ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Play-outs: Τι «θέλουν» οι ομάδες που απειλούνται με υποβιβασμό και πώς πέφτουν

Μόλις δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε των play-outs κινδυνεύουν μαθηματικά έξι ομάδες και οι πέντε, πλην του Λεβαδειακού, ορίζουν την τύχη τους! Παρά τον «χαμό» υπάρχει σενάριο που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο από την επόμενη κιόλας αγωνιστική.

Μόλις δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε των play-outs κινδυνεύουν μαθηματικά έξι ομάδες και οι πέντε, πλην του Λεβαδειακού, ορίζουν την τύχη τους! Παρά τον «χαμό» υπάρχει σενάριο που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο από την επόμενη κιόλας αγωνιστική.

Φινάλε γκραν γκινιόλ θα έχουμε στην ουρά τις τελευταίες δύο αγωνιστικές της Stoiximan Super League, όπου μαθηματικά έξι ομάδες απειλούνται με υποβιβασμό.

Βέβαια δεν έχουν όλες τις ίδιες πιθανότητες, αφού οι «30άρηδες» Αστέρας ΤρίποληςΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός θα πέσουν μόνο σε ελάχιστα (1-2) και εκατέρωθεν ακραία σενάρια, αλλά επίσημα δεν έχουν ακόμη εξασφαλιστεί.

Αντίθετα ο Λεβαδειακός βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο, ενώ Ιωνικός και Λαμία κινδυνεύουν άμεσα. Το παράδοξο αλλά και συναρπαστικό συνάμα είναι πως σχεδόν όλοι ορίζουν την τύχη τους, καθώς μέχρι το φινάλε εκκρεμούν μεταξύ τους παιχνίδια που εύλογα λογίζονται σαν «εξάποντα», κάτι που μετατρέπει σε ακόμη πιο συναρπαστική την εξέλιξη της σχετικής «μάχης». Συναίσθημα που φυσικά ισχύει για όλους τους…απ’ έξω, αφού η πίεση και το άγχος της παραμονής που καταβάλει τους άμεσα ενδιαφερόμενους δεν μπορεί να «ζυγιστεί» από όσους δεν το ζουν εκ’΄των έσω.

Επειδή στο… χορό βρίσκονται έξι σωματεία καθιστά άκαιρη κάθε απόπειρα να αποτυπωθούν στο χαρτί οι πιθανές ισοβαθμίες που ενδέχεται να προκύψουν, με γνώμονα φυσικά και ότι ακολουθούν αναμετρήσεις όπως το Λαμία-Λεβαδειακός και το Ιωνικός-Λαμία. Οι ενδεχόμενοι συνδυασμοί ξεπερνούν κάθε «ανεκτό» όριο, αφού στους 30 βαθμούς προκύπτουν δεκάδες. Ετσι είναι ανούσιο να τις παρουσιάσουμε, όμως αξίζει να δούμε τι θέλουν τα clubs ώστε να εξασφαλιστούν ή έστω να παραμείνουν μέχρι και το φινάλε στο «κόλπο», πάντα σε ότι αφορά τη δική τους συγκομιδή (τουλάχιστον δεν θα μπούμε σε ιδιαίτερες λεπτομέρειες), αφού προβάλει αυτονόητο ότι οι «30αρηδες» θα σωθούν αυτόματα εάν ΙωνικόςΛεβαδειακός δεν κάνουν το 2χ2.

Υπό αυτές τις συνθήκες μόνο μετά και τη διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής των play-outs το ερχόμενο Σάββατο (6/5), θα μπορούμε να πούμε αναλυτικά τι και πώς!

Προσέξτε πάντως το εξής. Οσο «πολύπλοκη», τουλάχιστον σε official επίπεδο, είναι τώρα η βαθμολογία, τόσο ξεκάθαρη μπορεί να γίνει σε μία εβδομάδα και η 8η στροφή του μίνι-τουρνουά να μετατραπεί σε τυπική διαδικασία. Ναι, μπορεί να συμβεί και αυτό εφόσον η Λαμία επικρατήσει του Λεβαδειακού και ο Ιωνικός δεν κερδίσει στην Κρήτη, εξέλιξη που θα οδηγήσει Ιωνικό και Λεβαδειακό στη Super League 2 (σε ενδεχόμενη ισοβαθμία Ιωνικού, Λαμίας στους 28 θα είναι από πάνω οι Νικαιώτες).

-ΠΑΣ Γιάννινα, 30 βαθμοί.Θα σωθεί αν πάρει έναν βαθμό στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια του ή εφόσον ο Ιωνικός δεν κάνει το απόλυτο. Υποβιβάζεται για παράδειγμα εάν μείνει στους 30 με τη Λαμία και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι ο Ιωνικός θα έχει φτάσει στους 31.

-Αστέρας Τρίπολης, 30 βαθμοί. Επίσης του χρειάζεται ένας πόντος ώστε να εξασφαλιστεί μαθηματικά ή επίσης αν δεν κάνει το απόλυτο ο Ιωνικός. Θα πέσει εφόσον μείνει στους 30 με τον Λεβαδειακό και οι Νικαιώτες πάνε 31.

