Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Η τραγική… πτώση της Ελένης

Στις 7 Αυγούστου 2004, η 20χρονη τζουντόκα (+78 κιλά) Ελένη Ιωάννου, μέλος της ολυμπιακής ομάδας, τραυματίζεται σοβαρά όταν πέφτει από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου πολυκατοικίας μετά από καβγά με τον 24χρονο φίλο της, Γιώργο Χρυσοστομίδη.

Στις 7 Αυγούστου 2004, η 20χρονη τζουντόκα (+78 κιλά) Ελένη Ιωάννου, μέλος της ολυμπιακής ομάδας, τραυματίζεται σοβαρά όταν πέφτει από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου πολυκατοικίας μετά από καβγά με τον 24χρονο φίλο της, Γιώργο Χρυσοστομίδη.

Σαν σήμερα, στις 7 Αυγούστου του 2004, η 20χρονη τζουντόκα (+78 κιλά) Ελένη Ιωάννου, μέλος της ολυμπιακής ομάδας, τραυματίζεται σοβαρά όταν πέφτει από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου πολυκατοικίας μετά από καβγά με τον 24χρονο φίλο της, Γιώργο Χρυσοστομίδη. Ο ίδιος τραυματίζεται σοβαρά όταν αποπειράται να αυτοκτονήσει από το ίδιο μπαλκόνι δύο ημέρες μετά. Η Ελένη Ιωάννου δεν θα αντέξει και στις 24 Αυγούστου θα αφήσει την τελευταία της πνοή στη μονάδα εντατικής του Ερυθρού Σταυρού.

Η αστυνομία είχε αποκλείσει την εγκληματική ενέργεια, αν και όλοι στέκονταν στη δήλωση του προπονητή της, Γιώργου Μπουντάκη («Αν μου επιτρέψει η οικογένεια της Ιωάννου να μιλήσω, τότε θα το κάνω»). Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, ο φίλος της Ιωάννου, ο Γιώργος Χρυσοστομίδης, τη ζήλευε παθολογικά, διότι έπρεπε να φύγει από κοντά του και να εγκατασταθεί στο Ολυμπιακό Χωριό ενόψει της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, ήταν πρώην χρήστης ναρκωτικών ουσιών και, επειδή εκείνη τον είχε βοηθήσει να ξεφύγει, την αγαπούσε παθολογικά, σε σημείο αρρωστημένο. Στην κατάθεσή του στην αστυνομία είπε ότι η ανασφάλειά του τον οδήγησε στον φόβο ότι θα τη χάσει. Άφησε ένα σημείωμα με τη φράση «Ελένη, έρχομαι», πήδηξε από το ίδιο μπαλκόνι για να δώσει τέλος στη ζωή του. Μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου οι εξετάσεις έδειξαν ότι φέρει σοβαρά κατάγματα και κακώσεις, όχι όμως και σοβαρές βλάβες στο κεφάλι.

Τα δυσάρεστα νέα ταξίδεψαν γρήγορα και όλοι οι συναθλητές της αλλά και τα μέλη της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας ήταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση.

Η άτυχη Ελένη Ιωάννου είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 13 Ιανουαρίου 1984, σπούδαζε στη Γυμναστική Ακαδημία και ασχολήθηκε με το τζούντο το 2000. Πρόλαβε να αναδειχθεί τρεις φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας στις γυναίκες, ενώ είχε κατακτήσει την τρίτη θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα το 2002.

Μετείχε πάντα στην κατηγορία των +78 κιλών και αυτό επρόκειτο να γίνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όπου είχε όνειρα για μία αξιόλογη συμμετοχή. Δυστυχώς η μοίρα τής έπαιξε άσχημο παιχνίδι.

Μετά από δεκαεπτά ημέρες μάχης για να κρατηθεί στη ζωή, η Ελένη Ιωάννου απεβίωσε αποκαμωμένη από τις λοιμώξεις, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της και τον ελληνικό αθλητισμό.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ…

1863: Ιδρύεται η γερμανική χημική και φαρμακευτική βιομηχανία Μπάγερ (BAYER), που παρασκευάζει την ασπιρίνη.

1964: Η Τουρκία βομβαρδίζει θέσεις των Ελληνοκυπρίων στην Κύπρο. Στην περιοχή της Τηλλυρίας ξεσπούν αιματηρές συγκρούσεις, που θα κρατήσουν τέσσερις μέρες, σε απάντηση της προσπάθειας του στρατηγού Γρίβα να καταλάβει τους τουρκοκυπριακούς θύλακες της Μανσούρας και των Κοκκίνων. Οι βομβαρδισμοί θα σταματήσουν δύο ημέρες μετά, έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

1990: Πόλεμος του Κόλπου: φτάνουν στη Σαουδική Αραβία οι πρώτοι Αμερικανοί στρατιώτες.

1998: Βομβιστικές επιθέσεις στις πρεσβείες των Ηνωμένων Πολιτειών στο Νταρ ες Σαλάμ (Τανζανία) και στο Ναϊρόμπι (Κένυα) σκοτώνουν συνολικά 224 άτομα.

1999: Πεθαίνει στη Μάλαγα σε ηλικία 90 ετών ο Σταύρος Φρυγανάς, πρώτος ανεπίσημος πρωταθλητής της Ελλάδας στο σκάκι το 1930.

2004: Εγκαινιάζεται η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα του κόσμου.

πηγή: fosonline.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button