ΜεταγραφέςΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Η Λαμία παίζει «FMικά» και φέρνει το wonderkid του 2009 στα μέρη μας! (pics)

Μετά τον Χακίμ Μαστούρ... ο ΠΑΣ Λαμία φέρνει στην Ελλάδα ένα ακόμη FMικό πουλέν, τον Ανρί Σεβέ. #slgr #lamiafc #HenriSaivet #FootballManager #wonderkid #season2021_2022 #slgrinterwetten

Μετά τον Χακίμ Μαστούρ… ο ΠΑΣ Λαμία φέρνει στην Ελλάδα ένα ακόμη FMικό πουλέν, τον Ανρί Σεβέ. #slgr #lamiafc #HenriSaivet #FootballManager #wonderkid #season2021_2022 #slgrinterwetten

«Ο Ανρί Σαϊβέ συμφώνησε με τη Λαμία, 909 ημέρες μετά τον τελευταίο του αγώνα», αναφέρει η ιστοσελίδα της αγγλικής εφημερίδας «The Sun», αποκαλύπτοντας τη μεταγραφή της ελληνικής ομάδας.

Για το Football Manager 2009, ο Ανρί Σεβέ  ήταν το wonderkid που… παντρευόσουν σε κάθε σου save. Παστελωτής ολκής, σου έλυνε μια για πάντα τα χέρια όσον αφορά την επίθεση και το μόνο που σε ένοιαζε ήταν να λύσεις και το θέμα στα μετόπισθεν (κάτι που γινόταν με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο). Η φήμη του είχε αρχίσει να εξαπλώνεται από το προηγούμενο FM. Ο Αφρικανικής καταγωγής ποδοσφαιριστής που τον έβρισκες στη Γαλλία, σου έδινε απλόχερα γκολ, ενώ τα attributes του σκαρφάλωναν χρόνο με το χρόνο.



Με 16 γκολ σε 36 συμμετοχές στις εθνικές U15 και U16 της Γαλλίας, ο Σεβέ είχε δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στους Γάλλους, οι οποίες καταγράφηκαν στο Football Manager και όσοι έπαιζαν το παιχνίδι όχι απλά τον ήξεραν, αλλά τον είχαν δοξάσει, περιμένοντας να κάνει… παπάδες και στην πραγματικότητα.

Στην Μπορντό έγραψε συνολικά 178 συμμετοχές με 23 γκολ και 12 ασίστ, επιδόσεις που στο Football Manager έπιανε για πλάνα πριν τελειώσει την πρώτη σεζόν στην οποία τον είχες βασικό. Στο διάστημα που ανήκε στους Γιρονδίνους, πέρασε και έναν δανεισμό στην Ανζέ

Το 2016 τον απέκτησε η Νιούκαστλ. Ήταν η εποχή που όλοι όσοι έπαιζαν Football Manager  στην Αγγλία είχαν ενθουσιαστεί στην ιδέα ότι ο Σαϊβέ βρέθηκε στο νησί, ασχέτως αν γνώριζαν πως δεν είχε καταφέρει ως τότε ούτε το 1/10 αυτών που περίμεναν όλοι.

Στη Νιούκαστλ… πέρασε και δεν ακούμπησε. Στο φινάλε της πενταετίας, μέτρησε μόλις 1 γκολ σε 8 συμμετοχές  και δανεισμούς σε Σεντ Ετιέν, Σίβασπορ και Μπούρσασπορ.

Με τα χρόνια, ο Σεβε άλλαξε θέση, «χαμήλωσε» στο γήπεδο και έγινε ένας εσωτερικός – επιτελικός μέσος, σε μια προσπάθεια να «σώσει» στην καριέρα του, καθώς ήταν εμφανές ότι δεν μπορούσε να είναι ο επιτελικός μέσος που σκοράρει.

Το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από τους «ανθρακωρύχους» και η αλήθεια είναι πως θα δυσκολευτεί να βρει κάπου να «πιαστεί»…

Πηγή: Repress.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button