ΜεταγραφέςΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Τα αμυντικά χαφ της ελεύθερης αγοράς! (free agents update)

Άλλοι πασίγνωστοι, άλλοι απλά γνωστοί, άλλοι ακριβοί άλλοι φθηνοί. Η ελεύθερη αγορά έχει αρκετές επιλογές. Πάμε να δούμε τι προσιτό κυκλοφορεί από free agents αμυντικά χαφ με τη βοήθεια του transfermarkt.com.

Άλλοι πασίγνωστοι, άλλοι απλά γνωστοί, άλλοι ακριβοί άλλοι φθηνοί. Η ελεύθερη αγορά έχει αρκετές επιλογές. Πάμε να δούμε τι προσιτό κυκλοφορεί από free agents αμυντικά χαφ με τη βοήθεια του transfermarkt.com.

Θα μπορούσε ο ΠΑΣ Λαμία να βγει στην αγορά και να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του Γκούγκα Παλαβαντισβίλι; Σίγουρα θα μπορούσε! Και όπως θα δείτε και στην παρακάτω λίστα με τους free agents, υπάρχουν αρκετές επιλογές με ποδοσφαιριστές για όλα τα γούστα και τα πορτοφόλια.

Πάμε όμως να δούμε πιο συγκεκριμένα και με τη βοήθεια του transfermarkt.com ορισμένους αμυντικούς χαφ, που θα μπορούσαν να απασχολήσουν αρκετές ομάδες της SuperLeague 1 αλλά εννοείται και τον ΠΑΣ Λαμία.

Θα ξεκινήσουμε τη λίστα με τους θεωρητικά πιο ακριβούς και θα προχωρήσουμε στις περιπτώσεις πιο προσιτών ποδοσφαιριστών.

Ας αρχίσουμε:

Pape Diop – Σενεγαλέζος – 35ετών – 180μ., Τελευταία ομάδα η SD Eibar!

Δεξιοπόδαρος ο Pape Diop, με παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα καθώς και διεθνής με την Εθνική ομάδα της Σενεγάλης. Μεγάλος σε ηλικία, καθώς είναι 35 πατημένα, αλλά αποτελεί ακόμη μία αξιόπιστη λύση στη θέση μπροστά από τους αμυντικούς.

Έχει περάσει από ομάδες όπως η SD Eibar όπου είχε 108 συμμετοχές με 3 γκολ και 2 ασίστ, ενώ έχει αγωνιστεί και στις Levante (96 ματς – 5 γκολ – 2ασίστ), Espanyol (58 αγώνες – 3γκολ – 1ασίστ), Tours FC (20 ματς – 3 γκολ), Racing Santandet (85 ματς – 3 γκολ – 6 ασίστ).

 

Babacar Sarr – Σενεγαλέζος – 30 ετών – 1,89μ. – Τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε η Damac FC

Αριστεροπόδαρος, όχι αρκετά γνωστός ο Babacar Sarr, παίζει τόσο καθαρό αμυντικό χαφ, όσο και ως μέσος.

Έχει κάνει καριέρα κυρίως στη Νορβηγία, όπου έχει παίξει στη Molde FK όπου προνητής του ήταν ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ με 79 αγώνες, 6 γκολ και 6 ασίστ, όπως επίσης στην Sogndal IL (61 αγώνες, 7 γκολ, 3 ασίστ) και IK Start (45 αγώνες – 1 γκολ – 2 ασίστ).

Τελευταία του ομάδα ήταν η Damac FC, ομάδα της Σαουδικής Αραβίας.

 

Seidu Yahaya – Γκανέζος – 31 ετών – 1,75μ., Τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε η Astra Giurgiu.

Αρκετά γνωστός μας ο Seidu Yahaya, ο οποίος έχει περάσει από τη χώρα μας φορώντας τις φανέλες της ΑΕΚ και της Αναγέννησης Καρδίτσας, έχει εξελιχθεί σε έναν συλλέκτη τροπαίων. Είναι δεξιοπόδαρος, ένω έχει αγωνιστεί έως τώρα σε 8 ομάδες.

Με την ΑΕΚ αγωνίστηκε σε μόλις 5 ματς, ενώ με την Αναγέννη Καρδίτσας έκανε μία γεμάτη σεζόν με 30 συμμετοχές. Τις περισσότερες συμμετοχές του τις έχει με την ρουμανική Astra Giurgiu με την οποία έχει αγωνιστεί 91 φορές μετρώντας 5 γκολ και 2 ασίστ.

 

Tomas Podstawski – Πορτογάλος – 26 ετών – 1,81μ., Τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε η Pogon Szczecin

Διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας, ο μισός Πολωνός μισός Πορτογάλος Tomas Podstawski, αποτελεί ίσως μία από τις καλύτερες λύσεις από την αγορά των ελεύθερων αμυντικών χαφ. Μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας της Πορτογαλίας, ο Tomas είναι στην κατάλληλη ηλικία για να επενδύση μία ομάδα πάνω του. Διαθέτει και αριστερό και δεξί ενώ μπορεί με μεγάλη ευκολία να αγωνιστεί και ως κεντρικός αμυντικός.

Για αρκετά χρόνια μέλος της Porto, ο Podstawski έχει αγωνιστεί 107 αγώνες με την ομάδα Β΄της Porto ενώ με την πρώτη ομάδα δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί. Έχει περάσει επίσης από την Vitoria Setubal (31 ματς – 1 γκολ) και την Pogo Szcecin με 81 αγώνες 3 γκολ και 2 ασίστ.

