Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Τηλεοπτικά… analysis: Θα γίνει η σέντρα στις 21 Αυγούστου;

Κλήρωση έγινε, πρόγραμμα έχουμε, όπως και ημερομηνία έναρξης της Super League Interwetten. Μπορεί, όμως, με βάση τις τηλεοπτικές εκκρεμότητες των ομάδων να ξεκινήσει στην ώρα του το φετινό πρωτάθλημα;

Κλήρωση έγινε, πρόγραμμα έχουμε, όπως και ημερομηνία έναρξης της Super League Interwetten.

Μπορεί, όμως, με βάση τις τηλεοπτικές εκκρεμότητες των ομάδων να ξεκινήσει στην ώρα του το φετινό πρωτάθλημα;

Μέσα από μία πολύ αξιόλογη εκδήλωση η Super League έβγαλε το καλεντάρι της νέας αγωνιστικής περιόδου, ελπίζοντας ότι θα επιστρέψει σταδιακά σε αυτή η κανονικότητα.

Βάζει, ωστόσο, κανείς σήμερα το χέρι του στη φωτιά ότι το ελληνικό πρωτάθλημα θα ξεκινήσει 21 Αυγούστου;

H απάντηση, δυστυχώς και φέτος, είναι «όχι» και υπάρχουν πολλοί λόγοι που αυτή η αβεβαιότητα παραμένει ακόμα και αν βρισκόμαστε 3 εβδομάδες και κάτι πριν την προγραμματισμένη σέντρα.

Ο κύριος λόγος που το πρωτάθλημα, τη δεδομένη χρονική στιγμή, σε πρακτικό επίπεδο παραμένει στον αέρα, είναι η εκκρεμότητα με τους τηλεοπτικούς παρόχους.

Αυτή ήταν και μία από τις συζητήσεις που κυριάρχησαν στα πηγαδάκια που έγιναν στο περιθώριο της χτεσινής κλήρωσης.

Κλήρωση Ελληνικού Πρωταθλήματος
Οι κλεισμένοι και οι… σίγουροι

Ολυμπιακός, Άρης, Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννινα θα προβάλλονται από τη συνδρομητική πλατφόρμα της Nova και θεωρούνται οι μοναδικοί «σίγουροι» όσον αφορά την επισημοποίηση των συμφωνιών τους.

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ φέρεται να έχουν συμφωνήσει με τη COSMOTE TV. Τα έχουν βρει στο οικονομικό και οδεύουν προς τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, αλλά στο γραφειοκρατικό κομμάτι δεν έχουν πέσει ακόμα υπογραφές, σε μία φαινομενικά πιο τυπική εκκρεμότητα. Μπορεί να μιλά κανείς για συμφωνία, χωρίς υπογραφές;

Δεν βιάζεται ο ΠΑΟΚ

Αυτός που έως τώρα δεν είναι τόσο κοντά σε συμφωνία με κάποιο τηλεοπτικό πάροχο παρότι έχουν υπάρξει συζητήσεις τόσο με την NOVA όσο και με την Cosmote TV είναι ο ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» διατηρούν χαμηλό προφίλ και μία συνειδητά πιο υπομονετική τακτική, θέλοντας να φέρουν τα νούμερα μίας πρότασης εκεί που τους ικανοποιούν, ωστόσο σήμερα στα τηλεοπτικά της Super League συγκαταλέγονται στο αστεράκι με τις εκκρεμότητες.

Ο αυτόνομος ΟΦΗ και τα μπρος-πίσω των «6»

Τι συμβαίνει με τις υπόλοιπες 7 ομάδες;

Ο ΟΦΗ έχει διαπραγματευτεί μόνος του με την Cosmote TV και φέρεται να έχει συμφωνήσει να μεταβεί στον συγκεκριμένο τηλεοπτικό πάροχο, συμφωνία που και αυτή δεν έχει πάρει ακόμα επίσημη μορφή.

Οι πληροφορίες θέλουν τους Κρητικούς ικανοποιημένους από το… κάτι παραπάνω που έχουν πάρει από τις υπόλοιπες ομάδες, κάτι που θεωρούν ότι αναλογεί στη δυναμική του κόσμου της ομάδας και στη διαχρονικότητα του ως brand για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι υπόλοιπες «6» ομάδες διατηρούν μία ενιαία τακτική στις συζητήσεις που είχαν μέχρι σήμερα για να βρουν τηλεοπτική στέγη.

Πρόταση έχουν και μάλιστα πολύ συγκεκριμένη από την Cosmote TV, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες φτάνει και για τους 6 στα 8 εκατομμύρια.

Ωστόσο, αφενός αναζητούν μία πιο μακροπρόθεσμη λύση και δέσμευση από τηλεοπτική πάροχο, όπως σας είχε πληροφορήσει το SDNA κι αφετέρου το παραπάνω ποσό δε φαίνεται ότι ικανοποιεί όλους όσους κάθονται στο τραπέζι από τις «6» ομάδες, καθώς τελευταία ενισχύονται οι φωνές ότι για να είναι ανταγωνιστικές πρέπει και μπορούν να βρουν κάτι καλύτερο.

Σε πρώτη φάση ελπίζουν ότι μπορούν να πάρουν 1,5 εκατομμύριο επιπλέον και να φτάσουν τα 9,5 ενώ ο στόχος τους είναι να ξεπεράσουν συνολικά τα 10 εκατομμύρια, φτάνοντας ακόμα και τα 11, κάτι που άνθρωποι της αγοράς εκτιμούν, ωστόσο, ως ανέφικτο.

Όπως και να έχει και ανεξάρτητα από αυτή την ύστατη προσπάθεια των «6» για επιπλέον έσοδα, αξίζει να τονιστεί ότι η πρόταση και μία πρώτη προφορική συμφωνία με την Cosmote TV υπάρχει στο τραπέζι και μάλιστα (άλλοι) εκπρόσωποι των «6» εκτιμούσαν χτες ότι είτε αυτή είτε το αργότερο την επόμενη εβδομάδα μπορούν να πέσουν και οι υπογραφές.

Σε κάθε περίπτωση το τηλεοπτικό τοπίο στη Super League παραμένει πολύ θολό και σε περίπτωση που το αργότερο μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας δεν υπάρχουν υπογεγραμμένες συμφωνίες για όλες τις ομάδες ο κίνδυνος αναβολής της 1ης αγωνιστικής δε θα είναι απλά ένας φόβος, αλλά η ζοφερή πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου για ακόμα ένα καλοκαίρι. Ίδωμεν…

Πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button