Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Πρώτη νίκη εκτός έδρας για ΠΑΟΚ!

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ για φέτος… με τους ποδοσφαιριστές του να γυρνάνε κανονικά στο σπίτι τους.

Με σκορ 0-3 ο ΠΑΟΚ κατάφερε και πήρε την πρώτη του νίκη εκτός έδρας, με αντίπαλο την Ξάνθη.

Μεγάλο αρνητικός πρωταγωνιστής ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Ζίβκο Ζίβκοβιτς, ο οποίος δέχθηκε δύο πολύ εύκολα γκολ.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο αφού ο ΠΑΟΚ είδε τον Ελ Καντουρί να φεύγει γρήγορα από το παιχνίδι, καθώς μετά από ένα μαρκάρισμα του Λουσέρο στον χώρο του κέντρου, ο Μαροκινός δεν πατούσε καλά με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Ρόμπερτ Μακ, και τον Δημήτρη Πέλκα να παίρνει την θέση του «δεκαριού».

O ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ κυριολεκτικά στην πρώτη φάση του αγώνα, καθώς μετά από άστοχη έξοδος από τον Ζίβκοβιτς στην εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια, ο Ντε Λούκας δεν περίμενε την μπάλα στα πόδια του και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Ξάνθη απείλησε τρία λεπτά μετά το γκολ του δικεφάλου μετά από εκτέλεση φάουλ του Μεχία από πολύ μακριά και ο Πασχαλάκης με τα ακροδάχτυλα τη στέλνει στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο δικέφαλος όμως ήταν εκείνος που βρήκε και πάλι δίχτυα αφού ο Λημνιός από τα δεξιά έκανε ό,τι ήθελε, γύρισε την μπάλα στον Μακ, με τον Σλοβάκο να νικά τον Ζίβκοβιτς με δεύτερη προσπάθεια.

Έτσι ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα των δύο τερμάτων, και ουσιαστικά να μην έχει απειληθεί καθόλου, πέρα από το δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, αφού μετά από συνεχόμενες κόντρες η μπάλα φτάνει στο ύψος της μικρής περιοχής που ήταν ο Βαρέλα, αυτός έκανε το σουτ και απομάκρυνε ο Ζίβκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε και προειδοποίησε ακόμα μία φορά την άμυνα της Ξάνθης μετά από τρομερή αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Κουλούρη που έκανε το πλασέ έξω από την περιοχή με το αριστερό και ο Ζίβκοβιτς με εκπληκτική επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Στην συνέχεια η εκτέλεση κόρνερ του Βιεϊρίνια, ο Κρέσπο πήρε την κεφαλιά και έκανε το 3-0, αφού ο Ζίβκοβιτς έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του.

Στο 70ο λεπτό ο Ράζβαν Λουτσέσκου είδε τον Βιεϊρίνια να ζητάει αλλαγή, με τον Πορτογάλλο να έχει πρόβλημα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ πέρασε τον Στέλιο Μαλεζά στην θέση του Βιεϊρίνια και πλαγιοκόπησε τον Κρέσπο στο αριστερό άκρο της άμυνας. Τέσσερα λεπτά αργότερα φρέσκαρε το κέντρο περνώντας τον Μαουρίτσιο στην θέση του Κάνιας.

Στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά ο δικέφαλος κατέβασε τον ρυθμό και γενικά το παιχνίδι δεν είχε κάποια αξιόλογη φάση, μετά το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ. Έτσι το παιχνίδι τελείωσε με 0-3 και ο ΠΑΟΚ «πάτησε» ξανά κορυφή.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button