Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Σκόραρε ο Αραβίδης κέρδισε η Παναχαϊκή!

Παναχαϊκή, η οποία επικράτησε 2-0 του ΟΦ Ιεράπετρας εντός έδρας. Μοιρασιά στην Άρτα για Καραϊσκάκη και Χανιά (1-1).

Παναχαϊκή, η οποία επικράτησε 2-0 του ΟΦ Ιεράπετρας εντός έδρας. Μοιρασιά στην Άρτα για Καραϊσκάκη και Χανιά (1-1).

Παναχαϊκή – ΟΦ Ιεράπετρας 2-0

Σεφτέ στις νίκες έκανε στο πρωτάθλημα η Παναχαϊκή, απέναντι στον ΟΦ Ιεράπετρας στο «Κώστας Δαβουρλής». Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου ήταν αυτή, η οποία μπήκε πιο κινητικά στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με συνέχεια να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να έχει δημιουργήσει την μεγάλη ευκαιρία στα καρέ των Κρητικών.

Όλα αυτά μέχρι το 25΄ όταν το σουτ του Γιούση αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Παπαδόπουλο. Με το πέρας της ώρας οι Αχαιοί ενέτειναν την πίεση τους προς τα καρέ των Κρητικών προκειμένου να φτάσουν στο γκολ που θα τους έβαζε μπροστά στο σκορ…. Η απάντηση από την ομάδα του Μανώλη Παπαματθαιάκη, στην φάση αυτή ήρθε στο 41΄ με το σουτ του Ντάλα Κόστα να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Σούλη που απέκρουσε. Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς γκολ.

Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 56΄ οι «κοκκινόμαυροι» άνοιξαν το σκορ, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αραβίδη, φάση στην οποία αποβλήθηκε ο Μασουέρο με 2η κίτρινη επειδή έκανε χέρι. Έπειτα από το γκολ αυτό, η ομάδα της Πελοποννήσου έχοντας υπέρ της και το αριθμητικό πλεονέκτημα πίεσε προκειμένου να φτάσει στο γκολ με το οποίο θα «κλείδωνε» τη νίκη. Αυτό ήρθε στο 82΄ με το πλασέ του Μπάτροβιτς να κάνει το 2-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του ματς.

Καραϊσκάκης -Χανιά 1-1

Από έναν βαθμό πήραν Καραϊσκάκης και Χανιά, σ΄ένα παιχνίδι όπου οι Κρητικοί ήταν καλύτεροι, αλλά δεν μπόρεσαν να φύγουν από την Άρτα με το τρίποντο. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που στο 7΄ κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση του Λόβριτς πέναλτι το οποίο έκανε ο Σωτηράκος στον Μαραθωνίτη.

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη ανέβασε την απόδοσή της, προκειμένου να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης της. Αυτό είχε σαν συνέπεια να έχει μεν φασεις για το 1-1, να μην μπορεί όμως να το πετύχει. Αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει στο 31΄ με την προβολή του Ανδρέου να σταματάει στο δοκάρι του Σοϊλεμέζογλου, αλλά στο 18΄ και στο 30΄ με τα σουτ των Μπραμπίγια και Μασένα να αποκρούονται από τον τερματοφύλακα των Ηπειρωτών.

Η απάντηση των «πρασίνων» ήρθε στο 44΄ με τον Κόκα από καλή θέση να μην μπορεί να κάνει το 2-0. Στο β΄ ημίχρονο οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 51΄, χάρη σε πλασέ του Διαμαντόπουλου. Από το σημείο εκείνο και μετά οι Χανιώτες ενέτειναν την πίεση τους, προκειμένου να φτάσουν στο 1-2. Αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει στο 80΄, το διαγώνιο σουτ όμως του Μασένα αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Σοϊλεμέζογλου, αλλά και στο 89΄ με τον Μασένα από κοντά να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα…

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ (Δημήτρης Μπέλας): Σοϊλεμέζογλου, Φαν Ίπερεν, Χατζηδίμπας, Γιαννιώτης, Γαλεάδης (36′ Κόκας), Νταλακούρας (53′ Δερμιτζάκης), Δούμτσιος, Μαραθωνίτης (54′ Κορέλας), Τάμπας, Παπανίκου, Λόβριτς.

ΧΑΝΙΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Ρέντζας, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Σωτηράκος, Πλέγας (46′ Τριανταφυλλάκος), Κάρλος (87′ Καμαρά), Μπραμπίγια (77′ Γιάκος), Βρεττός (77′ Δημητριάδης), Μασένα, Διαμαντόπουλος.

Πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button