Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Άρης – ΠΑΟΚ: Ένα ντέρμπι… μία πόλη!

Η προαναγγελία του σημερινού ντέρμπι Άρη – ΠΑΟΚ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένει το κοινό της Θεσσαλονίκης, αλλά και όλης της Ελλάδας, το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ, καθώς οι Κυπελλούχοι έχουν κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία τους με έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, την καλύτερη συγκομιδή από κάθε άλλη ομάδα.

Αν θέλει ο ΠΑΟΚ να διατηρήσει το απόλυτο ή έστω το αήττητο, θα πρέπει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα φύγει από το «Κλεάνθης Βικελίδης» χωρίς να χάσει, καθώς ο Άρης έχει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Οι δυο τους έπαιξαν στις 26 Σεπτέμβρη για το Κύπελλο, ωστόσο εκείνο το παιχνίδι, που έληξε 1-1, δεν είχε την κρισιμότητα του τωρινού. Πάντως αυτή η ισοπαλία στο Κύπελλο είναι η έκτη ανάμεσα στις δύο ομάδες στα οκτώ τελευταία επίσημα, με τον ΠΑΟΚ να έχει κερδίσει τα δύο άλλα.

Ο Άρης έχει να κερδίσει από τις 3 Οκτωβρίου 2010, 1-0 στην Τούμπα με γκολ του Χαβίτο τότε. Και στην έδρα του από το Μάιο του ίδιου χρόνου. Βέβαια αγώνα πρωταθλήματος παίζουν μεταξύ τους μετά από τέσσερα χρόνια και δέκα μήνες, το μεγαλύτερο διάστημα στην ιστορία  τους από καταβολής Α’ Εθνικής, ίσως και από τότε που υπάρχουν και οι δύο.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει μείνει αήττητος από το 2010 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά με τέσσερις ισοπαλίες. Δεν έχει νικήσει εδώ και 13 και πλέον χρόνια, όταν στις 27 Φεβρουαρίου 2005 νικούσε 3-1 (63’ Εκουέμε – 5’, 37’ Μιέτσιελ, 11’ Μαλαδένης). Ήταν η σεζόν που ο Άρης έφτασε τελικό Κυπέλλου και υποβιβάστηκε. Από τότε ο Άρης έχει τρεις νίκες και έξι παιχνίδια ήλθαν ισόπαλα.

Η ισοπαλία άλλωστε είναι το κυρίαρχο αποτέλεσμα στα παιχνίδια με τον Άρη γηπεδούχο, αφού έχει εμφανιστεί στο 43% των αγώνων. Και παίζοντας με τον Άρη, ο ΠΑΟΚ ίσως να μην μπορέσει να επεκτείνει το ρεκόρ του στην ιστορία του πρωταθλήματος, καθώς ήδη έχει φτάσει τα 24 παιχνίδια χωρίς ισοπαλία!

Εντυπωσιακό είναι το στατιστικό που μοιράζονται οι δύο ομάδες στο Πρωτάθλημα «Super League Σουρωτή», καθώς και τα εννέα γκολ που έχει πετύχει η κάθε μια, προέρχονται από ξένους παίκτες τους (το δέκατο του ΠΑΟΚ είναι το αυτογκόλ του Βούκοβιτς, ξένου επίσης)! Ο Πέλκας από τον περασμένο Μάη και ο Μανιάς από το 2014, είναι οι τελευταίοι Έλληνες σκόρερ τους στο πρωτάθλημα.

Η ιστορία τους

Νίκες Άρης: 28

Ισοπαλίες: 38

Νίκες ΠΑΟΚ: 43

Με γηπεδούχο τον Άρη

Νίκες Άρης: 19

Ισοπαλίες: 23

Νίκες ΠΑΟΚ: 12

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button