ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Λαμία όπως λέμε….Γουέστ Χαμ!

Ο Μιχάλης Γρηγορίου με την τοποθέτησή του μετά το Λαμία – ΟΦΗ έθεσε ένα σοβαρό θέμα προς συζήτηση. Αυτό των συνεχόμενων αναμετρήσεων που κλήθηκε να δώσει η Λαμία.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου με την τοποθέτησή του μετά το Λαμία – ΟΦΗ έθεσε ένα σοβαρό θέμα προς συζήτηση. Αυτό των συνεχόμενων αναμετρήσεων που κλήθηκε να δώσει η Λαμία.

Το πρόβλημα με αυτούς που ορίζουν τους αγώνες υφίσταται παγκοσμίως. Έχουμε περάσει σε μία εποχή που το πρόγραμμα φτιάχνεται κυρίως βάσει του τι βολεύει τους τηλεοπτικούς παρόχους. Άνθρωποι που δεν αντιλαμβάνονται την επιβάρυνση των παικτών, αποφασίζουν για εκείνους.

Είναι αστείο να παίζει μία ομάδα βράδυ Τετάρτης (26/1) και το επόμενο παιχνίδι της να ορίζεται για μεσημέρι Σαββάτου (29/1). Έστω και εάν η παράταση ήταν κάτι απρόοπτο. Κάπως έτσι η Λαμία έφτασε να δώσει σε διάστημα εννιά ημερών τέσσερις αγώνες (σ.σ. μισό ματς δεν υπάρχει). Το θέμα βέβαια είναι ότι οι κυανόλευκοι έπρεπε να δείξουν αντανακλαστικά νωρίτερα και να αντιδράσουν την ημέρα που ορίστηκε το παιχνίδι ζητώντας2 αλλαγή είτε από την ΕΠΟ είτε από την Super League. Ίσως να περίμεναν αναβολή λόγω κακοκαιρίας ωστόσο από την στιγμή που δεν τέθηκε εν αμφιβόλω η ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης του επαναληπτικού του κυπέλλου με ότι αυτό συνεπάγεται, δεν συνέτρεχε λόγος αναβολής

Δεν χρειάζεται, πάντως, να φτάσει κανείς στην Μποτσουάνα για να βρει κάτι αντίστοιχο. Συνέβη φέτος και στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier League. Η Γουέστ Χαμ έπαιξε Πέμπτη (25/11) με τη Ραπίντ Βιέννης για το Europa League, στη συνέχεια αντιμετώπισε τη Μάντσεστερ Σίτι την Κυριακή (28/11), ξαναέδωσε ματς την Τετάρτη (1/12) και αμέσως μετά με την Τσέλσι Σάββατο (4/12). Μιλάμε για τις ίδιες ακριβώς μέρες που έπαιξε και η Λαμία (Πέμπτη, Κυριακή, Τετάρτη, Σάββατο).

Δυστυχώς τέτοια φαινόμενα συναντά κανείς ολοένα και συχνότερα πλέον. Ο Γιούργκεν Κλοπ φώναζε διαρκώς την περσινή σεζόν. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει πράξει το ίδιο στο παρελθόν. Ο Όλε Γκούναρ Σόλκσιερ επίσης όσο ήταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όλα αυτά στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ο τρόπος που βγαίνουν πλέον οι αγώνες είναι επικίνδυνος. Η υγεία των αθλητών έχει μπει στο περιθώριο. Είναι το τελευταίο που φαίνεται πως απασχολεί. Μήπως ήρθε η στιγμή να αλλάξει; Ο Μιχάλης Γρηγορίου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

Πηγή

Διαβάστε επίσης

Back to top button