Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

AEK: Στα 2 εκατ. η ρήτρα του Τσούμπερ!

Η συμφωνία της Ένωσης με την Άιντραχτ για την μεγάλη μεταγραφή του Ελβετού διεθνή.

Η συμφωνία της Ένωσης με την Άιντραχτ για την μεγάλη μεταγραφή του Ελβετού διεθνή.

Από χθες(26/8) το βράδυ, στο ρεπορτάζ του SDNA είχατε την ευκαιρία να πληροφορηθείτε τις εξελίξεις με την προφορική συμφωνία της ΑΕΚ με την Άιντραχτ, για την ολοκλήρωση της σπουδαίας μεταγραφής του Στίβεν Τσούμπερ, ενώ με τον ίδιο τον Ελβετό διεθνή η Ένωση είχε ολοκληρώσει νωρίτερα την συμφωνία της. Ο Τσούμπερ πρόκειται να έρθει στην ΑΕΚ δανεικός με οψιόν αγοράς, η οποία σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες μετά από πολλές διαπραγματεύσεις έχει πάει στα 2 εκατ. περίπου.

Με τον ίδιο τον 30χρονο μέσο-επιθετικό, έχει επιτευχθεί συμφωνία για τετραετές συμβόλαιο. Δηλαδή η ΑΕΚ καλύπτει το συμβόλαιο για το διάστημα που θα τον έχει δανεικό, με τις απολαβές του παίκτη αυτή τη στιγμή να είναι στο 1 εκατ. Ο Τσούμπερ θα υπογράψει από τώρα για άλλα τρία χρόνια, με τη συμφωνία να ενεργοποιείται από την στιγμή που η ΑΕΚ θα προχωρήσει στην εκτέλεση της ρήτρας, μετά το τέλος της σεζόν. Μέρος του ποσού της ρήτρας θα πληρωθεί ως ενοίκιο για τον πρώτο χρόνο.

Η συμφωνία κινείται δηλαδή σε επίπεδα που καθιστούν ρεαλιστική την παραμονή του Τσούμπερ στην ΑΕΚ από την στιγμή που όλα θα πάνε καλά στην παρουσία του στην ομάδα. Είναι σε ποσό το οποίο έχει ήδη πληρωθεί από πλευράς «κιτρινόμαυρων» στις περιπτώσεις των Λιβάγια και ακόμη μεγαλύτερο στην περίπτωση του Λιβάι Γκαρσία για το 60% των δικαιωμάτων του. Μάλιστα η συμφωνία για τον Τσούμπερ θυμίζει πολύ αυτή για τον Λιβάγια. Το καλοκαίρι του 2018 η ΑΕΚ ενεργοποίησε την ρήτρα των 1,8 εκατ. για τον Κροάτη, έχοντας προηγουμένως πληρώσει μέσα στην σεζόν και 200 χιλιάδες ενοίκιο. Ενώ είχε στα χέρια της από το καλοκαίρι του 2017, τετραετές συμβόλαιο με τον παίκτη.

Η μεταγραφή του Τσούμπερ δεν έχει ολοκληρωθεί φυσικά ακόμη κι αναμένεται σήμερα να έχουμε τις εξελίξεις που θα την οριστικοποιήσουν. Μιλάμε πάντα για τις διαδικασίες ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Άιντραχτ, που με την ολοκλήρωση τους θα επιτρέψουν να δρομολογηθεί και η άφιξη του παίκτη στην Αθήνα, πιθανότατα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button