-Παναιτωλικός, 30 βαθμοί. Επίσης με έναν βαθμό θα είναι ότι και αν συμβεί και του χρόνου στη μεγάλη κατηγορία ή εκ νέου δεν κάνουν το απόλυτο Ιωνικός, Λεβαδειακός. Πέφτει σε ορισμένα σενάρια όπως αυτό της τετραπλής ισοβαθμίας στους 30 με Αστέρα, Λεβαδειακό, Λαμία και ανάλογα τα γκολ σε πιθανή στους 30 με Λεβαδειακό, Λαμία.

-Λαμία, 27 βαθμοί. Με τέσσερις πόντους στα δύο τελευταία της ματς είναι μαθηματικά εξασφαλισμένη. Εάν κερδίσει τον Λεβαδειακό και ο Ιωνικός δεν επικρατήσει του ΟΦΗ τότε θα σωθεί από την επόμενη αγωνιστική. Σε κάθε άλλη εξέλιξη θα τα παίξει όλα για όλα στο φινάλε.

-Ιωνικός, 25 βαθμοί. Αν κάνει το απόλυτο μέχρι το φινάλε θα μείνει στη μεγάλη κατηγορία. Σε κάθε άλλη εξέλιξη θα εξαρτάται από τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

-Λεβαδειακός, 24 βαθμοί. Η μόνη ομάδα της ουράς που δεν ορίζει 100% την τύχη του, αφού θέλει το απόλυτο και περαιτέρω συνδυασμό αποτελεσμάτων. Αν μείνει με τη Λαμία στους 30 ενδέχεται να υστερεί (θα παιχθεί στη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς), ενώ βρίσκεται από «κάτω» σε ενδεχόμενη τριπλή στους 28 με Λαμία, Ιωνικό (σε αυτή την περίπτωση θα υποβιβαστεί και η Λαμία).

Το πρόγραμμα των έξι ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα
Αστέρας Τρ.
Λεβαδειακός*

Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΣ Γιάννινα*
Ατρόμητος

Παναιτωλικός
Ατρόμητος*
ΟΦΗ

Λαμία
Λεβαδειακός
Ιωνικός*

Ιωνικός
ΟΦΗ*
Λαμία

Λεβαδειακός
Λαμία*
ΠΑΣ Γιάννινα

Οπου * οι εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Τα μεταξύ τους αποτελέσματα

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΠΑΣ Γιάννινα: 2-1, 1-1, ;
Παναιτωλικός: 0-0, 0-0, 2-1
Λαμία: 0-0, 3-0, 0-0
Ιωνικός: 1-0, 0-1, 0-1
Λεβαδειακός: 1-1, 0-0, 0-1

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Αστέρας Τρίπολης: 1-2, 1-1, ;
Παναιτωλικός: 1-4, 1-1, 3-2
Λαμία: 1-1, 1-1, 0-2
Ιωνικός: 2-2, 0-0, 1-0
Λεβαδειακός: 2-1, 3-1, ;

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΠΑΣ Γιάννινα: 4-1, 1-1, 2-3
Αστέρας Τρίπολης: 0-0, 0-0, 1-2
Λαμία: 3-1, 1-1, 1-3
Ιωνικός: 1-1, 1-0, 0-1
Λεβαδειακός: 0-0, 0-0, 2-2

ΛΑΜΙΑ
ΠΑΣ Γιάννινα: 1-1, 1-1, 2-0
Αστέρας Τρίπολης: 0-0, 0-3, 0-0
Παναιτωλικός: 1-3, 1-1, 3-1
Ιωνικός: 1-1, 0-2, ;
Λεβαδειακός: 1-0, 0-0, ;

ΙΩΝΙΚΟΣ
ΠΑΣ Γιάννινα: 2-2, 0-0, 0-1
Αστέρας Τρίπολης: 0-1, 1-0
Παναιτωλικός: 1-1, 0-1, 1-0
Λαμία: 1-1, 2-0, ;
Λεβαδειακός: 0-0, 0-1, 2-2

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΠΑΣ Γιάννινα: 1-2, 1-3, ;
Αστέρας Τρίπολης: 1-1, 0-0, 1-0
Παναιτωλικός: 0-0, 0-0, 2-2
Λαμία 0-1, 0-0, ;
Ιωνικός: 0-0, 1-0, 2-2

*Οπου ; ακόμη δεν έχει διεξαχθεί το μεταξύ τους παιχνίδι στα play-outs.

Τα κριτήρια ισοβαθμίας

1) Οι βαθμοί που συγκέντρωσαν οι ομάδες που ισοβαθμούν στους μεταξύ τους αγώνες τόσο στα play-outs όσο και στην κανονική διάρκεια.
2) Η διαφορά τερμάτων που προκύπτει για τις ομάδες που ισοβαθμούν από τα μεταξύ τους παιχνίδια τόσο στα play-outs όσο και στην κανονική διάρκεια.
3) Η θέση που κατέλαβαν οι ομάδες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button