Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ανέτοιμος… και τεσσάρα για τον ΟΦΗ!

"Έβγαλε μάτια" ο Επασί στο φιλικό του ΟΦΗ με την Ουτρέχτη. #slgr #oficretefc #Utrecht #φιλικό #season2022_2023

“Έβγαλε μάτια” ο Επασί στο φιλικό του ΟΦΗ με την Ουτρέχτη. #slgr #oficretefc #Utrecht #φιλικό #season2022_2023

Χωρίς ρυθμό η ομάδα του Ηρακλείου και με πολλά κενά στην άμυνα, γνώρισε την ήττα (4-0) από την Ουτρέχτη (των…δικών μας Βασίλη Μπάρκα και Τάσου Δουβίκα) στο πρώτο φιλικό παιχνίδι επί ολλανδικού εδάφους.
Με διάταξη 4-3-3 παρέταξε ο Νίκος Νιόπλιας τον ΟΦΗ στο «Training Complex Zoudenbalch».

Κάτω από τα δοκάρια ο Επασί, με τους Μαρινάκη, Γιαννούλη, Πασαλίδη και Μπαλογιάννη να βρίσκονται από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στον χώρο του κέντρου οι Μεγιάδο, Ντε Γκούζμαν και Νέιρα, ενώ στην επίθεση οι Τσιλιανίδης, Καμάου και Ντουρμισάι.

Το ολλανδικό κλαμπ ήταν από το ξεκίνημα του φιλικού μία και δύο…ταχύτητες πιο πάνω από πλευράς ρυθμού και έντασης συγκριτικά με τους Κρητικούς.

Σημειωτέων πως η Ουτρέχτη κόντρα στον ΟΦΗ έδωσε το έκτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας κι ενώ στις 8 Αυγούστου ξεκινάει τις υποχρεώσεις της για το πρωτάθλημα (Eredevisie).

Ο ΟΦΗ που έπαιξε το πρώτο φιλικό τεστ στην Ολλανδία, είχε πιο δραστήριο παίκτη στο α΄ημίχρονο τον Κοσμά Τσιλιανίδη, ενώ εκτός από την έλλειψη ρυθμού αντιμετώπισε αρκετά αμυντικά προβλήματα.

Η Ουτρέχτη άνοιξε το σκορ στο 9΄με διαγώνιο σουτ του Δουβίκα μέσα από την περιοχή που έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Επασί (1-0).

Ο Έλληνας επιθετικός έχασε καλή ευκαιρία για νέο γκολ με τον Επασί να αποκρούει σωτήρια δικό του σουτ στο 14΄.

Η Ουτρέχτη «άγγιξε» το 2-0 στο 21΄όταν μετά από σουτ του Σίλα η μπάλα βρήκε το δοκάρι και κατάφεε να ζευγαρώσει τα τέρματά της οκτώ λεπτά αργότερα.

Έπειτα από φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ, οι παίκτες της κρητικής ομάδας δεν κατάφεραν να διώξουν την μπάλα και ο Φέερμαν από κοντά σκόραρε (2-0).

Η πρώτη καλή στιγμή για την ελληνική ομάδα δημιουργήθηκε στο 35΄, όταν μετά από σέντρα του Μαρινάκη κεφαλιά του Τσιλιανίδη έφυγε λίγο άουτ.

Με την έναρξη του β΄ημιχρόνου ο Νιόπλας έκανε 8 αλλαγές κι έριξε στο ματς τον νεοποκτηθέντα, Σενεγαλέζο μέσο, Ασανέ Ντιουσέ (έβγαλε θετικά δείγματα γραφής στο ανεπίσημο ντεμπούτο του) καθώς και τον Κροάτη υπό δοκιμήν μπακ, Φιλίπ Πόμπι.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στο δεύτερο 45λεπτο λόγων πολλών αλλαγών και από τις δύο ομάδες, με την Ουτρέχτη να΄χει την εδαφική υπεροχή και τον ΟΦΗ να μην απειλεί στην επίθεση και να δέχεται τρίτο γκολ (3-0) από τον Ρένταν μετά από λάθος του Διαμαντή στο 79΄ και τέταρτο τέρμα (4-0) ξανά από τον Ρένταν στο 89΄.

Η αρχική ενδεκάδα της Ουτρέχτης: Μπάρκας, Μάαρελ Φαν Ντερ, Τερ Άβεστ, Μπρόουερς, Δουβίκας, Μπουθ, Κουστ Φαν Ντερ, Φέερμαν, Στρεεκ, Βίργκεβερ, Σίλα.

Η σύνθεση του ΟΦΗ:Επασί, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Πασαλίδης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν, Νέιρα, Τσιλιανίδης, Καμάου, Ντουρμισάι.

Στο β΄ημίχρονο έπαιξαν και οι Σωτηρίου, Πόμπι, Νιουσέ, Τοράλ, Φαν Ντάινεν, Μπουζούκης, Αποστολάκης.

Πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button