Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ο Παναθηναϊκός ήθελε, ο Ολυμπιακός μπορούσε!

Ισόπαλοι στο ντέρμπι των αιωνίων Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός.

Ισόπαλοι στο ντέρμπι των αιωνίων Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σάσα Στέγκεμαν

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κερδίσει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Οι “πράσινοι” έπαιξαν στα ίσα τον ΟΣΦΠ που πήγε στο ΟΑΚΑ για τη νίκη με μισό μηδέν αλλά θα πρέπει να νιώθει χαρούμενος που πήρε τον βαθμό χάρη στον τερματοφύλακά του ο οποίος έπιασε πέναλτι και έκανε τρομερή επέμβαση σε τετ-α-τετ με τον Μακέντα.

Ο Γκερέρο άνοιξε το σκορ στο 36′ με αριστερό σουτ εντός περιοχής, ενώ ισοφάρισε ο Μολό με πέναλτι στο 90′, παράβαση που κέρδισε ο Μακέντα.

Ο Μαρτίνς παρέταξε την ίδια ενδεκάδα με αυτήν κόντρα στην Τότεναμ και ο ΟΣΦΠ εμφανίστηκε κουρασμένος. Ο ΠΑΟ λοιπόν, κράτησε περισσότερο την μπάλα στο α’ ημίχρονο. Προσπαθούσε να “χτίσει” παιχνίδι αλλά δεν… Ο Ολυμπιακός μετά το 20′ ξεκίνησε και έπαιρνε κάποια μέτρα στο γήπεδο. Από τα αριστερά, σε δύο προωθήσεις του Τσιμίκα κέρδισε δύο κόρνερ αλλά δεν απείλησε.

Ο ΠΑΟ από την άλλη είχε μία κεφαλιά του Κουρμπέλη στο 33′ με την μπάλα να φεύγει αρκετά έξω. Ο ΟΣΦΠ όμως έφτασε στην περιοχή του Διούδη λίγο μετά και άνοιξε το σκορ (36′).

Σέντρα του Τσιμίκα, κανείς παίκτης του ΠΑΟ δεν έδιωξε και ο Γκερέρο αφού την έφερε στα… μέτρα του, εκτέλεσε τον Διούδη με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή.

O Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος στο β’ μέρος για να επιστρέψει στο ματς. Αρχικά ο Στέγκεμαν δεν έδωσε πέναλτι σε χτύπημα του Τσιμίκα στον Περέα με το δεξί του χερι, εντός περιοχής. Το έκανε όμως σε μαρκάρισμα του Σεμέδο πάνω στον επιθετικό του ΠΑΟ.

Ο Σα το απέκρουσε στο 60′ και κράτησε το 0-1 με τον Γερμανό ρέφερι να βλέπει το πέναλτι σε VAR για να αποφασίσει αν θα πρέπει να εκτελεστεί ξανά η παράβαση.

Επόμενη μεγάλη επέμβαση του Πορτογάλου πορτιέρο του ΟΣΦΠ, στο 85′. Εκτέλεση φάουλ από το κέντρο από τον Μπουζούκη, βγαίνει ο Μακέντα στο δεύτερο δοκάρι και κάνει την προβολή, αλλά ο Σα έδιωξε σε κόρνερ και κράτησε το 0-1.

Ο ΠΑΟ πίεσε στο φινάλε για την ισοφάριση και στο 88′ κέρδισε νέο πέναλτι. Ο Μακέντα μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Μεριά και ο Στέγκεμαν έδειξε ξανά την άσπρη βούλα.

Αυτή τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Μολό και νίκησε τον Σα φέρνοντας το ντέρμπι στα ίσα! Στα τελευταία λεπτά η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω αλλά καθαρή τελική δεν είχαμε σε κάποια από τις δύο εστίες. Έτσι, το 1-1 έμεινε ως το τέλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Ινσούα, Πούγγουρας, Κολοβός(46′ Περέα), Δώνης(71′ Mπεκ), Ζαχίντ(63′ Μολό), Μπουζούκης, Κουρμπέλης, Μακέντα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Μεριά, Σεμέδο, Ομάρ, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας(66′ Ραντζέλοβιτς), Ποντένσε(90+3′ Ελ Αραμπί), Βαλμπουενά(69′ Καμαρά), Γκερέρο

Διαβάστε επίσης

Back to top button