκδικάστηκε τη Δευτέρα (14/06) στην ΠΕΕΟΔ της ΕΠΟ μαζί με την αντίθετη της ομάδας της Ηπείρου. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον δικηγόρο του ποδοσφαιριστή, Πάρη Ατλαμάζογλου, ο ΠΑΣ Γιάννινα κινήθηκε νομικά… κακόπιστα για να περάσει τη διαδικασία αδειοδότησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SDNA, η νομικός της ΠΑΕ Χρύσα Σεβαστοπούλου κατέθεσε ένσταση εξοφλήσεως και μίλησε για διαφορά 11.700 ευρώ που αντιστοιχεί στη μείωση «την οποία δέχτηκαν 17 ποδοσφαιριστές και αρνήθηκαν μόλις τρεις. Αυτό αντίκειται στην αρχή αναλογικότητας και στην αρχή της ισότητας».

Ο Ατλαμάζογλου υποστήριξε ότι δεν προβλέπεται μονομερής μείωση και τόνισε ότι στο δικόγραφό του ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει κανένα στοιχείο για οικονομική βλάβη λόγω πανδημίας. «Η FIFA προέτρεψε για μειώσεις, δεν έβγαλε εγκύκλιο που θα ήταν δεσμευτική», είπε και συνέχισε: «Αντίστοιχο συμφωνητικό η ομάδα έστειλε στον Γιαννίκογλου τον Φεβρουάριο του 2021 και όχι εν μέσω πανδημίας. Κακόπιστα η ΠΑΕ άσκησε την προσφυγή της στις 31 Μαρτίου για να υπάρχει εκκρεμοδικία και να περάσει τη διαδικασία αδειοδότησης. Οι καταθέσεις ήταν όλες άτακτες. Πάντα οι μισθοί και οι δόσεις καθυστερούσαν 2,3 μήνες. Στις 31/3 και μετά από διαφωνία η ΠΑΕ πλήρωσε 15.000 ευρώ, αλλά εμείς θέλαμε τα χρήματα στο ακέραιο».

Η νομικός της ΠΑΕ ισχυρίστηκε ότι με το συγκεκριμένο ποσό ο ΠΑΣ είχε εξοφλήσει και εξήγησε: «Αναγκαστήκαμε να καταθέσουμε προσφυγή για να αναγνωριστεί η οδηγία της FIFA και κατά πόσο οι μειώσεις είναι θεμιτές. Η διαφορά μας είναι 11.700 ευρώ και όχι 40.000 που επικαλείται η άλλη πλευρά. Εξάλλου η επιτροπή αδειοδότησης δεν έκανε καμία παρατήρηση για τις μειώσεις. Υπέγραψαν 17 ποδοσφαιριστές και μόνο τρεις με την πίεση της διαδικασίας αδειοδότησης προσπάθησαν να εισπράξουν».

Ο δικηγόρος του Μπουκουβάλα ισχυρίστηκε ότι «Όλα τα συμφωνητικά εστάλησαν τον Φεβρουάριο του 2021 και καλούσαν τους ποδοσφαιριστές να υπογράψουν με προγενέστερη ημερομηνία για να πάρουν άδεια. Είναι γνωστό ότι η ΠΑΕ δεν τηρούσε ποτέ το συμβόλαιο και δεν πλήρωνε ποτέ στην ώρα της. Αρχές Φεβρουαρίου με πήρε τηλέφωνο ο Χριστοβασίλης να με ρωτήσει τι θα κάνουμε με τον Μπουκουβάλα και όταν του ζήτησα να πληρώσει, μου απάντησε: «Αυτό έχεις να μου πεις; Θα τα πούμε άλλη φορά…». Η Σεβαστοπούλου από την πλευρά της απάντησε: «Δεν αρνήθηκα ότι οι συμφωνίες για μειώσεις έγιναν τον Ιούλιο. Κάποιοι έφυγαν το καλοκαίρι και τους στάλθηκε εκ των υστέρων το ιδιωτικό συμφωνητικό προς υπογραφή».

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button