Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Για το πρώτο βήμα ο Ολυμπιακός

Στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του επιστρέφει το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός, μετά από το περίπου δίμηνο διάλειμμα που ακολούθησε την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων.

Στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του επιστρέφει το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός, μετά από το περίπου δίμηνο διάλειμμα που ακολούθησε την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων.

Η πειραϊκή ομάδα θα αντιμετωπίσει στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης», σε αντίθεση με τον τελευταίο αγώνα εναντίον της Μπάτσκα Τόπολα, την ουγγρική Φερεντσβάρος (15/2, 19:45), στον πρώτο από τους δύο αγώνες μπαράζ της σειράς, που δίνουν ένα εισιτήριο στους «16» του Conference League.

Ο νέος τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, θα κάνει ντεμπούτο στη νέα ομάδα του αισιοδοξώντας να την πάει μακριά στη διοργάνωση, όπως έκανε πέρυσι με την Σεβίλλη την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του Europa League.

Ίσως όχι τόσο μακριά, όμως σε κάθε περίπτωση ο ίδιος είναι ήδη πεπεισμένος για τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών του αυτές τις λίγες ημέρες που τους προπονεί.

«Δεν θα μπορούσα να πω ότι ήρθα στον Ολυμπιακό χωρίς να ελπίζω τα πάντα. Έχω φιλοδοξίες για να κερδίσω τα πάντα, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες. Έχουμε έρθει στη μέση της χρονιάς, δεν υπάρχει τίποτα που θα είναι εκτός στόχων», έδωσε το στίγμα των προθέσεών του ο Βάσκος, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα.

Όσο για τις προσδοκίες του το βράδυ της Πέμπτης; «Το ιδανικό θα ήταν να νικήσουμε. Αυτό θα προσπαθήσουμε, να κάνουμε ένα έξυπνο παιχνίδι. Θέλουμε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα για να προκριθούμε στο δεύτερο ματς».

Όσο για το συστατικό που διαπίστωσε ότι λείπει από την ομάδα του; «Αυτό που μας λείπει είναι λίγο περισσότερη επιθετικότητα. Να μπαίνουμε αποφασισμένοι στα παιχνίδια, έχουμε παίκτες με καλή τεχνική. Με λίγη περισσότερη επιθετικότητα θα μπορούμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια».

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Μεντιλίμπαρ φαίνεται πως έχει αποφασίσει για την ενδεκάδα που θα ξεκινήσει απέναντι στους Ούγγρους. Τερματοφύλακας θα είναι ο Πασχαλάκης, δεξιά και αριστερά στην άμυνα Ροντινέι και Ορτέγκα αντίστοιχα, ενώ στόπερ θα παίξουν ο Κάρμο με τον Ντόη, αφού ο μεν Ρέτσος είναι τραυματίας, ο δε Μπιανκόν εκτός ευρωπαϊκής λίστας.

Στη μεσαία γραμμή σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται Έσε και Τσικίνιο (με «σφήνα» τον Αλεξανδρόπουλο), ενώ Μασούρας, Φορτούνης και Ποντένσε θα πλαισιώσουν τον Ελ Κααμπί στην επίθεση του Ολυμπιακού.

Διαιτητής του αγώνα έχει οριστεί από την UEFA μια από τις καλές ευρωπαϊκές σφυρίχτρες της, ο 35χρονος Σουηδός Γκλεν Νίμπεργκ, ο οποίος μόνο άγνωστος δεν είναι στην πειραϊκή ομάδα.

Ο Νίμπεργκ διηύθυνε για πρώτη φορά αγώνα του Ολυμπιακού στις 11/8/2022, όταν οι «ερυθρόλευκοι» προκρίθηκαν στα πέναλτι επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας. Στις 13/11/2022 ήταν άρχων στο ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ στο Φάληρο (0-0) και στις 10/8/2023 σφύριξε στη νίκη της ελληνικής ομάδας επί της Γκενκ με 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», για τον γ΄ προκριματικό του Europa League.

Επίσης, στις 9 Νοεμβρίου 2023 διηύθυνε τον αγώνα ΑΕΚ-Μαρσέιγ 0-2 για την ίδια διοργάνωσης, ενώ χαρακτηριστικό δείγμα της εμπιστοσύνης με την οποία τον περιβάλλει η UEFA είναι ο ορισμός του σε τέσσερα πολύ μεγάλα παιχνίδια του εφετινού Champions League: Μπάγερν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-3, Σεβίλλη-Άρσεναλ 1-2, Μάντσεστερ Σίτι-Λειψία 3-2 και Ντόρτμουντ-Παρί Σεν Ζερμέν 1-1.

Βοηθούς θα έχει τους συμπατριώτες του Μεχμέτ Τσουλούμ και Αντρέας Σόντερκβιστ, ενώ στο VAR θα βρίσκονται δύο Γερμανοί, ο Μάρκο Φριτς και ο Σέρεν Στορκς.

Το sold out θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, καθώς δεν έχουν απομείνει παρά ελάχιστα εισιτήρια. Η διάθεσή τους θα συνεχιστεί την Πέμπτη (15/02) από τις 10 το πρωί έως την έναρξη του αγώνα ή μέχρι την εξάντλησή τους από τα εκδοτήρια στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά και διαδικτυακά 24 ώρες το 24ωρο.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button