ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ανοίγει συζήτηση για αλλαγή φορμάτ και τον αριθμό των ομάδων στη Σούπερ Λιγκ!

Στο τραπέζι το θέμα της αλλαγής του συστήματος διεξαγωγής του πρωταθλήματος, αλλά και του αριθμού των ομάδων που θα συμμετέχουν. Αποφάσεις... προσεχώς! #slgr #ομάδες #slgrinterwetten

Στο τραπέζι το θέμα της αλλαγής του συστήματος διεξαγωγής του πρωταθλήματος, αλλά και του αριθμού των ομάδων που θα συμμετέχουν. Αποφάσεις… προσεχώς!

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο SDNA…

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται το προσεχές διάστημα αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής της Superleague Interwetten. Όχι μόνο σε ό,τι αφορά το φορμάτ του πρωταθλήματος, αλλά ακόμη και του αριθμού των ομάδων που θα το απαρτίζουν!

Η σχετική κουβέντα άλλωστε έχει ήδη ανοίξει και μάλιστα συζητήθηκε και στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού, τη Δευτέρα (6/6). Εκεί εκφράστηκαν διάφορες απόψεις επί του θέματος και παρότι υπήρξαν διαφωνίες όπως ήταν λογικό για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, η κουβέντα έγινε σε καλό κλίμα.

Εξάλλου αποτελεί γενική παραδοχή πως το πρωτάθλημα χρειάζεται μία ανανέωση καθώς, με αποκορύφωμα τη φετινή σεζόν, έχασε σημαντικά το ενδιαφέρον του. Η ανανέωση αυτή αναμένεται να επηρεάσει το φορμάτ που εφαρμόζεται, είτε με μείωση των ομάδων, κάτι που θα συνεπάγεται και μεγαλύτερο ανταγωνισμό, από τον πρώτο ως και τον τελευταίο. Είτε όμως και αύξηση των ομάδων και συνεπακόλουθα διαφορετικό τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Ακόμη δε, υπάρχει και η τρίτη πιθανότητα, να παραμείνουν δηλαδή 14 οι ΠΑΕ της Superleague, αλλά να αλλάξει ολότελα το φορμάτ.

Κρίσιμος ο Ιούλιος

Σχετικά με τον χρονικό ορίζοντα των επερχόμενων εξελίξεων, κρίσιμο θεωρείται το διάστημα 1-15 Ιουλίου, αφού εκείνες τις μέρες αναμένεται να παρθούν οι αποφάσεις σε ό,τι αφορά τον τρόπο διεξαγωγής του επόμενου πρωταθλήματος. Το Δ.Σ. της Λίγκας θα αποφασίσει μέσω ψηφοφορίας κι ακολούθως θα γίνουν οι σχετικές προτάσεις στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Τα τρία βασικά σενάρια που εξετάζονται

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει λοιπόν, το υπάρχον σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος μοιάζει παρωχημένο. Δείχνει να έχει βαλτώσει. Το ενδιαφέρον στις θέσεις από 1 ως 6 φέτος εστιάστηκε μόνο στα δύο ευρωπαϊκά εισιτήρια. Αυτό σημαίνει ότι τα πλέι οφ έγιναν ουσιαστικά για τις θέσεις 3-4-5, αφού όλα τα υπόλοιπα είχαν ξεκαθαρίσει.

Όσο για τα πλέι άουτ; Εκεί είχαμε μία πραγματική παρωδία. Μία σειρά αγώνων που στην πλειονότητά τους δεν πρέπει να τους παρακολούθησαν ούτε καν οι συγγενείς των ίδιων των ποδοσφαιριστών! Αυτό είχε ως συνέπεια να βουλιάξουν οι τηλεθεάσεις των αγώνων και να έχουμε παιχνίδια που έβαλαν “μέσα” οικονομικά τους τηλεοπτικούς παρόχους, αφού δεν μπόρεσαν να βγάλουν ούτε τα έξοδά τους. Είδαμε τις ομάδες 7-14 της Superleague να αγωνίζονται και μετά τις 2-3 πρώτες αγωνιστικές είχαν σχεδόν όλα κριθεί. Ουσιαστικά οι 4-5 πρώτοι δεν είχαν κανέναν λόγο συμμετοχής. Έκαναν κανονική αγγαρεία!

Πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button