Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Εκτός πλάνων Ουζουνίδη οι Σιμόες, Μπακασέτας και Λαμπρόπουλος!

Απόφαση διοίκησης και προπονητή με άμεση ισχύ – Προανήγγειλε τις εξελίξεις στην συνέντευξη τύπου φωτογραφίζοντας τους 3, διαβάστε τι είπε.

Τέλος από την ΑΕΚ οι Σιμόες, Μπακασέτας και Λαμπρόπουλος! Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ουσιαστικά προανήγγειλε στην συνέντευξη τύπου που τελείωσε πριν λίγο ότι η ομάδα προχωράει στην επόμενη μέρα μετά την απομάκρυνση από την κορυφή και τον στόχο του πρωταθλήματος.

Δεν είπε ονόματα όμως όπως όλα δείχνουν και οι τρεις παίκτες που δεν έχουν συμφωνήσει για νέο συμβόλαιο θα είναι από εδώ και πέρα εκτός πλάνων. Πρόκειται για μια πολύ λογική εξέλιξη αφού η ΑΕΚ παρά τις προσπάθειες μηνών δεν κατάφερε να συμφωνήσει με τους Σιμόες και Μπακασέτα που ήδη ψάχνουν, αν δεν έχουν βρει, τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

Η ΑΕΚ εκανε τις τελικές προτάσεις της εδώ και καιρό όμως υπάρχει μεγάλη απόσταση, όπως διαβάσατε χθες, και δεν φαίνεται διάθεση καμίας πλευράς να υποχωρήσει. Οπότε με δεδομένη την αποτυχία με την απώλεια του πρωταθλήματος αποφασίστηκε να στηριχτεί η ομάδα σε παίκτες με μέλλον στην ομάδα και σε αυτούς που θα έρθουν τον Γενάρη και όχι σε παίκτες που σκέφτονται την επόμενη ομάδα τους.

Οπως είπε χθες κι ο Μελισσανίδης αν έρθει πρόταση θα πωληθούν οι παίκτες αλλιώς θα είναι ελεύθεροι στη 1 Ιανουαρίου να υπογράψουν όπου θέλουν και όταν τελειώσει η σεόν να φύγουν ελεύθεροι. Στην περίπτωση του Λαμπρόπουλου που είναι διαφορετική αναμένεται να διευκολυνθεί ο παίκτης λόγω της στάσης του ενώ ως τέταρτος στόπερ θα προωθηθεί ο Σβάρνας που έχει πενταετές συμβόλαιο με την ΑΕΚ.

Η περίπτωση των τριών είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με του Ανέστη αφού η ΑΕΚ ιδίως στη δεδομένη στιγμή έχει ανάγκη τους παίκτες, σε αντίθεση με τον πρώην τερματοφύλακα της Μπερσεβά, όμως αποφασίστηκε να τελειώσουν τώρα λόγω της απώλειας του πρωταθλήματος και σαν μια ένδειξη πυγμής της ομάδας με την σύμφωνη γνώμη του προπονητή.

Σε καμία περίπτωση όμως οι 3 δεν θεωρούνται οι υπεύθυνοι για την κατρακύλα της ομάδας. Το θέμα έχει να κάνει μόνο με την επόμενη μέρα της ΑΕΚ και την ανάγκη χρησιμοποίησης παικτών που έχουν μέλλον στην ομάδα.

Διαβάστε τις απαντήσεις του που φωτογραφίζουν τις εξελίξεις:

«Το κλαμπ έχει πάρει αποφάσεις. Ήταν να τις πάρουμε πιο μετά αλλά αφού μείναμε πίσω τις πήραμε πιο νωρίς. Πάντα σε μια κατάσταση δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές. Ο προπονητής έχει τον πρώτο λόγο, όταν τα πράγματα είναι καλά ή άσχημα. Περίμενα περισσότερα πράγματα από την ομάδα, γιατί πριν ένα μήνα λέγαμε πως η ΑΕΚ ίσως ήταν η ομάδα που έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Αυτό το μήνα τα πράγματα δεν πάνε καλά και πρέπει να αναλύσουμε τους λόγους. Αποφασίστηκε από το κλαμπ να προχωρήσουμε γρήγορα σε κάποιες κινήσεις για να ετοιμάσουμε τη συνέχεια της ομάδας. Από την στιγμή που έγιναν συζητήσεις και δεν υπήρξε συμφωνία αποφασίστηκε να ετοιμάσουμε τη συνέχεια της ομάδας. Όταν παίρνεις κάποιες αποφάσεις πρέπει να σκέφτεσαι τις επιπτώσεις. Όμως σκεπτόμενοι το μέλλον, έπρεπε να ληφθούν αυτές οι αποφάσεις», τόνισε ο 50χρονος τεχνικός και πρόσθεσε:

«Το σημαντικό είναι να λειτουργήσουμε όλοι και να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας ως κλαμπ. Αυτή δεν είναι η καλύτερη περίοδος για όλους μας αλλά όσοι είμαστε εκεί θέλουμε το καλό της ομάδας. Δεν είναι ότι τα παιδιά αυτά είναι υπεύθυνα για την πορεία της ομάδας. Πάντα υπάρχουν βαθμίδες σε μια ομάδα και αυτές αρχίζουν από πάνω. Κι από τη στιγμή που εγώ είμαι επικεφαλής υπάρχει ευθύνη και σε μένα. Θα μπορούσα να κάνω κι εγώ κάποια πράγματα διαφορετικά., Αυτά τα παιδιά έχουν βοηθήσει πολύ το σύλλογο, έχουν προσφέρει πολλά, αλλά από τη στιγμή που μπήκαμε σε διαδικασία συζητήσεων αποφασίστηκε από το κλαμπ να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα. Είναι ξεκάθαρη η σκέψη μας και ο τρόπος που έγινε αυτό. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην ομάδα ή όχι. Προπονητές και παίκτες σήμερα είναι και αύριο δεν είναι. Η ΑΕΚ είναι μεγάλο κλαμπ, κατόρθωσε κάτι σπουδαίο μετά από 24 χρόνια, αλλά δεν είναι εύκολο να είσαι πάντα σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει πάντα σαν ομάδα να σκέφτεσαι το μέλλον και μέσα από προβλήματα και δύσκολες συγκυρίες μπορεί να φτιάξεις κάτι καλύτερο από αυτό που είχες. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας στα δύσκολα, εκεί φαίνονται όσοι αγαπούν περισσότερο την ομάδα. Εμείς οφείλουμε μπροστά σε αυτό να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους κάνουμε πάλι χαρούμενους».

Για το ίδιο θέμα διευκρίνισε: «Δεν έχει καμία λύση με το πρόβλημα. Από τη στιγμή που έχουμε απομακρυνθεί από το στόχο, είπαμε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις πιο γρήγορα από το να τις παίρναμε μετά από ένα μήνα. Όταν παίρνεις αποφάσεις, είσαι έτοιμος να υποστείς και τις όποιες συνέπειες. Αυτά όλα είναι εν γνώση μας».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button