Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Δύο αγωνιστικές στον Παναθηναϊκό, χωρίς κόσμο με ΟΦΗ και ΠΑΟΚ

Με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 70.000 ευρώ, ποινές εφέσιμες, τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός για τα επεισόδια με τον Ιωνικό.

Με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 70.000 ευρώ, ποινές εφέσιμες, τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός για τα επεισόδια με τον Ιωνικό.

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς του αθλητικού δικαστή στον Παναθηναϊκό, για τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ιωνικό, έξω από τη Θύρα 14.

Οι “πράσινοι” τιμωρήθηκαν με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών (η προβλεπόμενη ποινή ήταν 2-4 αγωνιστικές) και πρόστιμο 70.000 ευρώ, ποινές εφέσιμες, που θα εκτίσουν στα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής με τον ΟΦΗ και της 9ης με τον ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με το διατακτικό, ο Παναθηναϊκός απαλλάχθηκε από την κατηγορία της ρίψης αντικειμένων ωστόσο το πειθαρχικό όργανο της Λίγκας “δέχεται ότι η εγκαλουμένη τέλεσε την πειθαρχική παράβαση των επεισοδίων με βιαιοπραγίες κατά προσώπων και σημαντικές φθορές (άρθρο 15 παρ. 4 περ. β’ ΠΚ της ΕΠΟ)”.

Στην απολογία του ο Παναθηναϊκός ισχυρίστηκε ότι τα επεισόδια δεν έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου και συνεπώς δεν έχει ευθύνη και δεν πρέπει να τιμωρηθεί.

Η ανακοίνωση:

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

Α/ ΠΑΕ Παναθηναϊκός: “Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 23492/21-10-2021 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 22ας-10-2021, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 12:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, σε δώδεκα (12) ώρες, κατ’ άρθρα 8 και 33 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών”: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων (70.000,00) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές.

B/ ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: «Βάσει των αναφερομένων στο από 17/10/2021 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 17/10/2021 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα»: συνολική χρηματική ποινή, ποσού πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ.

Το διατακτικό της απόφασης

Πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button