Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Αυγενάκης: «Ο Κλάτενμπεργκ θέλει επαγγελματική διαιτησία, συμφωνώ μαζί του»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αποκάλυψε πως είχε συνάντηση με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ και ο Άγγλος επικεφαλής της ΚΕΔ εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει και να γίνει επαγγελματική η διαιτησία.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αποκάλυψε πως είχε συνάντηση με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ και ο Άγγλος επικεφαλής της ΚΕΔ εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει και να γίνει επαγγελματική η διαιτησία.

Συνάντηση με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ είχε προ ημερών ο Λευτέρης Αυγενάκης, με τον Άγγλο επικεφαλής της ΚΕΔ να εκφράζει την επιθυμία να παραμείνει στο ρόλο του και να επιθυμεί τη μετατροπή της διαιτησίας σε επαγγελματική, κάτι που βρίσκει σύμφωνο τον υφυπουργό Αθλητισμού.

«Τις προάλλες συναντήθηκα με τον αρχιδιαιτητή, τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Ακριβώς πάνω στα όσα προβλέπει η Ολιστική Μελέτη για τπ διαιτησία, ο εξαιρετικός επικεφαλής της ΚΕΔ, που επιθυμεί να παραμείνει μια ακόμα διετία για να ολοκληρώσει το στρατηγικό πλάνο του, πρότεινε έναν συγκεκριμένο ‘οδικό χάρτη’: Να θεσμοθετήσουμε άμεσα την ‘επαγγελματική διαιτησία’, να υιοθετήσουμε τις καλές πρακτικές άλλων προηγμένων ποδοσφαιρικών χωρών, να εκπαιδεύσουμε και να εμφυσήσουμε εμπιστοσύνη στον Έλληνα διαιτητή, να τον ανεξαρτητοποιήσουμε από τον σφικτό εναγκαλισμό και τα συμπαρομαρτούντα των ΕΠΣ, να επεκτείνουμε το VAR και στη Super League 2 και μια σειρά άλλων θεσμικών παρεμβάσεων. Συμφώνησα 100% με τον κ. Κλάτενμπεργκ! Στηρίζουμε απολύτως το έργο του και τον ίδιο προσωπικά και ήδη συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας για να συνεργαστούμε στενότερα και να προκύψουν αποτελέσματα τους αμέσως προσεχείς μήνες», τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης στον «Ελεύθερο Τύπο».

Παράλληλα αναφέρθηκε στον βανδαλισμό του αυτοκινήτου μέλους του Διαιτητικού Δικαστηρίου, που οδήγησε στην παραίτησή του. «Ο εκφοβισμός του συγκεκριμένου δικαστικού λειτουργού, όπως είχα πει, αποτελεί τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι στα όσα διαμείβονται στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία το τελευταίο διάστημα. Αντί να έχουμε ήδη περάσει στη νέα εποχή σύγχρονης λειτουργίας της, με την ενσωμάτωση των προβλέψεων της Ολιστικής Μελέτης στο Καταστατικό της ΕΠΟ και την εφαρμογή του, όπως ομόφωνα ψηφίστηκε στη Γ.Σ. της 27ης Αυγούστου, κυλάνε οι μήνες, αλλάζει το έτος και το εκσυγχρονισμένο Καταστατικό αγνοείται!

Μαθαίνω, μάλιστα, από τις καθημερινές επαφές με τις διεθνείς συνομοσπονδίες ότι η FIFA, στην οποία υποβλήθηκε αργοπορημένα το νέο Καταστατικό, το επέστρεψε στην ΕΠΟ απαιτώντας άμεσα διορθώσεις που αφορούν σε έννοιες της Ολιστικής Μελέτης!

Θυμίζω ότι η Ολιστική Μελέτη προέκυψε από τις υπογραφές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, και τον αντιπρόεδρο της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ, και είναι απολύτως απαράδεκτο που η διοίκηση της ΕΠΟ κωλυσιεργεί. Όπως απαράδεκτα είναι και τα αίτια για τις παραιτήσεις ανθρώπων του ποδοσφαίρου από τις θέσεις ηγεσίας (του κ. Ζαγοράκη και του κ. Μπουτσικάρη), αλλά και το ότι να κινδυνεύουν να εκπέσουν, λόγω παραβιάσεων του Καταστατικού τους, οι εναπομείναντες παράγοντες στο προεδρείο.

Γενικότερα, είναι απαράδεκτη η απαξίωση που εντείνεται με γεωμετρική πρόοδο και για όλα αυτά τα απαράδεκτα υπάρχει μόνο ένας δρόμος, μονόδρομος: Η άμεση και πιστή εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης, σε πλήρη συνεργασία με FIFA και UEFA, από άφθαρτα πρόσωπα που μπορούν να την υλοποιήσουν και που πραγματικά πιστεύουν στη δυναμική του ελληνικού ποδοσφαίρου».

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button