Τοπικές Ειδήσεις

Τα επαγγέλματα που θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός ενάντια στον κορονοϊό (vid)

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει τα οριζόντια μέτρα και βάζει σε λειτουργία το σχέδιο του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει τα οριζόντια μέτρα και βάζει σε λειτουργία το σχέδιο του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Την ώρα που τα κρούσματα του κορονοϊού έχουν πάρει ανοδική πορεία και πάλι, με τελευταίο παράδειγμα τα 2.017 που ανακοινώθηκαν χθες, η συζήτηση για την αντιμετώπιση της νέας έξαρσης έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες. Στο… τραπέζι μπήκαν τα οριζόντια μέτρα, όπως είναι για παράδειγμα η επιστροφή της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους και τα τοπικά lockdown.

Αν και προς το παρόν τα σενάρια αυτά δεν έχουν διαγραφεί από την σχετική λίστα, προς το παρόν έχουν μείνει στην άκρη. Αντιθέτως αυτό που δεν έχει μείνει στην άκρη, είναι το σχέδιο του υποχρεωτικού εμβολιασμού, το οποίο η κυβέρνηση φέρνει γρηγορότερα στο προσκήνιο αντιλαμβανόμενη τον κίνδυνο που υπάρχει ενόψει Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, όταν οι καιρικές συνθήκες θα αλλάξουν και άπαντες θα είναι πίσω από τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Οι ανακοινώσεις

Χθες άλλωστε, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη γνωστοποίησε πως την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχουν και οι σχετικές ανακοινώσεις, όμως ήδη έχουν διαρρεύσει κάποιες κατηγορίες επαγγελμάτων που ο εμβολιασμός θα είναι απαραίτητος προκειμένου να συνεχιστεί η εργασιακή σχέση.

Οι κατηγορίες

Η πρώτη κατηγορία, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, αφορά τους επαγγελματίας στον τομέα της υγείας, καθώς η Επιτροπή Βιοηθικής έδωσε το ΟΚ, προκειμένου όσοι δουλεύουν σε νοσοκομεία, σε κλινικές, σε ιατρεία και σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, να πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν το εμβόλιο.

Από εκεί και πέρα όμως, υπάρχουν και άλλες κατηγορίες, με χρονικό ορίζοντα το φθινόπωρο και έχουν να κάνουν με μαζικές επαφές. Αυτές λοιπόν είναι οι εκπαιδευτικοί, οι αθλητές, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ενδεχομένως όσοι κατατάσσονται στον στρατό.

Βέβαια, με το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία αυτή τη στιγμή, είναι δεδομένο οτι θα υπάρξουν αντιδράσεις και θα υπάρξουν ενέργειες που θα επιχειρήσουν να μπλοκάρουν την διαδικασία.

Δείτε εδώ τα ρεπορτάζ

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button