Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ο ΠΑΟΚ των αντιθέσεων στέφεται εντός συνόρων

Ο ΠΑΟΚ των αντιθέσεων, και των ρεκόρ, καταρρίπτει το ένα  πίσω από το άλλο φέτος, και μετά τα θετικά επιτεύγματα του στο πρωτάθλημα με τις 12 νίκες σε 13 αγώνες, χθες κατέρριψε κι ένα ακόμα, αυτή την φορά αρνητικό και μάλιστα στις ευρωπαϊκές του διοργανώσεις.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του έχει τέσσερις σερί εντός έδρας ήττες στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια και η αρχή που έγινε με την βαριά ήττα  (1-4) από την Μπενφίκα, στις 29 Αυγούστου, συνεχίστηκε με την Τσέλσι, (0-1) στις 20 Σεπτεμβρίου,  την Βίντι (0-2) στις 25 Οκτωβρίου,

 και χθες με την ΜΠΑΤΕ (1-3).Με αυτά τα αποτελέσματα και με ελάχιστη συγκομιδή 3 βαθμών δεν ήταν δυνατόν ο ΠΑΟΚ να εναποθέτει ευθύνες σε  κανέναν άλλο πλην του εαυτού του για τον αποκλεισμό από την συνέχεια της Ευρώπης. Ηταν το πιο φυσικό αφού για μια ακόμα φορά αποκαρδίωσε τους φίλους του που αψήφισαν το κρύο και ήρθαν για να τον συμπαρασταθούν ελπίζοντας στο θαύμα της πρόκρισης. Που όμως δεν ήρθε. Ετσι η επόμενη μέρα προϋποθέτει πως ο πρωτοπόρος του ελληνικού πρωταθλήματος θα αφοσιωθεί πλέον στις ελληνικές υποχρεώσεις του διεκδικώντας πρωτάθλημα και κύπελλο.

Για το ποιοί λόγοι οδήγησαν στην χθεσινή ποδοσφαιρική κατάρρευση ασφαλώς αρμόδιος να απαντήσει είναι ο τεχνικός Ραζβάν Λουτσέσκου. Αυτό που όμως μπορούμε να υποθέσουμε είναι πως η επιλεκτική διεκδίκηση  της νίκης σε παιχνίδια πρωταθλήματος από άλλα όπως του Εuropa League, δημιούργησε ανισορροπία στην ανάπτυξη της ομάδας που δεν μπορούσαν να την διαχειριστούν οι ίδιοι οι παίκτες. Αυτό ήταν όπως αποδείχτηκε τεράστιο λάθος γιατί όταν τίθεται σε βασικό στόχο η κατάκτηση του πρωταθλήματος, σε αντίθεση με την πρόκριση στους “32” του Europa League, τότε οι συνέπειες είναι ορατές και βαριές για την ίδια την ομάδα.

Πλέον ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει στον δρόμο που ξεκίνησε από την αρχή του πρωταθλήματος. Πρωτάθλημα με κάθε τρόπο και ολοκλήρωση μιάς σεζόν με έναν τίτλο που στοίχειωσε στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button