Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Η θέση της Ξάνθης για τη μείωση στα τηλεοπτικά!

Δείτε ποια είναι η γενική θέση του ΑΟ Ξάνθης για την μείωση στα τηλεοπτικά.

Δείτε ποια είναι η γενική θέση του ΑΟ Ξάνθης για την μείωση στα τηλεοπτικά.

Ακολουθεί το άρθρο του Χάρη Εφραιμίδη στο SDNA, όπου παραθέτει τη θέση της Ξάνθης:

Η πιθανή μείωση των εσόδων στα τηλεοπτικά έφερε αναστάτωση στις περισσότερες ομάδες της Super League μεταξύ αυτών και η Ξάνθη η οποία παρόλα αυτά συνεχίζει… ακλόνητη τον σχεδιασμό της για τη νέα χρονιά.

Πολύς ο «ντόρος» για τα τηλεοπτικά τον τελευταίο καιρό. Κάτι που είναι λογικό σε απόλυτο βαθμό καθώς οι περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα – αν όχι όλες – επιβιώνουν σε ένα βαρύ φορολογικό καθεστώς με τα χρήματα που τους παρέχουν τα κανάλια για την ανάληψη των δικαιωμάτων μετάδοσης αγώνων. Η πρόθεση της ΝΔ να μειώσει κατά 45% το μερίδιο των χρημάτων που θα έπαιρναν οι ομάδες που ανήκουν στην ΕΡΤ επηρεάζει φυσικά και την ποδοσφαιρική ομάδα της Ξάνθης. Τι λένε όμως στην Θράκη για αυτό ;

Είναι σαφές πώς δεν μπορεί να μείνει ακλόνητη στις εξελίξεις, αν αυτές φυσικά προχωρήσουν. Το αν είναι ανέφικτη η μείωση των χρημάτων που θα λάμβαναν από την δημόσια τηλεόραση είναι κάτι που θα φανεί στον χρόνο. Το πρόβλημα που προκύπτει όμως είναι ο χρόνος που αποφασίστηκε να γίνει αυτό και φυσικά φέρνει αντιρρήσεις και από την Ξάνθη η οποία αναφέρει στους κύκλους της: «20 μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος πώς θα μπορέσουμε να διαφοροποιήσουμε τον προγραμματισμό μας ; Άντε εμείς έχουμε μια αυτάρκεια ως ΠΑΕ να σταθούμε αξιοπρεπώς. Οι υπόλοιποι ;» Τοποθετώντας την λέξη «αυτάρκεια» αντιλαμβανόμαστε πώς εννοούν την οικονομική πολιτική που άσκησαν σε περίοδο κρίσης που δεν επέφερε χρέη στην ομάδα, την στιγμή που άλλοι σύλλογοι σήμερα έχουν σοβαρά θέματα βιοπορισμού.

Ανησυχία σε ένα γενικό βαθμό για το ποδόσφαιρο μεν, προχωράει ο προγραμματισμός δε. Μάλιστα παρά τα δεδομένα προβλήματα που επικρατούν στην αγορά η Ξάνθη ετοιμάζεται να πυροδοτήσει την δική της… «βόμβα» . Την απόκτηση ενός «10αριού» που θα δώσει το κάτι παραπάνω στο ήδη υπάρχον ρόστερ. Περισσότερα θα διαδραματιστούν τις επόμενες ημέρες. Το σημαντικό όμως είναι πώς έχουν έρθει ποδοσφαιριστές με βιογραφικά στοιχεία που οτιδήποτε και αν συμβεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, υπάρχει η αυτάρκεια άπαντες να καλυφθούν και με την στήριξη του κόσμου της να πραγματοποιηθεί μια πολύ καλή χρονιά που ο σύλλογος θα εξελιχτεί.

Διαβάστε επίσης

Back to top button