Τοπικές Ειδήσεις

Κορονοϊός – εμβόλια: Πότε θα κάνουμε την τρίτη δόση

Κορονοϊός – εμβόλια: Δείτε που θα γίνουν δωρεάν rapid test την Τετάρτη (28/7), για τον Κορονοϊό.

Κορονοϊός – εμβόλια: Δείτε που θα γίνουν δωρεάν rapid test την Τετάρτη (28/7), για τον Κορονοϊό.

Κορονοϊός – εμβόλια: Όσον αφορά τις νεότερες εξελίξεις για το θέμα, η μετάλλαξη «Δέλτα», έχει κυριαρχήσει. Χθες ανακοινώθηκαν μάλιστα 3.593 νέες μολύνσεις και 210 εισαγωγές για νοσηλεία από Κορονοϊό.

Έτσι οι ειδική φαίνεται να σκέφτονται να εισηγηθούν στην κυβέρνηση την χορήγηση και τρίτης δόσης από το εμβόλιο, που θα είναι ενισχυτική σε όσους το κάνουν.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, κυρία Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση που πραγματοποίησε την Δευτέρα, είπε πως το ενδεχόμενο τρίτης δόσης: «απασχολεί όλους τους επιστήμονες σε όλες τις χώρες».

Μάλιστα στο Ισραήλ ήδη πραγματοποιείται ήδη και τρίτος εμβολιασμός, για να μην «σπάσει» το τοίχος ανοσίας και να προστατευτούν οι ευάλωτες ομάδες, όπως σχετικά τονίζουν.

Οι αποφάσεις της η Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αναμένονται μέσα στον Αύγουστο. Χαρακτηριστικά μάλιστα αναφέρουν πως: «Το πότε θα χορηγηθεί μια τρίτη δόση θα εξαρτηθεί βασικά από τα δεδομένα που έχουμε για τη διάρκεια της ανοσίας και της φυσικής αλλά και των εμβολίων».

Αν τελικά αποφασιστεί να χορηγηθεί και τρίτη δόση κατά προτεραιότητα θα γίνει πρώτα σε άτομα με μειωμένη ανοσιακή απόκριση από τον εμβολιασμό.

Μάλιστα οι υγειονομικοί αναμένεται να είναι επίσης από τους πρώτους, γιατί την προηγούμενη δόση την έκαναν πριν από εφτά μήνες.

Πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button