Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Πάτησε γκάζι ο Άγιαξ (vids)

Ο αντίπαλος της ΑΕΚ επικράτησε εύκολα, 5-0, της Άλκμααρ, λίγες μέρες μετά το σπουδαίο αποτέλεσμα στο Μόναχο- Γκέλα για τη Φέγενορντ στο Τίλμπουργκ, 1-1 με Βίλεμ.

EREDIVISIE- 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Άγιαξ-Άλκμααρ 5-0
(3′ Φαν Ντε Μπεκ, 48′ Ντόλμπεργκ, 53′ Φαν Ράιν αυτογκόλ, 61′ Ζίγιεχ, 84′ Τάντιτς)

Η ήττα κατά κράτος από την Αϊντχόφεν, στο ντέρμπι, φαίνεται πως αφύπνισε τον Άγιαξ, με τον αντίπαλο της ΑΕΚ να ανεβάζει στροφές. Μετά το σπουδαίο αποτέλεσμα στο Μόναχο, η ομάδα του Τεν Χαγκ επικράτησε της Άλκμααρ, 5-0, και παρέμεινε στο -5 από την πρωτοπόρο PSV.

Ο Άγιαξ παρατάχθηκε με μια αλλαγή, σε σχέση με το ματς με τη Μπάγερν, αφού ο Ντόλμπεργκ πήρε τη θέση του Νέρες. Μόλις στο τρίτο λεπτό, ο Τάντιτς βρήκε κάθετα τον Φαν Ντε Μπεκ και εκείνος σούταρε δυνατά για το 1-0. Στο 16′ ο Ταλιαφίκο έφτασε κοντά στο 2-0, αλλά ο γκολκίπερ της Άλκμααρ, ο Μπίζοτ, δεν του το επέτρεψε. Στο 27′ ο Μπίζοτ νίκησε και τον Ντόλμπεργκ, με τον Άγιαξ να βρίσκεται συνεχώς στην επίθεση και να απειλεί. Στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, η ομάδα του Άμστερνταμ έριξε ταχύτητα και η τελευταία καλή στιγμή ήταν με τον Τάντιτς στο 42′.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως άρχισε το πρώτο, δηλαδή με τον Άγιαξ να σκοράρει. Στο 48′ ο Ζίγιεχ έπιασε δυνατό σουτ, ο Μπίζοτ απέκρουσε και στην επαναφορά ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ έκανε το 2-0. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ντόλμπεργκ δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Άλκμααρ, κάτι που έκανε ένας παίκτης των φιλοξενούμενων, ο Φαν Ράιν. Ο 27χρονος μπακ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 3-0 του Άγιαξ. Στο 56′ έγινε χρήση του VAR σε φάση όπου οι παίκτες του Άγιαξ ζήτησαν πέναλτι, με τον διαιτητή να αποφασίζει να μην δείξει την άσπρη βούλα. Αυτό ουδόλως στεναχώρησε τον Άγιαξ, αφού πέντε λεπτά μετά έφτασε και σε τέταρτο γκολ με τον Ζίγιεχ να νικάει δυο αμυντικούς και να εκτελεί τον γκολκίπερ της Άλκμααρ για το 4-0. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Τάντιτς στο 84ο λεπτό.

Η ενδεκάδα του Άγιαξ: Ονανά, Μαζράουϊ, Ντε Λιχτ, Βέμπερ (81′ Σουρς), Ταλιαφίκο, Μπλιντ (70′ Νέρες), Σένε, Φαν Ντε Μπεκ, Ζίγεχ, Ντόλμπεργκ (60′ Χούντελααρ), Τάντιτς

Βίλεμ-Φέγενορντ 1-1
(85′ Σολ/ 73′ Μπερχάους)

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές, ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι δεν ξελάσπωσε τη Φέγενορντ, καθώς στο Τίλμπουργκ η ομάδα του Φαν Μπρόνκχορστ έχασε βαθμούς για τρίτη φορά, στο εφετινό πρωτάθλημα, μένοντας στο 1-1 με τη Βίλεμ.
Η Φέγενορντ δυσκολεύτηκε απέναντι στην άμυνα της Βίλεμ και στο πρώτο ημίχρονο είχε μόλις μια αξιόλογη φάση, το σουτ του Μπερχάους που απέκρουσε ο γκολκίπερ της Βίλεμ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 32′ με κεφαλιά του Σολ. Στην επανάληψη, η Φέγενορντ μπήκε ακόμα πιο δυνατά στο ματς και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 73ο λεπτό, όταν ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR και έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Στίβεν Μπερχάους, ο οποίος έκανε το 0-1. Όλα έδειχναν πως η Φέγενορντ θα έφτανε σε τρίτη σερί νίκη, αλλά στο 85′ ο μπακ της ομάδας, ο Τάιρελ Μαλάσια, έκανε σοβαρό λάθος, η μπάλα έφτασε στον Φραν Σολ και εκείνος ισοφάρισε για τη Βίλεμ στο τελικό 1-1.
Η Φέγενορντ πλέον είναι στο -7 από την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν.

Έμεν-Φορτούνα Σιτάρντ 3-3
(37′ Ντάμερς αυτογκόλ, 65′ Αρίας, 73′ Μπάνικ/ 70′ Βαρέλα Σεμέδο, 80′ Στόκερς, 90’+1′ Ροντρίγκες)

Με γκολ του Χοσέ Ροντρίγκες, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Φορτούνα Σιτάρντ έφυγε με βαθμό από την έδρα της Έμεν, στο χορταστικό 3-3.

Η Έμεν ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 37ο λεπτό, χάρη σε αυτογκόλ του Βέσελ Ντάμερς και στο 57′ ο Ζαφάρ Αρίας πέρασε αλλαγή στην ενδεκάδα της Έμεν και στο 65′ έκανε το 2-0. Ο Λισάνδρο Βαρέλα Σεμέδο έβαλε τη Φορτούνα ξανά στο παιχνίδι, μειώνοντας σε 2-1 στο 70ο λεπτό, αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Αλεξάντερ Μπάνινκ έπέτρεψε στην Έμεν να πάρει και πάλι διαφορά δυο τερμάτων, 3-1. Η Φορτούνα Σιτάρντ δεν το έβαλε κάτω και στο 76′ ο Φιν Στόκερ μπήκε στο ματς και τέσσερα λεπτά αργότερα μείωσε σε 3-2. Τελικά, η Φορτούνα πήρε τον βαθμό με γκολ στις καθυστερήσεις, με τις δυο ομάδες να παραμένουν χαμηλά, μετά από οκτώ αγωνιστικές.

Φίτεσε-Χέρακλες 4-0
(11′ Φορ, 42′, 66′ Νταρφάλου, 73′ Μπούτνερ)

Στην έκτη θέση σκαρφάλωσε η Φίτεσε, μετά το 4-0 επί της Χέρακλες, με την ομάδα του Άρνεμ να επιστρέφει στις νίκες, έπειτα από δυο αγωνιστικές. Στο 11ο λεπτό, η Φίτεσε άνοιξε το σκορ με τον Ναβαρόν Φορ και τρία λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου ο Ουσάμα Νταρφάλου έκανε το 2-0. Στο 66′ ο Αλγερινός με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και στο 73′ ο Αλεξάντερ Μπούτνερ διαμόρφωσε το τελικό 4-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button