Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Η Λίγκα θέλει 30% των φιλάθλων στα γήπεδα, μέχρι τέλος Ιουνίου οι αποφάσεις

Η Super League είχε έτοιμο πρωτοκόλλο το οποίο απλά θα πρέπει να κάνει κάποιες διορθωτικές αλλαγές και περιμένει τις ανακοινώσεις για την επάνοδο των φιλάθλων έως τα τέλη Ιουνίου.

Η Super League είχε έτοιμο πρωτοκόλλο το οποίο απλά θα πρέπει να κάνει κάποιες διορθωτικές αλλαγές και περιμένει τις ανακοινώσεις για την επάνοδο των φιλάθλων έως τα τέλη Ιουνίου.

Συμφωνία με τον Ερυθρό Σταυρό για διασώστες στα γήπεδα για τους φιλάθλους

Η Λίγκα ως γνωστόν έχει ήδη κινητοποιηθεί ώστε να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα και έχει πιέσει προς πάσα κατεύθυνση πάνω σε αυτό. Έχοντας και τη συνδρομή του ΓΓΑ, Γιώργου Μαυρωτά, ευελπιστεί πως μέχρι τα τέλη Ιουνίου να προκύψουν τα ευχάριστα για την επάνοδο του φίλαθλου κόσμου στις εξέδρες των γηπέδων.

Η Super League θα ήθελε το ποσοστό να είναι όσο πιο μεγάλο γίνεται αλλά σε αυτή τη φάση ένα 30% επί της χωρητικότητας των γηπέδων είναι αποδεκτό.

Και αυτό επειδή είναι πολύ σημαντικό οι ομάδες να κάνουν τον προγραμματισμό τους για τα εισιτήρια διαρκείας τους αλλά και γενικότερα. Η SL1 είχε ήδη φτιάξει ένα πρωτόκολλο που είχε περάσει από έγκριση, ωστόσο αυτό ήταν με άλλα δεδομένα. Περιλάμβανε τότε πλάνο εισόδου και εξόδου, χώρο για θερμομέτρηση και αρκετά άλλα.

Το πρωτόκολλο αυτό με κάποιες διορθωτικές κινήσεις θα είναι εκείνο που θα προχωρήσει για να πάρει μία τελική μορφή και να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα κινηθεί η Διοργανώτρια Αρχή αλλά και οι αρμόδιοι για τη νέα χρονιά. Θα είναι και το βασικό θέμα συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή η οποία αναμένεται να συσταθεί εντός των επόμενων ημερών και θα απαρτίζεται από μέλη της επιτροπής Λοιμοξιολόγων και εκπροσώπους της ΓΓΑ και των Λιγκών. Στη συζήτηση που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης ανάμεσα σε εκπροσώπους των ΜΜΕ και τον πρόεδρο της Λίγκας, Λεωνίδα Μπουτσικάρη, τονίστηκε πως η Super League 1 θέλει τουλάχιστον το 30% των φιλάθλων στα γήπεδα, όμως όλα θα εξαρτηθούν από την έκβαση των συζητήσεων που θα γίνουν στο αμέσως προσεχές διάστημα στη συγκεκριμένη επιτροπή. Μία επιτροπή στην οποία αναφέρθηκε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Επίσης σημαντικό θέμα είναι αν θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε όσους είναι εμβολιασμένοι ή και σε φιλάθλους οι οποίοι θα έχουν κάνει rapid test ή θα έχουν νοσήσει (και, συνεπώς, θα έχουν αναπτύξει αντισώματα). Ολα αυτά αναμένεται να ξεκαθαριστούν σύντομα, καθώς επιθυμία της SL1 είναι να έχει στα χέρια της οριστική απόφαση για τα πάντα (ποσοστό φιλάθλων, εμβολιασμοί κλπ) μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Συμφωνία με τον Ερυθρό Σταυρό για διασώστες στα γήπεδα για τους φιλάθλους

Με αφορμή πάντως το συμβάν με τον Έρικσεν προφανώς σχολιάστηκε και από τους παράγοντες της Λίγκας το πόσα ματς παίζουν οι παίκτες. Πάντως η Λίγκα σύναψε συμφωνία να υπάρχουν διασώστες στα γήπεδα της πρώτης κατηγορίας για τους φιλάθλους. Σε κάθε γήπεδο υπάρχει ιατρείο αθλητών και ιατρείο φιλάθλων ενώ φυσικά τα γήπεδα της πρώτης κατηγορίας έχουν απινειδωτές. Μεγάλο βάρος πάντως έχει ρίξει η Λίγκα και στους αγωνιστικούς χώρους αλλά και στο πως να είναι γενικά βελτιωμένες όλες οι γηπεδικές εγκαταστάσεις των ομάδων τη νέα χρονιά.

Ο προβληματισμός έχει να κάνει με τις πιο κάτω κατηγορίες που δεν έχουν ανάλογες υποδομές. Η ΕΠΟ έχει κινητοποιηθεί πάντως σχετικά για να βρεθούν απινειδωτές αλλά και κατάλληλα άτομα για να μπορούν να δίνουν τις πρώτες βοήθειες στα γήπεδα.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button