 

Ergys Kace – Αλβανός – 28 ετών – 1,71μ. Tελευταία ομάδα που αγωνίστηκε ο Άρης.

Ταλέντο; Ναι όταν έπαιζε στον ΠΑΟΚ. Αδίκησε τον εαυτό του; Σίγουρα. Ο Ergys Kace αποτελεί μία ακόμη επιλογή που θα μπορούσε να επενδύση μία μικρομεσαία ομάδα πάνω του, αν δεν είχε αδικήσει τόσο πολύ τον εαυτό του.

Διεθνής με την Εθνική Αλβανίας, ο Kace έχει και αριστερό και δεξί ενώ παίζει και οργανωτής αλλά και ως καθαρός αμυντικός χαφ.

Λίγο πολύ οι ομάδες που έχει αγωνιστεί είναι γνωστές. Έχει 158 ματς με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, όπου είχε 7 γκολ και 14 ασίστα, 32 αγώνες με τον Παναθηναϊκό (2 γκολ – 2 ασίστ), ενώ έχει περάσει και από την FC Viktoria Plzen.

Με την εθνική ομάδα της χώρας του μετρά 25 αγώνες και 2 γκολ.

 

Hajime Hosogai – Ιάπωνας – 35έτων – 1,77μ. Τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε η Buiram Utd.

Αν παρακολουθείς Bundesliga, τότε σίγουρα γνωρίζεις τον Hajime Hosogai. Κλασσικός Ιάπωνας ποδοσφαιριστής ο οποίος έκανε καριέρα στην Γερμανία, φορώντας παρόλο αυτά φανέλες σπουδαίων ομάδων. Είναι δεξιοπόδαρος και τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην Buiram Utd. ομάδα της Ταϊλάνδης.

Μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας της Ιαπωνίας και διεθνής με την ανδρική ομάδα έχοντας 30 συμμετοχές, ο Hosogai έχει παίξει σε ομάδες όπως η Hertha BSC (56 αγώνες – 2ασίστ), η FC Augsburg (40 αγώνες – 3γκολ – 1ασίστ), Bayer 04 Leverkuzen (23 αγώνες) και VfB Stuttgart (10 αγώνες).

 

Vajebah Sakor – Νορβηγός – 25 ετών – 1,85μ., Τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε ο ΟΦΗ Κρήτης.

Ο αριστεροπόδαρος Vajebah Sakor, έγινε γνωστός στη χώρα μας από το πέρασμά του από τον ΟΦΗ. Ο γεννημένος στη Monrovia της Λιβερίας αλλά πολιτογραφημένος Νορβηγός ποδοσφαιριστής είναι διεθνής με όλες τις ομάδες της χώρας του, ενώ έχει περάσει από τις ακαδημίες της Γιουβέντους.

Στην Primavera της Juventus είχε 47 αγώνες με 4 γκολ ενώ έπαιξε και με την ομάδα U19 του συλλόγου στο αντίστοιχο Champions League, με 8 συμμετοχές, 1 γκολ και 2 ασίστ.

Έχει περάσει επίσης από την σουιδική Goteborg (37 αγώνες – 5 γκολ – 1ασίστ) αλλά και από την Valerenga.

 

Carlos Sanchez – Κολομβιανός – 35 ετών – 1,82μ. Tελευταία ομάδα που αγωνίστηκε η Watford.

Ίσως ο πιο έμπειρος της λίστας μας και ο πιο πολυταξιδεμένος. Ο Carlos Sanchez είναι αριστεροπόδαρος αμυντικός χαφ, ο οποίος μετράει 88 συμμετοχές με την Εθνική Κολομβίας και συμμετοχές σε Copa America (10) αλλά και Μουντιάλ (7).

Τις περισσότερες συμμετοχές σε συλλογικό επίπεδο της έχει με τη γαλλική Valenciennes FC, όπου μετρά 190 αγώνες, 10 γκολ και 7 ασίστ.

Στην Αγγλία έπαιξε στις ομάδες της West Ham (20 αγώνες), της Aston Villa (56 αγώνες, 1 γκολ, 1 ασίστ) και της Watford (9 αγώνες).

Στο πρωτάθλημα της Ισπανίας, αγωνίστηκε με τις φανέλες των Elche CF (31 συμμετοχές – 1 ασίστ) και της Espanyol (14 αγώνες).

Τέλος, έπαιξε και στην Serie A φορώντας τη φανέλα της Fiorentina όπου είχε 52 ματς, 2 γκολ και 1 ασίστ.

 

 

Ηρακλής Γαρουφαλιάς – Έλληνας – 28 ετών – 1,85μ. Τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός Λευκωσίας

Ποδοσφαιριστής προϊόν των ακαδημιών της ΑΕΚ, ο Ηρακλής Γαρουφαλιάς, ο οποίος είναι δεξιοπόδαρος και μπορεί να αγωνιστεί και ως σέντερ μπακ.

Η ομάδα με την οποία έγινε γνωστός ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα. Στην ομάδα των Ιωαννίων αγωνίστηκε σε 65 αγώνες, έχοντας 3 γκολ και 2 ασίστ, ενώ έχει περάσει και από τον Φωστήρα (20 ματς), τον Απόλλων Σμύρνης  (10 ματς) και τον Ατρόμητο Αθηνών (5 ματς – 1 ασίστ).

Διαβάστε επίσης

Back to top button